Hlavní obsah
3,1
(295)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Možná vám tento sypaný koláč připomene známé a všemi milované strouhané řezy s tvarohem. Oproti nim má však velkou výhodu – dá o mnoho méně práce.

15 min.
Příprava
15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 380 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • 130 g cukru krupice
  • 8 g kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g másla
Na náplň
  • 1 000 g měkkého tvarohu polotučného
  • 120 ml mléka
  • 4 vejce
  • 160 g moučkového cukru
  • 6 broskví
Článek

Postup

01.

Mouku promíchejte s kakaem, krupicovým cukrem a kypřicím práškem. Máslo nakrájejte na malé kostičky a zapracujte do těsta prsty nebo pomocí robotu. Vznikne směs připomínající drobenku.

02.

Připravte si náplň. Tvaroh promíchejte metlou s mlékem, vejci a moučkovým cukrem. Dobře vyzrálé broskve nakrájejte na měsíčky. Můžete použít i broskvový kompot.

03.

Formu vyložte pečicím papírem. Větší polovinu sypké směsi, resp. těsta, rovnoměrně rozprostřete na dno a jen lehce přimáčkněte dlaněmi. Na těsto nalijte náplň a uhlaďte vařečkou. Na náplň vyskládejte kousky broskví a zasypejte zbytkem těsta.

04.

Pečte při 180 °C asi 50 minut. Nechte zcela vychladnout a až poté krájejte. Skvěle chutná dezert vychlazený z lednice.

Milovníci tvarohových dezertů by neměli přehlédnout recept na osvěžující nanuky nebo kávové drobenkové řezy s ostružinami a tvarohem.

Reklama