Hlavní obsah

Ta nejlepší krupicová kaše

Hodnocení:
(222)
Foto: Autorka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Jak na hedvábně jemnou krupicovou kaši? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel a tahle snadná dobrota se vám už vždycky povede!

Ingredience pro:
2 porce
Na kaši
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 50 g dětské krupičky
  • 1 špetka soli
Dle chuti k podávání
  • 3 lžíce másla
  • kakao
  • cukr moučka
  • ovoce
  • skořice
Článek

Postup

Krok 1: Pravidlo číslo jedna pro krásně jemnou a krémovou kaši je nechat krupičku dobře nasáknout. Zalijte ji plnotučným mlékem a nechte minimálně hodinu (nebo i do druhého dne) nabobtnat. Tím spíše je třeba tento krok udělat, pokud používáte klasickou hrubou krupici.

Krok 2: Přidejte špetku soli a za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiveďte pozvolna k varu. Kaši povařte na středním plameni 5 až 10 minut do požadované hustoty.

Krok 3: Podávejte klasicky přelitou rozpuštěným máslem a posypanou kakaem a moučkovým cukrem, nebo s čerstvým či povařeným ovocem a špetkou skořice. Anebo se inspirujte i dalšími nápady, co dát na krupicovou kaši.

Foto: Autorka

Kakao je kakao, ale ani s ovocným rozvarem není kaše vůbec špatná!

Co sladkého jste jako děti měli rádi a dnes už by na to vaše volba nepadla? Dort Malakov, rýžový nákyp nebo kynuté knedlíky

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek