Hlavní obsah

Vydrží křehká až do Vánoc: Sněhová kolečka

Hodnocení:
(67)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
6 hodin
Náročnost
nízká

Zapomeňte na pracné zdobení perníčků, slepování lineckého nebo tvarování rohlíčků, tento recept je opravdu jednoduchý na přípravu, stačí vám jen pár ingrediencí, a přitom si luxusně pochutnáte!

Ingredience pro:
4 plechy
  • 4 bílky
  • 100 g krupicového cukru
  • 70 g moučkového cukru
  • 3 lžičky bramborového škrobu
  • 100 g tmavé čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Z bílků pomalu a důkladně vyšlehejte pevný sníh, trvá to asi 15 minut. Během šlehání k němu přisypávejte cukr krupici. Když máte sníh pevný, opatrně k němu přimíchejte prosetý cukr moučka a škrob a směsí naplňte cukrářský sáček.

Krok 2: Pak tvořte na plech s pečicím papírem libovolné tvary. My zvolili kolečka, klidně ale můžete dělat tyčinky nebo pusinky.

Krok 3: Pak dejte kolečka zvolna vysušit do trouby, asi na 120 °C je pečte zhruba hodinu a půl, dokud nebudou úplně křehké.

Krok 4: Když jsou hotová, ozdobte je čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a podávejte. Křehká vydrží několik týdnů!

Co říkáte, velmi jednoduché, že?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama