Hlavní obsah

To nejméně sexy místo, na kterém se lidé nechtějí milovat

Foto: Dmytro Voinalovych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Voinalovych, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Doma, nebo snad venku? Milovat se můžete na různých místech, ale ne všechna jsou lákavá. Která lokalita muže a ženy přitahuje nejvíc? O téhle fantazírují nejčastěji!

Článek

Fantazie o sexu jsou běžnou součástí milostného života. Pokud se v nich objevujeme osobně, ve většině případů sami sebe přikrášlujeme. Měníme tvar svého těla i vzhled genitálií, děláme se atraktivnější, štíhlejší a vypracovanější. Fantazijní, smyšlené, vybájené či snové příběhy, které naše mysl dokáže vyprodukovat, se ale netočí pouze kolem konkrétních osob a hlavních aktérů.

Hodně záleží i na místě, na kterém se nějaký ten „imaginární“ sex odehrává. A právě o konkrétní tipy a seznam sexy lokalit, na kterých si člověk erotické dobrodružství dokáže představit, se zajímal sociální psycholog Justin Lehmiller, který v rámci své knihy Tell Me What You Want (Řekni mi, po čem toužíš, v originále vydáno v roce 2018) vyzpovídal 4175 Američanů ze všech 50 tamějších států. Pravda je víc než překvapivá. 

10 sexuálních míst, o kterých lidé nejčastěji sní

  • Ve vlastní posteli -
  • Doma, ale v jiné místnosti než v ložnici -
  • V hotelu -
  • V přírodě -
  • Na veřejnosti -
  • Na exotickém místě -
  • Ve vodě -
  • V romantickém prostředí -
  • V motorovém vozidle -
  • V práci -
Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Jestliže nejvíce toužíte po sexu doma, je to jen znamení, že je u vás vše v pořádku Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Proč zrovna postel?

Ačkoli se v průzkumu sem tam objevilo něco méně standardního, jako třeba touha po sexu ve škole nebo fantazírování o milování ve veřejné knihovně, domácí postel se pro mnohé stala větším překvapením.

Justin Lehmiller to vysvětluje tak, se jedná o důvěrně známé prostředí, ve kterém člověk může být sám sebou. Ložnice a postel v ní poskytuje určitý komfort a bezpečí. „V souladu s touto myšlenkou jsem zjistil, že čím více lidé fantazírují o sexu ve vlastní posteli, tím častěji se svěřují s tím, že mají funkční vztahy plné lásky a emocionálního spojení,“ dodal výzkumník.

Jeho slova by se tedy dala přeložit tak, že pokud vám to v partnerství klape, je ložnice vaším intimním a ničím nerušeným útočištěm, které ne že nikdy neopouštíte, ale rádi se do něj vracíte. Tedy v tom ideálním případě.

Závazky? Děkuji, nechci!

Fantazie o sexu ve vlastní posteli prý mají častěji i ti, kdo se bojí opuštění ze strany partnera. (Postel pak očividně působí jako stmelovací prvek.) Osoby na vztah nepřipravené, ty, které se nechtějí vázat, (domácí) lůžko ze svých snových scénářů spíš vynechávají. Pro ně je atraktivnější spíš hotel, pracovní prostředí nebo zaparkované auto.

Zajímavé také je, že vesmír se stal místem, o kterém lidé fantazírují ze všeho nejméně. Skafandry, kosmické lodě a vesmírné potvory, jež jsou častým námětem animovaného porna hlavně z řad japonské produkce (tu zvládnou jen ti nejotrlejší), pro běžného smrtelníka neplní funkci spouštěče erotické touhy. Jako oblíbený snový scénář si ho zvolila pouhá tři procenta oslovených.

Co bylo včera, není dnes

Samozřejmě také stojí za zmínku, že většina účastníků uvedla, že sní o sexu na více různých místech, což také naznačuje proměnlivost v sexuálních touhách. Logicky vzato, jakmile se budete po celý rok milovat jen v té jedné posteli, není těžké uhodnout, že vás začne lákat chlípná scénka třeba ve výtahu či v kabince obchodu.

Každý má někdy tendenci vybočit z řady, zkusit něco nového, zaměřit svoji mysl jiným směrem. Zároveň platí, že fantazie o sexu nutně nemusí mít „speciální efekty“ jako z hollywoodského trháku.

Podle uvedeného sociálního psychologa spíš často zahrnují opakování předchozích skutečných životních zkušeností – akorát se převlékly do jiného kabátu. Sex ve třech na vysoké škole, během kterého byla nezvykle dominantní mírně přiopilá kamarádka, nyní může symbolizovat kupříkladu fantazii o sexu v práci – se šéfovou, ke které se přidá kolega z vedlejší kanceláře. Není ta mysl úžasná? Díky ní můžete být s kýmkoli a kdekoli.

Načítám