Hlavní obsah

Využití kondomu jinak než v posteli: Při zranění, jako podvodní pouzdro či jako podpalovač

Foto: Snezhana_G, Shutterstock.com

Foto: Snezhana_G, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná mu končí datum expirace, možná vás jen zajímá, k čemu všemu by se dal využít – kromě postelových radovánek. Prezervativ není jen účinnou formou antikoncepce a ochrany před pohlavně přenosnými chorobami. Pomáhá při zraněních, podpaluje a odbourává stres.

Článek

Kondomy jsou tu s námi tisíce let, ale ty původní se pro bezpečný sex vůbec nehodily. K jejich výrobě se používala želvovina, zvířecí střeva a len a jejich spolehlivost byla pochopitelně velmi nízká. V roce 1564 přišel italský anatom Gabriele Falloppio (†39) s nápadem navléknout na penis jakési pouzdro zhotovené z lněného plátna napuštěného olejem a zvláštním roztokem proti infekci. Objev vulkanizovaného kaučuku amerického chemika a vynálezce Charlese Goodyeara (†59) v roce 1839 pak znamenal revoluci jak pro vědce, tak pro samotné milence.

Dnešní teoretická spolehlivost kondomu je vysoká, uvádí se pouze jednoprocentní selhání, ale praxe hovoří jinak. Nesprávné skladování a špatná manipulace jejich schopnosti snižují. Nejste-li si jistí, zda jsou vaše „malé sáčky“ schované v nočním šuplíky ještě něčeho schopné, využijte je pro docela jiné účely, než ke kterým původně byly určeny.

Obklady při zraněních

Není žádným tajemstvím, že kondomy jsou perfektní „nádobou“ na nejrůznější tekutiny. Jeden naplňte vodou, dejte ho do mrazáku a připravte na použití třeba při úraze. Můžete ho například přiložit na popáleninu, modřinu či jiné zranění. Ach, ta úleva!

Foto: Ahmad Fozi, Shutterstock.com

Obklady z prezervativu si můžete připravit v různých velikostechFoto: Ahmad Fozi, Shutterstock.com

Ochrana obvazů

Obvazový materiál se používá k ošetření, překrytí, ochraně a zpevnění poraněné části těla. Nevíte, jak vyřešit to, aby se vám ve sprše nenamočil? Žádný strach, lidově řečeno „čepičky“ nebo „pláštěnky“ jsou tu, aby vám pomohly! Stačí ustřihnout uzavřený konec a pak ho omotat kolem obvazu jako rukáv. Prezervativ je voděodolný a sterilní.

Podpalovač

Je jedno, jestli chystáte zapálit dřevo v ohništi, v krbu, kamnech či zahradním grilu. Latex bývá vysoce hořlavý. A kondomy jsou vyrobené z čeho? Ano, z latexu, tedy aspoň většinou. Připravte si pár šišek nebo třísek, při podpálení čepičky pak nebude čas na hrdinství (kondomy hoří rychle). Užijte si živel oheň, energii, která je od pravěku spojována s přežitím.

Foto: kungfu01, Shutterstock.com

Prošlý nebo natržený, jako gumička do vlasů ještě může posloužit Foto: kungfu01, Shutterstock.com

Prostředek proti vlhkosti

Nejen sportovci dobře vědí, jak je nepříjemné, když jim teče do bot. Pokud musí trénovat za deště, zasunou někteří nohy do igelitového sáčku, ten zajistí třeba gumičkou, a vplují do sportovní obuvi. Tato informace se vám může hodit třeba na výletě, když vás zastihne déšť, nebo až vyrazíte na houby s dírou v holínkách. Igeliťák nahraďte prezervativem, ten se dá natáhnout do mimořádných velikostí, což v případě vašich dolních končetin jistě oceníte.

Gumičky

Děti už zase nesnědly popcorn ze sáčku, do sušenek si jenom ďobly a vám těch pár chipsů z červené řepy taky stačí. Aby zbývající obsah balení nepodlehl zkáze, pytlík zadělejte. Jak a čím? No přece kondomy! Tato technika je velmi podobná té, která se používá u voděodolných obvazů, až na to, že budete vystřihovat tenčí kroužky, které pak uplatníte jako klasické gumičky.

Podvodní pouzdro

Představte si kondom jako vodotěsné pouzdro na váš telefon. Jistě, většina smartphonů v dnešní době přichází s určitým stupněm voděodolnosti, ale neuškodí mít extra pojistku. Telefon zasuňte do kondomu (pochopitelně se předem přesvědčte, že v něm není díra), zavažte konec do pevného uzlu a můžete vyrazit na vodu. Ti otrlejší mohou zkusit pořídit i pár foto snímků pod hladinou.

Antistresový míček

Tak jako ano, do práce se to nejspíš nehodí, neboť by vás významné pohledy kolegů a všetečné otázky mohly rušit od heroických výkonů, které denně odvádíte, ale v případě home office to není špatný nápad. Kondom napusťte vodou nebo naplňte moukou, opět ho pevně zavažte a položte vedle svého počítače. Právě jste si svépomocí vykouzlili vlastní antistresový míček do ruky. (Pro lepší image mu namalujte obličej a vyřiďte si to s někým kdo vás naštval.) Co s kondomem děláte vy?

Načítám