Hlavní obsah
3,4
(11)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Připravte si šťavnaté špízy se zeleninou. Dolaďte je pikantním dipem z pečených paprik a užijete si dokonalou letní hostinu.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na špízy
  • 600 g krkovice
  • 1 ks cukety
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 dl oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce grilovacího koření
Dip
  • 2 ks červené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g ricotty
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Papriky na dip zbavte semínek a stopky. Nakrájejte je na větší kusy a vyskládejte na plech (lesklou svrchní částí nahoru) vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.

02.

Pečte je asi půl hodiny nebo do chvíle, kdy slupka trochu zčerná. Poté je vložte na pár minut do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Pak z nich tu černou slupku stáhněte. 

03.

Přendejte je do mixovací nádobky, přidejte česnek, nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu a ricottu. Promixujte. Hotový dip podle chuti ještě osolte a opepřete. 

04.

A jdeme na špízy. Maso nakrájejte na kostky, cukety a papriky na kousky a cibuli na klínky. Na špejle nebo jehly postupně střídavě napichujte maso a zeleninu. Připravte osm špízů. 

05.

Do misky nalejte trochu oleje, přidejte grilovací koření, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a dobře promíchejte. Hotovou směsí důkladně potřete špízy. 

06.

Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Přikryjte ho alobalem a pečte 20 minut při teplotě 180 stupňů. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut odkryté. Hotové špízy podávejte s dipem. 

Jestli milujete kombinaci masa a zeleniny, doporučujeme také vepřové na smetaně z jednoho hrnce nebo uzené s fazolemi – obojí s hojnou porcí zeleniny.

Reklama

Související témata:

Načítám