Hlavní obsah

Test krémových a tekutých stínů. Jsou lepší než klasické?

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otestovali jsme šest krémových a tekutých stínů. Rovná se dražší cena lepší výdrž i pigmenty? Slévají se do záhybu? Přečtěte si naše hodnocení.

Článek

Krémové stíny jsou mezi líčidly trochu zapomenuté. Důvodem je obava, že se budou slévat v záhybu oka, a ženy také často nevědí, jak je nanášet. Je to ale lehčí, než si myslíte: stačí je ťupkáním nanést prstem a zajistit přechod doztracena. Odmění se vám super leskem a třpytem bez opadávání na tváře, jako se to občas děje u sypkých pudrových stínů.

Některé produkty drží lépe, jiné hůře, každopádně je vhodné vždy nanést bázi pod oční stíny, která prodlouží výdrž. Jak si vedla šestice značek, kterou jsem otestovala?

1. Dermacol, 149 Kč

Produkt můžete využít buď jako širší linku, nebo barvu nanést na celé víčko. Většinou je třeba krémové stíny rozmazávat, ovšem tyto pohodlně nanesu tužkou. Odstín dorůžova v sobě obsahuje i větší třpytky, udělají tudíž větší efekt. V jedné vrstvě je lze nosit i na den, na večer bych s intenzitou přitlačila a přidala bych linku. Po pár hodinách se slévají do záhybů, báze pod oční stíny je tedy nutná! Nicméně v liniích podél řas drží perfektně.

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Oční stíny a linka v jednom, Dermacol, 149 Kč, odstín 10Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

2. Bourjois, 211 Kč

Jestli byly předešlé stíny třpytivé, tyto jsou saténové a perleťové. Jsou tekuté a aplikují se stejně, jako byste si nanášeli rtěnku. Doporučuji nanést stín aplikátorem přímo na víčko a velmi jemně rozetřít prsty. Efekt je rozjasňující, ale kdybyste chtěli intenzivnější vrstvu, příliš to nejde. Prstem si totiž sundáte i spodní nános, tudíž vrstvit moc nejdou. A hlavně – čím víc vrstev, tím víc se stíny slévají do víčka.

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Krémové oční stíny Satin Edition, Bourjois, 211 Kč, odstín 02 Oh de roses!Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

3. Nobea, 185 Kč

Nejsou třpytivé, ale metalické. Testovaný odstín se mi na první pohled zdál dost tmavý, ale v jedné dvou vrstvách není nijak intenzivní a to je podle mě dobře. Pak totiž vypadá naprosto luxusně i na denní líčení. Pro tmavší efekt lze stíny dobře vrstvit – jsou hodně tekuté a lehké. Pracovalo se mi s nimi lépe než s produktem Bourjois, záhyb se utvoří až po několika hodinách. Slušná výdrž!

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Tekuté oční stíny Metal, Nobea, 1485 Kč, odstín CoffeeFoto: Marianna Bartková, Archiv firmy

4. Mary Kay, 450 Kč

Definicí ideálního rozjasňujícího stínu je pro mě tento výrobek. Stíny jsou tekuté, jakoby našlehané a vypadají krásně samy o sobě, stejně jako když je nanesete doprostřed víčka přes tmavší stíny pro rozjasnění. Drží skvěle, ale v záhybu oka se postupem dne přece jen trochu usazují. S bází vydrží netknuté do večera.

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Tekuté oční stíny Mary Kay, 450 Kč, odstín Light BeamFoto: Marianna Bartková, Archiv firmy

5. Sephora, 280 Kč

Jediné matné tekuté stíny z testované šestice. Upřímně, pro tmavší stínování dávám přednost pudrovým produktům a štětečku, protože tak mám nad výsledkem větší kontrolu. Nicméně u této varianty to šlo také a až překvapivě dobře – nanesla jsem jednu vrstvu podél řas a pak jsem ji prstem roztáhla po víčku. Trochu těžší je zajistit bezchybný přechod doztracena, ale jde to. Za mě jsou skvělým podkladem pro kouřové stíny – naneste vrstvu a pak můžete pokračovat se světlejším odstínem pomocí štětečku. Ale vypadaly dobře i v lehčí vrstvě samy o sobě. A co výdrž? Jedním slovem dokonalá.

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Tekuté oční stíny Colorful Special Effect, Sephora Collection, 280 Kč, odstín 04 LatteFoto: Marianna Bartková, Archiv firmy

6. Artistry, 595 Kč

Dnešní vítěz! Vyšší cena může odradit, ale když stíny zůstanou celý den tam, kde mají, neslijí se do záhybů a lesknou se a třpytí až do večera, tak za to stojí. Testovaný odstín na očích vypadal modrofialově – pro někoho závan osmdesátek, pro mě dokonalý make-up, který chci nosit každý den. Mimochodem, na výběr jsou ještě dva odstíny: zlatý a bronzový.

Foto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Třpytivé krémové stíny Bangkok, Artistry Studio, 595 Kč, odstín Silver VioletFoto: Marianna Bartková, Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám