Hlavní obsah

StarDance 2019 se blíží! Kdo nás v minulosti nejvíc dostal?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jubilejní řada StarDance začíná již za pár dní a přinese jak ohlédnutí za historií pořadu, tak mnoho novinek. Než zjistíte, jak tančí letošní účastníci, pojďte zavzpomínat na nej soutěžící z minulých ročníků. Kdo byl nejmilejší, kdo do toho dal všechno a komu dělala problém výška?

Článek

Poprvé vpluly hvězdy pořadu StarDance ...když hvězdy tančí na parket v roce 2006 a letos se můžete těšit již na desátý ročník. Tvůrci slibují návraty do historie, setkání s vítězi minulých devíti řad i spoustu novinek: třeba úplně poprvé bude soutěžit spisovatelka, youtuber nebo rybář.

Kdo bude tančit?

  • biatlonistka Gabriela Koukalová a Martin Prágr -
  • youtuber Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková -
  • herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička -
  • herec Miroslav Hanuš a Adriana Mašková -
  • herec Matouš Ruml a Natálie Otáhlová -
  • hudebník Ondřej „Xindl X“ Ládek a Markéta Dostálová -
  • televizní novinářka Nora Fridrichová a Jan Kohout -
  • zpěvačka Tonya Graves a Michal Bureš -
  • spisovatelka Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský -
  • rybář Jakub Vágner a Michaela Nováková -

Koho tipujete na vítěze? Zvítězí humor nebo talent a píle? Režisér pořadu Roman Petrenko (54) ze zkušenosti říká, že s humorem se dá dojít daleko, ale nakonec diváci vždy ocení ladnost, propnuté špičky, pevné ruce a rytmus. Než v sobotu 12. října odstartuje 10. ročník, zavzpomínejme na ta nej z minulých řad.

Nejnadějnější (2006)

Podle bookmakerů patřili v prvním ročníku k jasným favoritům a člověk by je skoro podezíral, že začali trénovat s předstihem, protože byli bezchybní. Mahulena Bočanová (52) a její partner Jaroslav Kuneš (47) přesto nevyhráli. Všem bylo po jejich odstoupení v pátém kole smutno a diváci si museli hledat jiné oblíbence. Důvodem bylo zranění tanečníka.

Foto: Profimedia.cz

Sedli si jak v tanci, tak osobně – Mahulena Bočanová prý Jaroslavu Kunešovi i pralaFoto: Profimedia.cz

Největší dříč (2007)

Když v soutěži podávají skvělé taneční výkony mladí a nadějní, bere se to trochu jako samozřejmost. Pokud se ale do trénování opravdu položí ti o pár let zkušenější, publikum jim nadšeně fandí a o to víc se pak raduje z jejich vítězství, jako tomu bylo v případě oblíbených herců Pavla Kříže (58) a Jiřího Dvořáka (52). A kterého účastníka režisér programu označil pro výkon, nasazení a neuvěřitelné pokroky za „revolučního“? Herce Jiřího Schmitzera (69), který se se Simonou Švrčkovou (36) probojoval až do šestého kola.

Foto: Profimedia.cz

Mezi Jiřím Schmitzerem a Simonou Švrčkovou byl rozdíl 34 let a 30 centimetrů a patřili k nejpozoruhodnějším párůmFoto: Profimedia.cz

Největší hláškař (2008)

„Všechno, co zatančíš, může být použito proti tobě!“ Hlášky Jaromíra Bosáka (54) tesat do kamene! Publikum se na ně těšilo po každém vystoupení. Sportovní komentátor a Eva Krejčířová (39) se dostali opravdu daleko – skončili třetí. A je dost možné, že to bylo právě díky tanečníkovým vtípkům: jednu ze svých typicky prkenných pozic nazval „Tyrš“, což se ujalo.

Foto: Profimedia.cz

Když v druhé řadě StarDance tančil sportovní komentátor Robert Záruba (52), Jaromír Bosák prý kategoricky odmítl, že by kdy takovou nabídku přijal. A podívejte se na něj!Foto: Profimedia.cz

Nejpřekvapivější (2010)

Když se mezi hvězdami, které budou tančit ve čtvrté řadě, objevilo jméno nesmělé zpěvačky Anety Langerové (32), mnohé to překvapilo. A dalším překvapením byly její taneční výkony – byla úžasná! Proč nakonec skončila těsně pod trůnem? Protože druhý finalista, Pavel Kříž (58), byl s Alicí Stodůlkovou (32) ještě úžasnější – jeho uvolněné kyčle vstoupily do dějin.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kříž neměl téměř žádné taneční zkušenosti, ale na každém tanci si našel něco, co ho bavilo. A diváci ho milovali!Foto: Profimedia.cz

Nejsportovnější (2012)

Sportovci jsou mezi soutěžícími pravidelně. Mají záviděníhodnou kondičku a znají dokonale svoje tělo, ale musejí se naučit hýbat jinak, než jsou ze svých disciplín zvyklí. Vždycky jsou to sympaťáci a oblíbenci a jejich taneční partneři jim často pěkně nakládají. Pátý ročník ukázal, že sportovci jsou nejzářivější hvězdy: o vítězství se utkala atletka s hokejistou Martinem Procházkou (47). Nakonec zvítězila krásná tyčkařka Kateřina Baďurová (36) a tanečník Jan Onder (34).

Foto: Profimedia.cz

Tančit s Janem Onderem byla vždy sázka na jisté fináleFoto: Profimedia.cz

Nejvyšší (2013)

Věrní diváci mají jistě v živé paměti ztepilou Danielu Písařovicovou (40), která kroužila po parketu vloni. Ale se svými 182 cm nebyla moderátorka nejvyšší. Šestého ročníku soutěže se zúčastnila trojskokanka Šárka Kašpárková (48) a měla obavu, že k jejím 186 cm se bude těžko hledat vyšší tanečník. S Janem Tománkem (48) prozradili, že sportovkyně během soutěže zhubla dvanáct kilo – partner ji zpočátku nemohl unést.

Foto: Profimedia.cz

Maminka Šárky Kašpárkové se prý děsila, jak bude její vysoká dcera ladně plout po parketuFoto: Profimedia.cz

Nejemotivnější konec (2015)

Pamatujete, co hýbalo bulvárem v létě 2015? Nový vztah moderátora Leoše Mareše (43). Začal randit s módní redaktorkou Monikou Koblížkovou (38) a zářil štěstím. A pak oznámil, že se rozhodl soutěžit ve StarDance. S partnerkou Katarínou Štumpfovou (33) dřel, jak je jeho zvykem, a dal do toho všechno. Do finále ale spolu s herečkami Marií Doležalovou (32) a Jitkou Schneiderovou (46) šel komik Lukáš Pavlásek (41), největší dřevo ročníku. Marešova přítelkyně Monika byla jako vždy mezi diváky, a když moderátoři oznámili, že její milý končí, propukla v pláč ona, on i napjaté obecenstvo u obrazovek.

Foto: Profimedia.cz

Slovenka Katarína Štumpfová dokázala využít temperament moderátora a vymýšlela pro ně náročné choreografieFoto: Profimedia.cz

Nejstřapatější (2016)

Profesionální tanečníci mívají perfektní účesy jako podle pravítka, zpevněné pomádou a spoustou pinetek, aby poletující kadeře neodpoutávaly pozornost, nerušily elegantní dojem a nepadaly do očí. Sympatický lyžař Ondřej Bank (38), který tančil s Evou Krejčířovou (39), měl prý sice děkovnou řeč nachystanou skoro od začátku, ale použil ji až ve finále. Divákům i porotě se líbil jeho neuspořádaný účes, smysl pro humor i taneční výkony.

Foto: Profimedia.cz

Původně tančil Ondřej Bank s Kamilou Tománkovou (41), která ale ze zdravotních důvodů odstoupila. Nahradila ji Eva Krejčířová (na fotce)Foto: Profimedia.cz

Největší kámošky (2018)

Trávíte-li s někým hodiny na trénincích, generálkách a přímých přenosech, je přirozené, že navážete partnerský nebo kamarádský vztah. Loni si fanoušci nemohli nevšimnout, jak si sedla trojice soutěžících hvězd Veronika Arichteva (33), Daniela Písařovicová a Pavla Tomicová (57). Na první pohled je každá jiná, na pohled druhý bylo jasné, že tyhle tři vtipné dámy si mají co říct. Fandily si a po přenosech spolu pařily.

Foto: Profimedia.cz

Diváci milují, když si taneční páry sednou i v soukromí. Na fotce zleva: Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková (28), Veronika Arichteva a Michal Necpál (32), David Svoboda (34) a Veronika Lálová (28), Daniela Písařovicová a Michal Mládek (33), Pavla Tomicová a Marek Dědík (36)Foto: Profimedia.cz

Na koho z minulých ročníků vzpomínáte? A víte, kdo se při StarDance zamiloval? Pokud vás baví StarDance, tak sledujte i další aktuality a noviny!

Reklama

Načítám