Hlavní obsah

Vepřové špízy s paprikovým dipem

Hodnocení:
(11)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Připravte si šťavnaté špízy se zeleninou. Dolaďte je pikantním dipem z pečených paprik a užijete si dokonalou letní hostinu.

Ingredience pro:
4 porce
Na špízy
  • 600 g vepřové krkovice
  • 1 cuketa
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • sůl a pepř
  • olej
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce grilovacího koření
Na dip
  • 2 červené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g ricotty
  • 1 chilli paprička
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Papriky na dip zbavte semínek a stopky. Nakrájejte je na větší kusy a vyskládejte na plech (lesklou svrchní částí nahoru) vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Krok 2: Pečte je asi půl hodiny nebo do chvíle, kdy slupka trochu zčerná. Poté je vložte na pár minut do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Pak z nich tu černou slupku stáhněte. 

Krok 3: Přendejte je do mixovací nádobky, přidejte česnek, nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu a ricottu. Promixujte. Hotový dip podle chuti ještě osolte a opepřete. 

Krok 4: A jdeme na špízy. Maso nakrájejte na kostky, cukety a papriky na kousky a cibuli na klínky. Na špejle nebo jehly postupně střídavě napichujte maso a zeleninu. Připravte osm špízů. 

Krok 5: Do misky nalejte trochu oleje, přidejte grilovací koření, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a dobře promíchejte. Hotovou směsí důkladně potřete špízy. 

Krok 6: Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Přikryjte ho alobalem a pečte 20 minut při teplotě 180 stupňů. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut odkryté. Hotové špízy podávejte s dipem. 

Jestli milujete kombinaci masa a zeleniny, doporučujeme také vepřové na smetaně z jednoho hrnce nebo uzené s fazolemi – obojí s hojnou porcí zeleniny.

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 7. 2022

Reklama

Sdílejte článek