Hlavní obsah

Freddie Mercury chodil s Dianou do gay baru, Rod Stewart zpívá na oslavách: blízcí královské rodiny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Být blízkým přítelem některého člena britské královské rodiny, to už opravdu něco znamená. Klan, který si přísně střeží soukromí, k sobě totiž jen tak někoho nepustí. Kteří slavní se s urozenou elitou přátelili nebo stále přátelí?

Článek

Britská královská rodina fascinuje nejen „obyčejné“ lidi, ale i celebrity. I pro nejslavnější osobnosti je čest ukázat se na nějaké významné společenské akci vedle urozených hostů či hostitelů. A co teprve, když si vás princ vybere za nejlepšího kamaráda!

Manželé Beckhamovi

Tento slavný pár má ke královské rodině hodně blízko. David Beckham a módní návrhářka Victoria Beckham nechyběli na svatbě prince Williama ani na veselce jeho mladšího bratra. V jednom rozhovoru bývalý fotbalista uvedl, že má jen tři opravdové přátele. A třebaže je nejmenoval, spekuluje se, že jedním z nich je princ Harry. Poté, co se vzdal oficiální role v královské rodině, o něm exfotbalista řekl: „Jsem hrdý, že ho vidím růst jako individualitu…“

Foto: Profimedia.cz

Společná fotografie britských princů a Davida Beckhama je z roku 2010Foto: Profimedia.cz

Elton John

Extravagantní britský zpěvák patřil několik let mezi blízké přátele princezny Diany (✝36), jejich pouto ale ochablo ještě před Dianinou tragickou smrtí. Ve své knize Me (2019) zpěvák uvedl, že konec přátelství způsobila ona sama: na poslední chvíli odmítla napsat předmluvu ke knize Gianniho Versaceho (✝50), protože se jí nelíbilo, že obsahuje fotky polonahých mužů. Prý podlehla tlaku ze strany královské rodiny. Publikace přitom byla součástí projektu na podporu Eltonovy nadace v boji proti AIDS. Sice se usmířili, ale už nikdy to mezi nimi nebylo jako dřív.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie z roku 1993 ukazuje, že se spolu zpěvák a princezna opravdu dobře baviliFoto: Profimedia.cz

Freddie Mercury (✝45)

Toto kamarádství čekal asi jen málokdo, ale přesto vzniklo. A to mezi legendárním britským zpěvákem Freddiem Mercury a mladou manželkou britského následníka trůnu. V 80. letech se společně účastnili večerních dýchánků se šampaňským, a jednou prý dokonce vyrazili do vyhlášeného gay baru. Zpěvák princeznu namaskoval do vojenské bundy, tmavých brýlí a kožené čepice, aby ji nikdo nepoznal. Vypadala jako pohledný mladý muž a užili si spoustu legrace.

Foto: Profimedia.cz

Tito dva si byli opravdu blízcí a lady Diana patřila k velkým veřejným zastáncům gayů a nemocných AIDS, a to v dobách, kdy se to ještě nenosilo a vyžadovalo to osobní statečnostFoto: Profimedia.cz

Serena Williams

Jedna z nejlepších tenistek historie je dlouholetá kamarádka vévodkyně Meghan a před čtyřmi lety samozřejmě nechyběla na její svatbě. A manželka prince Harryho na oplátku zase občas zavítá na nějaký tenisový zápas. Sportovkyně má pro kamarádku samá slova chvály. V minulosti například uvedla, že je to skvělý člověk, ztělesnění síly, sebevědomí a spravedlivé nesobeckosti. A také prozradila, že vévodkyně v královské rodině trpěla a její rozhodnutí odejít bylo správné.

Foto: Profimedia.cz

Před lety se společně účastnily zápasu v plážovém volejbaluFoto: Profimedia.cz

Rod Stewart

Britský rockový zpěvák má blízko ke králi Karlovi III. Rocker je už řadu let velvyslancem princovy charitativní organizace a vystoupil na dvou královských narozeninových oslavách – v roce 2002 zahrál samotné královně, o šest let později Charlesovi. A samozřejmě nechyběl ani na oslavách královnina platinového jubilea. Zpěvák jednou v rozhovoru zavtipkoval, že jeho manželka Penny Lancaster má pro Karla velkou slabost.

Foto: Profimedia.cz

Rod Stewart a jeho manželka si s princem vždycky užijí hodně zábavyFoto: Profimedia.cz

David Attenborough

Uznávaný přírodovědec má blízko nejen k rodině prince Williama, kterému velmi záleží na ochraně planety, ale měl také ke královně – i ona měla ekologické smýšlení. Ostatně narodili se ve stejném roce a jejich cesty se střetávají už řadu let. V roce 1985 získal vědec titul sir, a v roce 2022 dostal dokonce druhý rytířský řád. S předními členy královské rodiny se objevil v roce 2018 v dokumentu The Queen’s Green Planet, kde panovnice prezentovala své vize na ochranu přírody. A také s princátky Georgem, Charlottou a Louisem v roztomilém videu prozradil, jaké zvíře má nejradši.

Foto: Profimedia.cz

Jako vrstevníci mají mnoho společných tématFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám