Hlavní obsah

Trendy z Milána. Inspirujte se!

Foto: clothingbrands24.com

Fashion Week v Miláně patří mezi špičku přehlídek módyFoto: clothingbrands24.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milánská móda stále chrlí desítky nových trendů. Zaměřili jsme se na ty nejlepší z nejlepších, které si zamilujete i vy. Pořiďte si ďábelsky svůdný outfit! Víme, jak na to! Začíná přehlídka nejlepších jarních trendů, jak je vidí slavní módní tvůrci.

Článek

Týden módy v Miláně je jednou z nejoblíbenějších součástí světového Fashion Weeku. Přední návrhářské špičky z Itálie i jiných zemí zde představují to nejlepší ze své tvorby a zároveň naznačují, co bude podle nich „in" na jaře. A nutno uznat, že i tentokrát si dali pořádně záležet. Nechte se unášet na vlnách těch nejkrásnějších módních kolekcí, které v sobě ukrývají sex-appeal, eleganci, originalitu a hlavně opravdovou ženskost.

Protože je u nás italská móda poměrně nedostupná, vybrali jsme pro vás několik modelů, které jsou velice podobné těm milánským, a navíc je pořídíte v českých buticích nebo on-line shopech.

Zvířecí přitažlivost

Ready-to-wear kolekce značky Blumarine se nedá přehlédnout. Ženské tvary jsou zde dokonale vykresleny pomocí slušivých střihů, ale to hlavní jsou zvířecí potisky, které uvidíte na mnoha modelech. Nádherné barvy jsou pastvou pro oko. Také jste po podobném outfitu zatoužila? Žádný problém – tedy s trochou fantazie a trpělivosti. Ani čeští výrobci módy totiž nejsou žádní amatéři a je to znát, šaty se zvířecími potisky objevíte bez větších problémů ve spoustě obchodů.

Foto: Blumarine

Kolekce Blumarine se zvířecími potiskyFoto: Blumarine

Pakliže jste trochu odvážnější a chcete být vidět, inspirujte se naším outfitem. A nezapomeňte na pořádně extravagantní šperky, teprve ty dodávají celému modelu ten správný šmrnc.

Na foto: šaty Asos, doplňky Topshop

Jednoduchost a čisté linie

I když je móda často přespříliš složitá, mnoha kolekcím nechybí čisté linie a jednoduché střihy, které jsou přesto velice sexy. A přesně toto na milánském týdnu navzdory italskému temperamentu nesmělo chybět.

Foto: Costume National

Krása jednoduchých střihůFoto: Costume National

Na foto: šaty Ever a Calypso, boty Baťa, šperky Topshp, Swarovski, Strand

Sezona plná odvážných barev a vzorů

Dámská kolekce Etro je opět plná milých módních překvapení. Do popředí vstupují zářivé barvy, hladké materiály a v neposlední řadě velké vzory. Za povšimnutí stojí také kombinace krásně střižených šatů s elegantními doplňky v tmavých odstínech, které dokreslují velmi osobitý styl.

Foto: Etro

Vzory jsou dominantou kolekce EtroFoto: Etro

S outfitem podobným aktuální kolekci Etro si můžete být jistá jedinečností. Ani v tomto případě byste neměla zapomínat na doplňky, i když jednotlivé šaty jsou svým provedením výjimečné samy o sobě. Všimněte si také líčení – objevuje se zde kombinace nahých rtů a fialových očních stínů, která je jednou z nejžhavějších pro nadcházející sezonu.

Na foto: top Victoria´s Secret, sukně, šaty, náušniceTopshop, boty Baťa

Kalhoty se sukní? Za jedna!

Kolekce Armani dokazuje, že není třeba odsuzovat kombinaci sukně a kalhot, protože rozhodně sluší! Existuje spousta žen, které tento styl odsuzují i zbožňují. Pokud zvolíte dobré barevné i střihové varianty, není možné, abyste se netrefila přímo do černého! Vyvarujte se však kombinací ve stylu džínová sukně – džíny, utrhla byste si ostudu.

Foto: Armani

Kombinace sukně a kalhot slušíFoto: Armani

Krajková poezie

Značka Dolce se na milánském Fashion Weeku rovněž nenechala zahanbit. Uvedla překrásnou módní řadu plnou romantických krajek, nad kterými až přechází zrak. Některé modely se dají popsat jako velmi vydařený mix svatebních a venkovských šatů. Zkrátka, radost pohledět.

Foto: Dolce&Gabbana

Trendy jsou i romantické krajkyFoto: Dolce&Gabbana

Zahalte se do kůže a džínoviny

Kožené oblečení je stále na svém vrcholu, stejně jako džíny, ať si jejich odpůrci říkají, co chtějí. Pokud se vám podaří ukořistit kožené sáčko s asymetrickými střihy bez zapínání nebo netradiční denimový overal, neváhejte a kupujte, budete trendy! V kolekci Cavalli nechybí ani extravagantní šperky a doplňky, které tvoří její jádro.

Foto: Cavalli

Kůže a denim v kolekci CavalliFoto: Cavalli

Vysoký pas a lesk

Také kolekce Gucci patřila v Miláně (ostatně jako všude jinde) mezi naprosté špičky. Prosazuje linii ženského těla, u které nesmí chybět pas na svém místě – tedy žádné opasky proklatě nízko. Všudypřítomný je zde lesk a zářivé barvy. Celkový dojem je famózní. Zkrátka neotřelé a jedinečné modely, které dají vyniknout vaší osobnosti.

Foto: Gucci

Gucci vrací pásek zpátky do pasuFoto: Gucci

Také jste si na první pohled zamilovala některý z outfitů? Pak neváhejte a vydejte se na nákupy do svého oblíbeného butiku, určitě tam seženete to, co hledáte!

Související témata:

Načítám