Hlavní obsah

Vyšperkujte si balkon či terasu: Vytvořte minizahrádku!

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Reklama

Bylinky už máte zasazené, ale ještě by váš balkon, terasa nebo zahrada snesly nějakou hezkou dekoraci? Máme pro vás tip: vytvořte si kaskádovou minizahrádku ze sukulentů.

Článek

Přebývají vám prázdné květináče různých velikostí? Využijte je na krásnou dekoraci na balkon a na zahradu, která je velmi jednoduchá a bude bavit jistě i šikovné děti. Ty mohou do zahrádky navíc postavit třeba trpaslíka, vílu či jinou oblíbenou figurku. Do květináčů lze zasadit barevné letničky nebo klidně bylinky, ale my doporučujeme sukulenty: nejsou náročné na pěstování a vydrží i přes zimu.

Zbylo vám víc prázdných nádob? Krásný je maják z květináčů jako zahradní dekorace.

Co budete potřebovat

Na minizahrádku si nachystejte čtyři květináče různých velikostí, ideálně od největšího po nejmenší, univerzální zeminu na balkonové či terasové rostliny, oblíbené sukulenty a případně sádrového trpaslíčka klidně i s domečkem.

Foto: Autorka

Vše si připravte k ruceFoto: Autorka

Jak vyrobit minizahrádku na balkon

Nejprve vezměte největší květináč či velkou keramickou mísu a vložte do ní menší květináč obrácený dnem vzhůru. Nasypejte dovnitř zeminu a zasaďte pár větších netřesků.

Foto: Autorka

Do nejspodnější části zasaďte největší rostlinkyFoto: Autorka

Nyní postavte druhé patro: na obrácený květináč umístěte středně velký květináč s podmiskou – pokud je trochu vyšší, můžete ho přilepit tavnou pistolí kvůli případnému přenášení, ale zemina ho dostatečně zatíží. I do něj nasypejte zeminu a při okraji zasaďte další sukulenty tak, aby uprostřed zbylo místo na nejmenší květináč.

Foto: Autorka

Podstavec pro střední patro tvoří květináč obrácený dnem vzhůruFoto: Autorka

Nejvyšší patro tvoří nejmenší květináč. Můžete do něj zasadit ozdobnější a barevnější květiny, které nahoře krásně vyniknou, nebo tam postavte trpaslíka, který bude zahrádku střežit.

Foto: Autorka

V posledním patře se bude krásně vyjímat třeba trpaslíkFoto: Autorka

Balkonové květiny můžete zasázet i do netradičních květináčů.

Reklama

Načítám