Hlavní obsah
3,2
(156)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Tuhle dobrotu z jednoho hrnec si zamilujete. Šťavnaté kotlety chutnají s pečenými bramborami a smetanou dokonale. navíc vám v kuchyni zaberou minimum času.

40 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 800 g brambor
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Maso naklepejte, osolte a opepřete. Na tento pokrm můžete použít kotletu s kostí i bez. Pokud neholdujete vepřovému masu, vyzkoušejte kuřecí stehenní řízky. 

02.

Brambory nakrájejte na půl centimetrové plátky. Dno pekáčku vymažte máslem. Polovinu brambor vyskládejte do pekáčku. Smetanu promíchejte s tymiánem a prolisovaným stroužkem česneku. Třetinu směsi nalejte na brambory.

03.

Přidejte vrstvu masa, přelejte smetanou a pak druhou polovinu brambor. Na ni nalejte zbylou smetanu. Navrch můžete přidat nastrouhaný sýr podle chuti, ale není to nutné.

04.

Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, pečte 50 minut až hodinu. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem

Související témata:

Načítám