Hlavní obsah

Venkovský styl v moderním hávu. Zimní zahrada vás nadchne!

Foto: Miro Pochyba

Foto: Miro Pochyba

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželé si vysnili dům ve venkovském stylu a zimní zahradu s prázdninovou atmosférou. Jejich sen se splnil a vznikl harmonický domov, kde ladí každý detail.

Článek

Po letech života ve městě toužili manželé vyměnit ruch centra za přírodu a klid, přesto ale chtěli zůstat v blízkosti Bratislavy. Při pátrání po vysněném domově objevili novostavbu s užitnou plochou 100 metrů čtverečních, ke které patřila ještě 35metrová venkovní terasa – a bylo jasno.

Venkovské stavení

O stylu, v němž se měl nést interiér, měli od počátku jasnou představu. Jejich sen o „venkovském stavení“ do puntíku zrealizovala interiérová designérka Dominika Tománková, k níž měli majitelé plnou důvěru. „Takový klient je k nezaplacení a návrhy i realizace jsou ve finále vůbec nejkrásnější – a tato realizace to dokazuje,“ říká designérka.

Propojené, ale oddělené

Dominika Tománková navrhla v otevřeném prostoru zóny, které se příjemně propojují, ale jsou i částečně oddělené. Například krb je oboustranný, takže oheň dotváří atmosféru jak v kuchyni, tak v obývacím pokoji. Z obývací části je přístupný barový pult, kuchyně samotná je ale do velké míry spíše skrytá, což klienti ocení, zejména když mají návštěvu.

Z obývacího pokoje je výhled do boční části zahrady a na menší terásku, kterou je v letních měsících možné propojit s interiérem pomocí velkého posuvného okna. Nad jídelní částí byl už v projektu navržený světlík, který do domu v průběhu dne vnáší ještě větší množství přirozeného světla. Od otevřené vstupní chodby je jídelna decentně oddělená předělovou stěnou z masivních dřevěných desek.

Foto: Miro Pochyba

Obývací pokoj je částečně propojený s jídelnou a kuchyníFoto: Miro Pochyba

Masivní dřevo, modrá i suvenýry z cest

Barevně se interiér nese v zemitých odstínech, které doplňuje mořené dřevo, pálené cihly, modré akcenty a v kuchyni mramorová mozaika. Masivní nábytek je z velké části vyrobený na míru, další solitérní kusy pořídili u renomovaných značek, několik doplňků si manželé přivezli jako památku z cest. V kuchyni zaujmou i komody ozdobené vzorem založeným na lidových slovenských motivech, který po konzultaci s klientkou navrhla a ručně namalovala sama designérka.

Místo terasy zimní zahrada

Skutečnou lahůdkou je zimní zahrada. Původně měla sloužit jen jako terasa, ale změnila se v další uzavřenou místnost přístupnou nově z hlavní ložnice, případně z venku bočními dveřmi a velkými skleněnými dveřmi, které ji propojují se zahradou. Zimní zahrada měla evokovat přímořskou prázdninovou atmosféru, takže tu převažuje modrá barva. Je zde plně funkční kuchyňka, jídelna a oddychová část s posezením.

Foto: Miro Pochyba

V zimní zahradě (35 m²) mají kuchyňku, jídelnu i odpočinkovou zónu. Skleněné dveře se dají zcela otevřítFoto: Miro Pochyba

Hampton style

„Očekávání klientů jsme přesně vystihli stylem zvaným hampton. Nábytek je navržený na míru z masivního dřeva a opatřený nátěrem v požadované barvě, který jsme doladili mísením odstínů a následnou patinou. Zajímavostí je záměrně nerovnoměrně nanesená stěrka s patinováním, do které jsme otiskli mandaly, abychom docílili hliněného efektu, který majitelé požadovali,“ vysvětluje designérka.

Úložné prostory jsou v opěrkách a pod sedačkou, konferenční stolek má na kovové konstrukci posuvná čela, kam se dají uschovat nejrůznější poklady. A když se otevřou velké výsuvné dveře, mohou si manželé udělat pohodlí v zavěšených houpačkách a vychutnávat si relax s výhledem do zahrady, kam již brzy přibude i bazén.

Vizitka ateliéru

DT Interior Design nabízí služby interiérového designéra. Navrhují interiéry nejrůznějších velikostí i stylů, od vypracování profesionálních vizualizací a návrhu až po realizační část projektu. Ve spolupráci s ověřenými dodavateli nabízejí realizace na klíč. Více na dtinteriordesign.com.

Reklama

Související témata:

Načítám