Hlavní obsah

Stalkování na sítích: která znamení jsou nejzvědavější?

Foto: skyNext, Shutterstock.com

Foto: skyNext, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo vás zná ze sociálních sítí líp než vaši reální přátelé a komu je naopak jedno, že jste přidali hned sedm fotek nové kuchyně? Jak moc se jednotlivá znamení na sítích zajímají o druhé a kdo cizí profily sjíždí místo večerního seriálu?

Článek

Sociální sítě jsou naší výkladní skříní a záleží jen na nás, kolik toho chceme o sobě uvádět. Co na ně vyvěsíme, je věc veřejná. Někomu jsou dané informace úplně jedno, ale jsou i tací, kteří sítěmi žijí a náruživě sledují každý update. Která znamení si všimnou všeho, co o sobě na internet umístíte, a koho to zas tolik nezajímá?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou docela drbny a rádi se s druhými srovnávají. Prostě a jednoduše – chtějí být lepší. Když je to zrovna chytne, přečtou si o druhých první poslední, proklikají záplavy fotek domácích mazlíků i dětí, jen aby zjistili, kdo je na tom lépe. Faktem však zůstává, že je to brzy přestane bavit a upnou se zase na něco jiného, jak velí jejich vrozená přelétavost. Někdy vás tedy mohou zaskočit tím, že budou vědět veškeré detaily vaší dovolené, ale rozhodně se to nebude dít pořád.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci sítím málokdy nějak výrazně propadnou, na to jsou příliš opatrní, rozvážní a konzervativní. Na druhou stranu ale umí být i pěkně tvrdohlaví, takže se může stát, že se rozhodnou někoho si proklepnout, a pak je nic nezastaví, dokud nevyždímají z hlubin internetu i tu nejzapadlejší informaci. Trošku se však za tenhle přístup stydí, takže to na sebe pravděpodobně neprásknou, naopak se budou tvářit, že sítě jsou pod jejich úroveň. Ale pozor na ně, můžou vědět úplně všechno.

Foto: sergey causelove, Shutterstock.com

Býci jsou dobří detektivové, když si chtějí někoho proklepnout, vědí, jak na věcFoto: sergey causelove, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci na sítích žijí, je to jeden z jejich nejoblíbenějších vynálezů a potřebují vědět všechno, co se kde šustne. Sledování lidí a toho, co o sobě postují, je prostě baví. Navíc mají na pikantnosti a zajímavosti pamatováka, takže co si přečtou, hned ukládají do své interní mozkové databáze, aby to mohli v případě potřeby zase vytáhnout a propojit s dalšími zajímavými střípky informací. Neberou ale sítě příliš vážně, mají k nim zdravý odstup a daleko víc je baví informace z reálného života.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raky moc nezajímají cizí lidé a náhodní známí. Na sociálních sítích jsou proto, aby byli v kontaktu se svými blízkými. Ty sledují pečlivě, hojně komentují a komunikují a zveřejňují a vědí úplně všechno. Jinak je ale stalkování ostatních moc nebaví, udržují si kolem sebe jakýsi úzký vnitřní kruh a ti, kdo do něj nepatří, si můžou dělat, co chtějí. Raci sami nemají mnoho tajemství a jsou taková otevřená kniha. Proto mají pocit, že ostatní jsou na tom stejně.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvy většinou zaměstná spíš vlastní život, než aby brali na vědomí někoho jiného, ale když jde o potenciální drahé polovičky nebo někoho, kdo by je mohl povznést v pracovním či společenském životě, to si klidně jeho sítě prošmejdí. Většinou vědí všechno o těch správných lidech, které si vyvolí. Kromě toho je baví různé celebrití drby, u kterých odpočívají, ačkoli by to málokdy přiznali. Víc je ale na sítích vždycky bude bavit opečovávání a zkrášlování vlastního profilu.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Lvi spíš prezentují sami sebe, než by slídili na profilech ostatníchFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny na takové věci, jako je šmejdění po sítích, nemají moc času ani náladu. Přijde jim to jako mrhání energií, kterou by mohly věnovat něčemu produktivnějšímu, co jim přinese výsledky. Občas si na sítích proklepnou někoho z pracovního života, pokud chtějí vědět, s kým mají co do činění, ale jinak je při stalkování druhých opravdu nepřistihnete. Faktem však zůstává, že pokud by se do toho daly, byly by díky své systematičnosti naprosto nepřekonatelné.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy moc nezajímá, co je u koho nového. Nebaví je projíždět profily ostatních, jsou na to pohodlné. Kromě toho ctí soukromí svoje, a tedy i druhých, takže jim je tohle nahlížení pomalu až do žaludku dost nepříjemné. Sítě využívají akorát tehdy, když jsou na lovu – pro proklepnutí potenciální kořisti, protože tam se všechny informace hodí. Jinak se ale o druhých dozvídají věci raději naživo.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři často na sociálních sítích vůbec nejsou. Celé tohle zveřejňování každodenního života je pro ně dost nepochopitelné. Pravda však je, že když se v nich probudí jejich manipulativní stránka a pro něco se rozhodnou, neexistuje lepšího stalkera. Investují do zjišťování informací ohromné množství energie, pustí se do něj s obrovským zápalem a najdou v online zákoutích i to, o čem jste vy sami nevěděli. A umí to přímo mistrovsky proti druhému použít.

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Na Štíry pozor, najdou na vás i to, co jste sami nevěděliFoto: Impact Photography, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci používají sociální sítě jako komunikační kanál se svými přáteli, ale rozhodně se nesnaží budovat si tam svoji vizitku nebo alterego. Prostě sdílejí zážitky ze svého života s těmi, kterých se to týká, a stejně tak se rádi pokochají fotkami ze společných akcí – ale to je celé. Nezajímá je zjišťování informací o lidech, které pořádně neznají, a i s těmi, které znají, radši všechno proberou osobně, než aby si dělali obrázek podle toho, co o sobě sdílejí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy nejsou sociální sítě to pravé – ano, asi tam profil mít budou, ale spíše proto, že se to tak dělá, než aby to nějak prožívali. Jejich konzervativní povaha způsobuje, že sítě berou jako cosi neznámého a spíše škodlivého. Každou chvíli je populární něco jiného a kdo se v tom má vyznat. Dávno prokoukli, že na sítích je jen pozlátko, které o druhých nic moc nevypovídá.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáře sociální sítě docela baví a mívají vlny aktivity a vkládání zajímavých příspěvků. Ale co si o nich na sítích myslí ostatní, je jim jedno. Stejně jako to, co o sobě sdílejí. Proč by se měli něčím takovým zatěžovat – ať si každý dělá, co chce. Žij a nech žít, to je jejich krédo, kterým se řídí vlastně ve všem. Facebookové drby zkrátka nejsou nic pro ně, nevidí žádný přínos v investování času do cizího života.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby na sítích ani tak nehledají informace a pikantnosti o druhých lidech, jako spíše inspiraci pro vlastní život. Ve sledování druhých a sbírání drbů si nijak nelibují, vrozená laskavost jim brání, aby si užívaly cizího neštěstí. Soustředí se na pozitivní a hezké věci, které je příjemně naladí a rozproudí jejich kreativní šťávy. Rády se podívají na fotky ze šťastných událostí, jako jsou nejrůznější svatby a oslavy, ale sledování cizích životů není jejich primárním cílem.

Reklama

Načítám