Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Jak na hedvábně jemnou krupicovou kaši? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel a tahle snadná dobrota se vám už vždycky povede!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kaše
  • 500 ml plnotučného mléka
    7
  • 50 g krupičky
    1
  • 1 špetka soli
Dle chuti k podávání
  • 3 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 2 lžičky skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pravidlo číslo jedna pro krásně jemnou a krémovou kaši je nechat krupičku dobře nasáknout. Zalijte ji plnotučným mlékem a nechte minimálně hodinu (nebo i do druhého dne) nabobtnat. Tím spíše je třeba tento krok udělat, pokud používáte klasickou hrubou krupici.

02.

Přidejte špetku soli a za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiveďte pozvolna k varu. Kaši povařte na středním plameni 5 až 10 minut do požadované hustoty.

03.

Podávejte klasicky přelitou rozpuštěným máslem a posypanou kakaem a moučkovým cukrem, nebo s čerstvým či povařeným ovocem a špetkou skořice. Anebo se inspirujte i dalšími nápady, co dát na krupicovou kaši.

Foto: Autorka

Kakao je kakao, ale ani s ovocným rozvarem není kaše vůbec špatná!Foto: Autorka

Co sladkého jste jako děti měli rádi a dnes už by na to vaše volba nepadla? Dort Malakov, rýžový nákyp nebo kynuté knedlíky

Související témata:

Načítám