Hlavní obsah

Alopecie, rakovina, ale i časté změny účesů: slavné ženy, které se musely potýkat s padáním vlasů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Alopecie, rakovina, covid-19, ale třeba i radostná událost v podobě mateřství. Příčin vypadávání vlasů je celá řada a vyrovnat se s nimi musejí i mnohé slavné dámy. Které sledovaly, jak postupně plešatí, a jak se s tím vyrovnaly?

Článek

O padání vlasů se teď mluvilo hlavně v souvislosti s herečkou Jadou Pinkett Smith (50) a oscarovým extempore. Jada trpí alopecií a komik Chris Rock (57) si z ní udělal legraci, když řekl, že se těší na film G. I. Joe 2 (s holohlavou hrdinkou v hlavní roli). Herec Will Smith (53) šel svou ženu bránit a jednu mu natáhnul. Vypadávání vlasů ovšem trápilo nebo trápí i další slavné osobnosti a důvody jsou různé.

Jada Pinkett Smith

Skutečnost, že herečka nad komikovým vtipem na Oscarech protočila panenky, svědčí o tom, že svou nemoc bere vážně. Oholenou hlavu nenosí proto, že by se jí to líbilo, ale protože trpí alopecií, která se projevuje vypadáváním vlasů a ochlupení. Příčiny mohou být různé, ale patří mezi ně například dědičnost, stres nebo nevhodný jídelníček. Když herečce poprvé zůstal chomáč vlasů v ruce, byla zrovna ve sprše a byl to pro ni šok. Nějakou dobu potom na veřejnosti nosila turban, aby zakryla holá místa na hlavě. V roce 2021 se rozhodla vlasy oholit, i když to bylo těžké rozhodnutí, protože, jak prohlásila, měla své kadeře ráda a považovala je za součást své identity.

Foto: Profimedia.cz

Před rokem vyřešila vypadávání vlasů tím, že se oholilaFoto: Profimedia.cz

Khloé Kardashian (37)

Influencerka a podnikatelka onemocněla hned zkraje pandemie roku 2020 covidem-19. Jedním z důsledků tohoto onemocnění je i padání vlasů. A právě to Khloé potkalo. Začalo to asi dva až tři týdny po prodělání nemoci a zpočátku nevěděla, proč se jí to děje. Až lékař ji upozornil, že by to mohlo mít souvislost s covidem. Přestože prý hvězda šoubyznysu ztratila značnou část vlasů, vypadávání netrvalo dlouho a už má hřívu zase ve skvělé kondici.

Foto: Profimedia.cz

Padání vlasů je jednou z častých komplikací po covidu-19Foto: Profimedia.cz

Michaela Maurerová (42)

Tato česká herečka a trojnásobná maminka má zkušenost s tím, co se stane řadě žen po celém světě. Po porodu třetího dítěte dcery Emmy v roce 2018 začala vlivem hormonů přicházet o vlasy. Prý jí vypadala až polovina hřívy, a tak musela situaci řešit pokrývkami hlavy, oblíbila si zejména barety. Naštěstí se to dalo do pořádku a asi tři čtvrtě roku po porodu jí začaly vlasy zase houstnout a růst.

Foto: Profimedia.cz

Michaela Maurerová ví, že jí barety sluší, nosila je už dříve, když však po porodu měla problém s vypadáváním vlasů, sahala po tomto módním doplňku jako po záchraně. Na fotografii během těhotenství s EmmouFoto: Profimedia.cz

Anna Julie Slováčková (26)

Českou zpěvačku a herečku donutila ke změně účesu rakovina prsu. O svou blonďatou hřívu přišla kvůli sérii chemoterapií. Teď už je naštěstí zdravá a vlasy jí dorostly. Ostatním ženám s podobným osudem se snažila dodat odvahu nejen na sociálních sítích, kam mimo jiné napsala, že vlasy jsou sice považovány za symbol ženskosti, ale mnohem víc záleží na tom, co máme v nitru.

Foto: Profimedia.cz

Anna Slováčková přišla o vlasy kvůli rakovině. Své zkušenosti pak předávala dál a snažila se povzbudit ostatní ženy, které se ocitly v podobné situaci. Nutno podotknout, že i v těžkých chvílích jí to nesmírně slušeloFoto: Profimedia.cz

Keira Knightley (37)

Hereččiným vlasům dala zabrat její profese. Pro natáčení si je musela každou chvíli barvit, a když se k tomu připočte kulmování, žehlení a další úpravy, výsledkem bylo, že se tyto procedury neblaze podepsaly nejen na jejich kvalitě, ale také na množství. Herečka dokonce prozradila, že pět let nosila paruku. Stav její hlavy se prý zlepšil po porodu dcery Edie (6) v roce 2015.

Foto: Profimedia.cz

Pět let se herečka na natáčení neobešla bez parukFoto: Profimedia.cz

Naomi Campbell (51)

Na slavné modelce se podepsaly dlouhé roky, kdy nosila kvůli svému povolání napletené prameny. Její vlastní vlasy to velmi oslabilo a fotografové ji pak na snímcích zachycovali s velkými lysinami porostlými pouze jemným chmýřím. Nyní je prý situace lepší, protože se modelka poučila a o své vlasy se lépe stará.

Foto: Profimedia.cz

Dlouhá léta v modelingu a vysoké nároky na vzhled se podepsaly na vlasech jedné z nejznámějších modelek 90. letFoto: Profimedia.cz

Viola Davis (56)

Americká herečka se s vypadáváním vlasů začala potýkat, když jí bylo 28 let. Prý se jednoho dne probudila a na temeni hlavy měla holá místa, vlasy zůstaly na polštáři. Lékaři jí diagnostikovali alopecii, kterou ona sama připisuje stresu. Způsobilo jí to problémy se sebevědomím a dlouhá léta nosila paruky a příčesky. Na natáčení a focení je sice nosí stále, ale během let získala větší sebedůvěru, a tak nemá problém ukázat ani své vlastní prořídlé vlasy.

Foto: Profimedia.cz

V novém seriálu si Viola Davis zahrála Michelle Obamu (58)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám