Hlavní obsah
3,2
(16)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Jaké jsou přednosti rukolového pesta? Je univerzální, připravit se dá předem do lednice a vytáhnete ho například tehdy, když potřebujete vykouzlit rychlý oběd. Skvěle chutná jak s těstovinami, tak jako doplněk ke grilovaným dobrotám. My si ho teď dáme se špagetami, mozzarellou a sušenými rajčaty.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Rukolové pesto
  • 50 g čerstvé rukoly
  • 15 g parmazánu
  • 15 g kešú
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka soli
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
Těstoviny
  • 200 g těstovin
  • 1 balení mozzarelly
  • 2 ks sušených rajčat
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Parmezán a kešú ořechy rozsekejte v mixéru nadrobno – tedy ne zcela najemno. Je hezčí i chutnější, když v pestu zůstávají menší kousky, než když vznikne konzistence pasty. Směs přendejte do misky.

02.

V mixéru rozmixujte rukolu s rozmarýnem. Když je nasekaná na malé kousky, přilijte olej, přidejte špetku soli, parmezán s kešú ořechy a jen pár pulzy promíchejte. Pesto přendejte do skleničky a uchovejte v lednici. Během chvíle změní strukturu i barvu a bude krásně zelené.

03.

Těstoviny uvařte al dente. Sceďte a horké promíchejte se 3 lžícemi pesta.

04.

Těstoviny rozdělte na talíře, navrch rozprostřete natrhanou mozzarellu. Sušená rajčata nakrájejte najemno a posypejte jimi těstoviny. Nakonec lehce opepřete a servírujte.

Foto: Martina Lancingerová

Rukola je sama o sobě poměrně pikantní. Ale pokud jste příznivci řízných delikates, přidejte do rukolového pesta i stroužek česnekuFoto: Martina Lancingerová

Pestem dochutíte nejen těstoviny, ale například i grilované maso, ryby i zeleninu nebo bruschetty.

Reklama

Načítám