Hlavní obsah

Sestry, které to natřely světu modelingu. Znáte je všechny?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jsou krásné, bohaté a módní branže jim leží u nohou, společného však mají ještě mnohem víc. Modelky, které kromě kariéry pojí i pokrevní pouto, mají v showbyznysu dveře dokořán. Stojí známé sestry v žebříčku popularity na stejné příčce, nebo je vždy jedna přece jen slavnější?

Článek

Ne pokaždé se cesty sourozenců po vylétnutí z rodného hnízda rozdělí. Představujeme vám hvězdy přehlídkových mol i múzy návrhářů, které splňují ideál úspěšných žen. Kdo zůstává ve stínu mladší sestry a která dvojice si je rovna?

Gigi (24) a Bella (23) Hadid 

Nejobsazovanější manekýnky současnosti se v záři reflektorů ocitly především díky matce Yolandě (56), bývalé modelce a hvězdě americké televizní show Paničky z Beverly Hills. V ostře sledovaném pořadu kamery zabíraly samozřejmě i její dcery a natáčení jim přineslo téměř okamžitou slávu. Sestry podepsaly smlouvu s renomovanou modelingovou agenturou, staly se andílky Victoria’s Secret a na Instagramu je začaly sledovat miliony fanoušků. Dnes nesmějí chybět na žádné exkluzivní přehlídce, tváře propůjčily věhlasným značkám a mladší Bella byla loni na základě počítačového programu prohlášena za antický ideál krásy.

Foto: Profimedia.cz

Kontrakt se slavnou agenturou IMG Models podepsala starší Gigi (vlevo) v roce 2012, mladší Bella pak o dva roky pozdějiFoto: Profimedia.cz

Kendall (24) a Kylie (22) Jenner

Americké reality show zajistí účastníkům nebývalou popularitu. Důkazem jsou i tyto sestry z proslulého klanu Kardashianových. Pořad Držte krok s Kardashians se vysílá od roku 2007 a obě krásky spatřili první fanoušci ještě jako děti. Na pozornost médií si sestry rychle zvykly a status známých osobností využily ve svůj prospěch. Oslovují je lukrativní značky na focení kampaní i módní přehlídky. Starší Kendall patří mezi nejlépe placené modelky světa, mladší Kylie se vrhla do vlastního byznysu: v roce 2015 založila firmu Kylie Cosmetics. A dobře udělala, loni se stala nejmladší miliardářkou v historii!

Foto: Profimedia.cz

Kendall (vlevo) je jedna z nejlépe placených modelek světa, Kylie zas nejmladší miliardářkou v historii Foto: Profimedia.cz

Poppy (33) a Cara (27) Delevingne

Mladší Cara se modelingu věnuje od roku 2009. Tehdejšího ředitele společnosti Burberry uchvátila natolik, že ji angažoval pro londýnský fashion week. Psal se rok 2011 a její kariéra začala stoupat vzhůru. Fotila kampaně, získala první filmovou roli, stala se miláčkem Karla Lagerfelda (†85) a nastolila trend hustého obočí. Její herecká dráha pokračuje, kvůli dramatu Life in a Year (2020) si dokonce oholila vlasy! Jen málokdo tuší, že modelingem se zabývala i Cařina starší sestra Poppy, která nafotila lukrativní kampaně pro značky Louis Vuitton či Agent Provocateur. A i ona filmuje. Letos má mít premiéru komedie Spy Intervention, kde hraje dokonce hlavní roli. Přesto je mladší Cara mnohem známější.

Foto: Profimedia.cz

Poppy (vlevo) je stejně jako Cara modelkou i herečkou, slávou však mladší sestru nepřevyšujeFoto: Profimedia.cz

Kate (46) a Lottie (22) Moss

Přestože měří jen 170 centimetrů, stala se nejikoničtější supermodelkou 90. let. Bledá pleť a vyzáblá postava zajistily Kate Moss zakázky od nejznámějších návrhářů. Kromě titulních stran módních magazínů pravidelně živila bulvár svými eskapádami. Dlouhá léta ji provázela závislost na drogách a alkoholu, a když v roce 2005 spatřily světlo světa fotky, na kterých šňupe kokain, mnoho značek s ní ukončilo spolupráci. Modelka nastoupila na léčení a své démony nakonec porazila. Kariéře manekýnky se věnuje i dnes, stejně jako její dcera Lila Grace (17) a nevlastní sestra Lottie. Překonat Kateinu popularitu ale nebude jednoduché a těžko soudit, zda se to Lottie podaří. Na přehlídková mola však přináší čerstvý vítr a o práci nemá nouzi.

Foto: Profimedia.cz

Kate (vlevo) si na nedostatek práce stěžovat nemůže. I její mladší nevlastní sestra Lottie se v branži začíná prosazovat Foto: Profimedia.cz

Paris (39) a Nicky (36) Hilton

I dědičky hotelového impéria koketovaly s modelingem. Starší odstartovala kariéru v reality show Zlatý holky (2003): s Nicole Richie (38) žily měsíc na venkově bez komfortu, na který byly dosud zvyklé. V té době navíc začala po internetu kolovat sexuální nahrávka s Paris Hilton a jejím přítelem v hlavní roli. Sice tak získala nálepku skandální hvězdičky, zato si jí všiml svět. Stala se tváří značky Guess, zahrála si ve filmech a vytvořila vlastní značku oblečení i kolekci parfémů. Do vrtkavých vod modelingu vplula i Parisina mladší sestra, umírněnější Nicky, ale dnes už se věnuje hlavně navrhování bot a dvěma malým dcerkám.

Foto: Profimedia.cz

Paris (vlevo) platila svého času za večírkovou královnu, mladší Nicky měla mnohem lepší pověstFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám