Hlavní obsah

Vévodkyně Kate na jedinečných fotografiích k 40. narozeninám

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnozí jí stále neřeknou jinak než Kate Middleton a jí to nejspíš nevadí. Ale fakt je, že Kate už dávno není dívka, do které se princ William (39) zamiloval. Vévodkyně z Cambridge je trojnásobná matka, jedna ze zásadních tváří britské královské rodiny, a také žena, která dnes slaví 40. narozeniny. Jaký byl její uplynulý rok?

Článek

Snad nikdy ještě nebyla tak krásná! K jejím 40. narozeninám byly zveřejněny oficiální portréty vévodkyně Kate, které byly pořízeny v prosinci pro National Portrait Gallery. V šatech z dílny Alexandra McQueena vzdala krásná vévodkyně Kate i hold matce svého manžela, když si vzala její perlové náušnice. Za objektiv se postavil Paolo Roversi, který se u některých snímků nechal inspirovat portréty královny Alžběty či její sestry princezny Margaret. No není úžasná?

Foto: Paolo Roversi, Profimedia.cz

Na těchto fotografiích nemůže mít nikdo pochyb, že se jedná o vévodkyni Foto: Paolo Roversi, Profimedia.cz

Foto: Paolo Roversi, Profimedia.cz

Při tomto portrétu se nechal Paolo Roversi inspirovat fotografiemi královny Alžběty a její sestry Foto: Paolo Roversi, Profimedia.cz

Neztratila mladistvou jiskru v oku, vypadá báječně a vlastně skoro jako kdyby ani nestárla. Přitom je dnes vévodkyni Kate, manželce britského prince Williama, rovných 40 let. Pojďte se s námi ohlédnout za jejím uplynulým rokem, rokem, kdy naposledy začínal její věk číslicí tři.

Vévodkyně u klavíru

Vánoční čas a veškeré tradice s ním spojené jsou pro celou královskou rodinu velmi důležité. Všichni se účastní všech možných charitativních nebo církevních akcí. Tradiční bohoslužba s koledami, která se konala 8. prosince, byla ale nezapomenutelná. Vévodkyně Kate totiž doprovodila na klavír zpěváka Toma Walkera (30), přičemž dojemnou skladu For Those Who Can't Be Here (Pro ty, kteří tu nemohou být) také den předem nahráli ve Westminsterském opatství.

Foto: Profimedia.cz

V prosinci vévodkyně Kate ukázala, že si poradí i s notami a klavíremFoto: Profimedia.cz

Trochu okořeněná tradice

Vánoční přání a rodinná fotografie je každoroční tradicí. Většinou jde o snímky z venkovského sídla v Norfolku. Kate, William a jejich děti – princ George (8), princezna Charlotte (6) a princ Louis (3) – na nich mívají teplé svetry a vysoké boty. Vloni na Vánoce ale tradiční pozdrav pozměnili a do světa vyslali fotografii z rodinné dovolené z Jordánska, které vévodkyně Kate miluje. Strávila v ní totiž část svého dětství, protože její otec pracoval v Ammánu pro britské aerolinky.

Foto: Profimedia.cz

Fotka na tradiční vánoční přání vznikla v JordánskuFoto: Profimedia.cz

Odvážná Kate

Ač členka královské rodiny, manželka prince a žena s titulem vévodkyně, je obecně známo, že Kate rozhodně není žádná křehká květinka. Přesto mnohé překvapila, když si loni v září, na návštěvě univerzity Ulster v severním Irsku, bez okolků pochovala tarantuli. Že by proto, že se jmenovala stejně jako její dcera, tedy Charlotte?

Foto: Profimedia.cz

Tohle setkání by si leckdo rozmyslelFoto: Profimedia.cz

Módní hvězda

Většinou ji vídáme v modelech, které přísně splňují královský protokol. Střídmé a elegantní šaty pod kolena, klasické kabáty, kalhotové kostýmy – to je její každodenní šatník. Ale vévodkyně Kate dokáže vyrazit dech i co se módy týče. Naposledy se jí to povedlo na londýnské premiéře nejnovější bondovky Není čas zemřít.

Nejenže ve zlaté róbě vypadala úchvatně, ale výběrem šatů dokázala vzdát něžně a elegantně hold matce svého muže, princezně Dianě (†36). Ta totiž oblékla podobné šaty na premiéru bondovky Vyhlídka na vraždu v roce 1985.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate dokáže zazářit i na červeném koberciFoto: Profimedia.cz

Rozmařilost? Kdepak!

Nikdy nepatřila k ženám, které by měly zásadní problém s opakovaným nošením modelů, které již jednou vynesly. Oblečení leckdy mírně obmění, vyšperkuje jinými doplňky, a tak vlastně zrecykluje. Naprostá rarita, a troufáme si i říct, že ve světě slavných zcela nevídaná věc, jsou ale tyhle kozačky. Nosí je v situacích, kdy ji čeká pohyb v náročnějším terénu – na farmách, na horách a podobně, a to už neuvěřitelných 17 let! Snímek je z loňského dubna, kdy byla na návštěvě farmy poblíž Darlingtonu.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate opět potvrdila, že královské manýry jsou jí cizíFoto: Profimedia.cz

Sportovkyně tělem i duší

Že je vévodkyně Kate milovnice sportu a pohybu jako takového, je obecně známá věc. Tenis, volejbal, basket, při tom všem už byla někdy vyfocena. Ale loni strávila víkend s kadety z Royal Air Force (RAF) v Cumbrii na severozápadě Anglie. Při té příležitosti ukázala, že se nebojí ani adrenalinovějších záležitostí. Vyzkoušela si totiž trénink RAF, ke kterému patří například slaňování po skalách.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate miluje sport a nebrání se jakémukoli pohybuFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně za objektivem

Fotografování je velkým koníčkem vévodkyně Kate. Koneckonců si již dávno prosadila, že narozeninové oslavy svých dětí si bude fotit sama, nikoli profesionální královský fotograf. Svou vášeň ale loni povýšila, když spolu s National Portrait Gallery (NPG) vytvořila knihu Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020 (Zůstaň tak: Obraz našeho národa v roce 2020). Obsahuje fotografie, které vévodkyni Kate poslali během pandemického roku 2020 obyvatelé Velké Británie. Ukazují, jak lidé těžkou dobu prožívali, připomínají příběhy solidarity, vzájemné pomoci i pocity strachu z budoucnosti.

Na snímku vidíte Kate, jak v květnu kdesi v Londýně schovává jeden výtisk této knihy, a to v rámci akce Královský hon na poklady, která pomáhala projekt představit široké veřejnosti. Nálezce navíc nezískal jen knihu, ale i osobní dopis od Kate, který do něj vložila.

Foto: Profimedia.cz

Kate vždy ráda fotila a pro fotky má citFoto: Profimedia.cz

Pro mnohé je manželka prince Williama módní ikonou. A tohle je 10 nejkrásnějších šatů vévodkyně Kate. 

Reklama

Načítám