Hlavní obsah

50 nejlepších slaných ořechových receptů s masem i bez masa

Foto: Jakub Jurdič

Kdo by neznal vánoční ořechové cukroví nebo třeba štrúdl s jablky a drcenými vlašáky! Zato použití vlašských ořechů ve slané kuchyni nebývá tak běžné, jak si zaslouží. Ořechy jsou totiž vynikající k masu, sýrům i k těstovinám. K čemu všemu se dají využít?

Článek

Když vlašské ořechy přidáte do pomazánky, do nádivky nebo jimi třeba jen posypete polévku, vždycky získáte chuť navíc (a také hodně zdravých živin). Snad nejoblíbenější kombinace je se sýry s modrou plísní nebo s camembertem – užijete ji v pomazánce, na slaném koláči nebo na těstovinách, dokonce i v bramborovém salátu. Ale nechybí tu ani originálnější použití vlašáků: bezmasá sekaná s ořechy, slané müsli nebo ořechové rizoto či bramborový nákyp. Tak se nechte inspirovat!

1. Pečené kuře s vlašskými ořechy

2. Vepřové maso & ořechy: závitky i kotlety

3. Jednoduchá ořechová omáčka k masu

4. Zdravé rybí recepty: treska i kapr s ořechy

5. Těstoviny s omáčkou: rychlé i zapečené

6. Výborná zeleninová jídla s ořechy

7. Levné zdravé obědy

8. Zdravě a bez masa: karbanátky i sekaná

9. Slaná rýže s ořechy: rizoto i exotický pilaf

10. Bramborové recepty s ořechy

11. Syté studené i teplé polévky

12. Slané koláče a záviny s vlašáky

13. Slané pohoštění: sýrové chuťovky i müsli

14. Nejlepší ořechové pomazánky

15. Nakládané a plněné sýry s ořechy

16. Luxusní saláty k večeři i k masu

Stále nevíte, co podniknout se všemi vlašáky? Nechte se inspirovat a mrkněte na 50 nejlepších sladkých ořechových receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek