Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Velkou výhodou těchto tvarohových řezů je, že vypadají opravdu nenápadně. Protože jedině díky tomu máte šanci, že hned nezmizí! Křupavé máslové těsto, vláčná tvarohová náplň a voňavé rumové rozinky totiž tvoří opravdu mimořádně dobrou kombinaci.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
Těsto
  • 2,5 hrnku hladké mouky
    1
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 kostka másla
    7
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1 lžička skořice
Náplň
  • 3 kelímky plnotučného tvarohu
    7
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 hrst rozinek
  • 4 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve připravte náplň. Rozinky namočte do rumu několik hodin předem, nebo je s alkoholem krátce zahřejte. Pak prošlehejte tvaroh, cukr, vejce a citronovou kůru i šťávu a nakonec vmíchejte rumem nasáklé rozinky.

02.

Nyní je čas na „těsto“: smíchejte mouku s cukrem, solí, skořicí a kypřicím práškem. Vychlazené máslo pokrájejte na co nejtenčí plátky.

03.

Na dno plechu vyloženého pečicím papírem rozprostřete polovinu sypké směsi, poklaďte polovinou másla a přelijte tvarohem. Zasypejte zbylou moukou a obložte druhou polovinou másla.

04.

Pečte asi 45 minut dozlatova, krájejte ovšem až po vychladnutí.

Znáte podobné sypané koláče? Perfektně fungují i s džemem, zkuste třeba vločkové řezy s brusinkami nebo špaldové s jahodami.

Načítám