Hlavní obsah

Podnikání, volná noha nebo zaměstnání podle horoskopu

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Reklama

Máte podnikatelskou duši a rádi se pouštíte do pracovních dobrodružství na vlastní triko? Nebo vám lépe sedí zaměstnání, kde máte alespoň nějaké jistoty? K čemu spíše inklinujete, prozradí i vaše znamení zvěrokruhu.

Článek

Každý jsme jiný a každý taky čekáme něco jiného od své práce. Někomu vyhovuje jasně daná pracovní doba, po které odchází domů s čistou hlavou, jiného baví hlavně rozmanitost a další si zakládá na svobodě, kdy je sám sobě pánem. Všechno má své plusy a mínusy. Co se však nejlépe hodí pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani potřebují pro svůj život stále nové impulzy a změny, aby se nezačali nudit. Málokdy jsou tedy v zaměstnání spokojeni dlouhodobě, často mění místo a začínají znovu a znovu. Nejvíce se pro ně hodí práce na volné noze, kdy mohou skloubit víc věcí dohromady a své povinnosti si poskládat tak, aby je nenudily. Navíc jim nic nebrání měnit zaměření podle toho, co je zrovna nadchne. Zodpovědnost takto mají jen sami za sebe, a to se jim líbí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají rádi své jisté, a tak jim vyhovuje zaměstnanecký poměr – podepíšou smlouvu, ze které jasně vyplývá, co se od nich čeká a co zhruba budou dělat. Nemusí si neustále dělat starosti s tím, jestli budou mít zakázky i příští měsíc. Stres celkově nesnášejí dobře. Nejde o to, že by podnikání nezvládli, jsou dostatečně houževnatí a tvrdohlaví a umí si jít za svým. Zaměstnanecký poměr je však pro jejich klidnou povahu komfortnější.

Foto: Crime Art, Shutterstock.com

Býci mají rádi své jisté, podnikání pro ně neníFoto: Crime Art, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zvídaví Blíženci si chtějí vyzkoušet všechno na světě, a tak většinou během života vymetou kdejakou práci. Jestli nakonec zakotví jako podnikatelé s vlastní firmou, nebo jako řadoví zaměstnanci, to je otázka, na kterou se těžko odpovídá. Obecně je ale organizování a komunikace s lidmi baví a rádi si dělají věci po svém. Jsou disciplinovaní, a když se do něčeho pustí, tak pořádně. Podnikání je něco, v čem by se mohli najít.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou opatrné znamení, které se nerado vrhá do větších rizik. Kariéra a práce je málokdy středobodem jejich vesmíru, takže rozhodně nejsou typickými podnikateli. Často se najdou v klidnějších profesích, které je možno vykonávat z domova – třeba jako překladatelé nebo redaktoři. Pokud si najedou na svůj rytmus a zajistí si dostatečný přísun práce, aby se v pohodě uživili, bude jim to maximálně vyhovovat. Málokdy se však hrnou do dravého a konkurenčního prostředí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi patří mezi podnikavé a podnikatelské duše. Umí se rychle rozhodovat a za svým rozhodnutím si stát, dovedou si všechno spočítat i zvážit, ale také riskovat, pokud je to potřeba. Jsou dostatečně silné osobnosti na to, aby ustáli vedení vlastní firmy. Touží po sobě něco zanechat, vidět své jméno na výsluní a kariéra je pro ně opravdu důležitá. Na zaměstnanecké pozici často mívají pocit, že mrhají svým potenciálem a že by to zvládli lépe než ti nad nimi.

Foto: loreanto, Shutterstock.com

Lev je rozený podnikatelFoto: loreanto, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Organizované Panny si dobře povedou na jakékoli pozici. Jestli budou samy sobě pánem, každý den sedět ve stejné kanceláři nebo pracovat na zakázku, v tom nehraje velkou roli. Lidé narození v Panně jsou přeborníci v umění najít si „to svoje“ v čemkoli, co dělají. Nehledají vysněnou práci, prostě si z té, co mají, tu vysněnou udělají. Důležitý je pro ně hlavně kolektiv, ve kterém se pohybují (typologie otravných kolegů).

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou schopné a kreativní, ale v pracovním životě čas od času doplácejí na svou váhavost. Rozhodnutí jim dělají problémy, zvláště když jde o něco důležitého, a rádi se téhle zodpovědnosti zbaví, pokud můžou. Do podnikání se tedy samy moc nevrhají, řízení vlastního byznysu by je příliš stresovalo. Umějí však být kreativní duší v pozadí a stejně tak jim nedělá problém být na volné noze. Jen nerady zodpovídají ještě za někoho dalšího.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Ačkoli Štíři občas pokulhávají, co se týká mezilidské komunikace, po pracovní stránce jsou velmi schopní. Rozhodně jim nejvíc vyhovuje varianta podnikání. Rádi budují, umí se za svým cílem neodbytně vydat jako lovecký pes po stopě a nevzdat se, ani kdyby se osud stavěl na hlavu. Jsou neobyčejně pilní a zapálení a umí svou vášnivou energií nadchnout i lidi kolem sebe. Navíc mají problémy s uznáváním autorit. Řízení vlastní firmy jim prostě svědčí.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři mají problém s autoritou, raději jsou svým vlastním pánemFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou klidné až flegmatické duše – nehroutí se, ani když se hroutí všechno kolem nich. Dokážou tedy ustát i stresové situace spojené s rozjížděním vlastního byznysu. Jsou velmi impulzivní, takže se jim často stane, že naskočí do něčeho, čemu úplně nerozumí, na základě momentálního nápadu či nadšení. Není však situace, se kterou by se nepoprali. Zvládnou samozřejmě i klasické zaměstnání, bez problémů totiž s každým vyjdou. S vlastním byznysem se ale teprve plně realizují.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům vyhovuje pravidelný rozvrh a rutinní práce. Zaměstnání je pro ně pohodlnou ulitou, v které se cítí dobře. Zároveň jsou to silné a disciplinované osobnosti, které si zvládnou poradit i s prací na volné noze nebo s provozováním vlastní firmy. Umí plánovat, pragmaticky se dívat do budoucnosti i hospodařit. Jen v začátcích, než se věci ustálí, dost trpí, protože je záplava novoty intenzivně stresuje.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou málokdy dobrými zaměstnanci, protože je jednotvárná práce, kde musí poslouchat někoho jiného, ubíjí. Jsou to snílci s hlavou v oblacích, volnomyšlenkáři, kteří občas na každodenní rutinní povinnosti prostě zapomínají. Podnikání zase vyžaduje moc velké úsilí. Nejlépe se jim bude dařit na volné noze, kde si budou moci dělat co chtějí, a zároveň se kdykoli sbalit a vypadnout. Ideál.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby umějí plavat s proudem, takže se přizpůsobí jakékoli situaci. Vyhovuje jim spíš zaměstnání, kde na ně není soustředěno moc pozornosti. V pozdějším věku ale mnoho Ryb zatouží být hlavně pánem svého času. Láká je uplatňovat vlastní nápady a rozvinou se u nich i nemalé organizační dovednosti. Málokterý jedinec tohoto znamení jako podnikatel či na volné noze začíná, ale mnoho jich tak končí. A bývají úspěšní.

Reklama

Načítám