Článek
Postup
Krok 1: Papriky na dip zbavte semínek a stopky. Nakrájejte je na větší kusy a vyskládejte na plech (lesklou svrchní částí nahoru) vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Krok 2: Pečte je asi půl hodiny nebo do chvíle, kdy slupka trochu zčerná. Poté je vložte na pár minut do mikrotenového sáčku, aby se zapařily. Pak z nich tu černou slupku stáhněte.
Krok 3: Přendejte je do mixovací nádobky, přidejte česnek, nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu a ricottu. Promixujte. Hotový dip podle chuti ještě osolte a opepřete.
Krok 4: A jdeme na špízy. Maso nakrájejte na kostky, cukety a papriky na kousky a cibuli na klínky. Na špejle nebo jehly postupně střídavě napichujte maso a zeleninu. Připravte osm špízů.
Krok 5: Do misky nalejte trochu oleje, přidejte grilovací koření, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a dobře promíchejte. Hotovou směsí důkladně potřete špízy.
Krok 6: Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku. Přikryjte ho alobalem a pečte 20 minut při teplotě 180 stupňů. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut odkryté. Hotové špízy podávejte s dipem.
Jestli milujete kombinaci masa a zeleniny, doporučujeme také vepřové na smetaně z jednoho hrnce nebo uzené s fazolemi – obojí s hojnou porcí zeleniny.