Hlavní obsah

Vychytávky do bytu podle znamení

Foto: Kuznetsov Dmitriy, Shutterstock.com

Foto: Kuznetsov Dmitriy, Shutterstock.com

Reklama

Čím více času člověk doma tráví, tím má větší potřebu si okolí zvelebovat, aby se v něm cítil dobře. Každý to má ale jinak a zatímco jeden si koupí nové křeslo, druhý to vezme více z gruntu. Které vychytávky jsou nejdůležitější pro různá znamení?

Článek

Málokomu se během současné situace vyhnula touha nějak zahýbat s vlastním domovem, něco upravit, přestavět, koupit nový nábytek nebo tomu starému aspoň vdechnout nový život. Každé znamení zvěrokruhu však uvítá něco trochu jiného a u srdce ho zahřejí jiné vychytávky. Do čeho investovat, pokud si chcete bydlení vylepšit, ale nevrháte se do kompletní rekonstrukce a nechcete do nového vybavení investovat ohromné peníze?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou v bytě trochu jako v kleci, už je ty čtyři stěny dnes a denně nebaví. V první řadě by se tak měli zaměřit na vychytávky spojené s pohybem a investovat do nějakého cvičebního nářadí. Ať už je to hrazda, kterou lze jednoduše umístit nahoru do rámu dveří, nebo třeba rotoped či běhací pás, právě tím si udělají největší radost. Další možností jsou dekorace, které se snadno mění a mají více variant – oboustranné potahy na polštářky, koberečky na zem nebo třeba knihovna složená z dílů, které lze přesunovat podle nálady.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býkům se doma docela dobře daří, přesto není důvod, aby se nesnažili z okolního prostředí vytřískat maximum. Ideální je pro ně zaměření na vychytávky do kuchyně – teď přišel ten správný čas pořídit si pořádný otočný stojan na kořenky i se štítkovačem na jejich popsání, veliké dřevěné prkénko na servírování studených večeří nebo třeba lepší kávovar, po kterém už dlouho touží. Stejně tak je potěší nejrůznější aromalampy a difuzéry, zkrátka cokoli, co interiér provoní podle jejich libosti. Vůně dokáže byt zútulnit.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Býky potěší cokoli do kuchyně, a také by to mělo vonětFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci by měli zainvestovat do technických vychytávek, které jim umožní lepší komunikaci se světem. Hodit se jim může například nová webkamera či mikrofon k počítači, nepostradatelní pomocníci téměř každého z nás. Dobrou volbou můžou být i nejrůznější zesilovače wifi signálu, které jim usnadní život při pracovních hovorech a zároveň umí dobře vypadat v interiéru. Blíženci navíc patří mezi velké knihomoly a rozhodně je potěší dekorativní polička na knihy k posteli nebo nad pracovní stůl.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci milují útulnost a pohodlí domova všeho druhu, a proto se pro ně hodí všechny vychytávky, které tenhle pocit hygge  navodí. Mohou to být měkké polštářky na gauč, teplé hřejivé deky, vlněné přehozy, stejně jako nejrůznější podnožky a taburety. Velkou radost jim budou dlouhodobě přinášet i vonné svíčky nebo nejrůznější ozdoby na stěnu, ať už to bude makramé (dekorace z provázků) nebo lapač snů. A z jiného soudku: právě Raci by se rozhodně měli čas od času rozmazlit nějakou rostlinou.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi v interiéru ocení zejména jednoduché, elegantní, ale luxusní kousky. Rozhodně by neměli podléhat impulzivnímu nakupování levných cetek a drobností, to není jejich styl a radost jim na dlouhou dobu nepřinesou. Naopak nejrůznější designové odkládací stolky, to je něco jiného. Možná trochu překvapivě udělají Lvům největší radost propracovaná a originální svítidla, ať už půjde o stojací lampu, neobvyklý lustr nebo jen drobné atmosférické světýlko do rohu chodby pro lepší noční orientaci.

Foto: l i g h t p o e t, Shutterstock.com

Lev chce bydlet hlavně elegantně a pokud možno luxusněFoto: l i g h t p o e t, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se v případě vychytávek nejčastěji zaměřují kancelářským směrem a rozhodně jim radost udělají nejrůznější pomůcky papírenského typu od hezkých sešitů přes upravené šanony až po nástěnný plánovací kalendář. V žádném jiném ohledu si nedovolí tolik „zbytečností“, ale ze sady pastelových zvýrazňovačů se budou rozhodně radovat. Kromě toho jsou pro ně jako dělané chytré organizéry do skříní i zásuvek – možná byste nevěřili, že podobně praktická věc někomu udělá radost, ale Pannám rozhodně.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou hodně ujeté přes estetično, a pokud chtějí trochu změnit vzhled svého domova, největší službu jim udělá, když vymalují. A nemusí jít o nic extrémně rozsáhlého, stačí třeba jedna stěna. V jejich očích se celý interiér promění neskutečným způsobem. Kromě toho jim udělají radost zajímavé obrazy, designová zrcadla nebo toaletní stolky. Nejlépe starší, zdobnější a s duší, která bude snivým Vahám vyprávět příběhy. Také nejrůznější šperkovnice jsou pro ně zázrak a nelze zapomínat ani na různé světelné řetězy.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si příliš nepotrpí na okázalost, jejich interiéry bývají spíš jednodušší. Pokud touží po změně, rozhodně je tou správnou vychytávkou police na knihy či rovnou celá knihovna – čtení bývá jejich oblíbenou kratochvílí. Další možností pak jsou nejrůznější minerály – ať už třeba v podobě řezů použitých jako podtácky, nebo jako velké krystaly, solné lampy či závěsné drobnější dekorace do okna, které rozzáří sluneční paprsky. Tyhle přírodní doplňky jim budou dělat velkou radost.

Foto: Nataliia Martseniuk, Shutterstock.com

Knížky nebo kameny, to je dobrá volba pro ŠtíryFoto: Nataliia Martseniuk, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelce nejvíc potěší cokoli z kategorie „zábavných blbinek“. Nemají tak náročné estetické cítění, aby se radovali z nového přehozu přes postel, ale nadchnou je brýle pro virtuální realitu, Xbox nebo starý, ale stále funkční hrací automat pinball. Doplňky do domácnosti podle nich musí být interaktivní a nějak je zabavit. Dobrým nápadem může být třeba akvárium s rybkami, které si budou vyžadovat jejich pozornost, ale i malá „pěstitelská stanice“, díky které si mohou rozmazlovat v kuchyni vlastní bylinky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi ve svém okolí nesnáší zbytečnosti a věci jen tak na okrasu. Všechno v jejich životě by mělo mít své místo, a hlavně svůj smysl. Rozhodně se tedy nerozptýlí nákupem nových závěsů nebo koberečku do koupelny. Jaká vychytávka jim tedy nesmí chybět? Radost jim udělá například napařovač na oblečení, díky kterému nikdy nebudou muset na poslední chvíli řešit pomačkané šaty, ale klidně taky i kvalitní mop, chytrý robotický vysavač nebo speciální nástavec na mytí oken. Cokoli, co jim bude k užitku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Kreativní Vodnáři svůj domov mění často, nesnáší stálost a jednotvárnost. Vychytávky do domácnosti pořizují průběžně a zase se jich brzy zbavují. Jedna z věcí, která by je mohla potěšit dlouhodobě, je stěna nebo její část vymalovaná tabulovou barvou, kde budou mít svůj prostor k vyjádření, kdykoli se jim zachce. Stejně tak jim udělá radost třeba malířský stojan, gramofon, tkalcovský stav, hudební nástroj (třeba ukulele), zkrátka nějaký prostředek k uměleckému sebevyjádření podle toho, jakým směrem se jejich talent a záliby ubírají.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají svůj domov hodně rádi a na jeho zvelebování pečlivě a důsledně celoživotně pracují. Mají doma mnoho předmětů a koutků, které jim přináší radost. Vychytávka, která by je mohla potěšit, se často dotýká jejich zdraví – může jít o nějakou cvičební pomůcku, ale třeba taky o odšťavňovač nebo sušičku ovoce. Podobně chytré vynálezy, které jim pomohou nakopnout život správným směrem, Ryby vždycky vítají. Stejně tak je vábí krásné věci od obrazů přes sošky a ozdobné vázy až po neobvyklé rostliny.

Reklama

Načítám