Hlavní obsah

Po čem ženy touží v posteli? Kromě předehry také po sexuální rozmanitosti

Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jde o ženské touhy, jejich tajemství není zas až tolik tajemné. V podstatě jim stačí velmi málo. Na které z těchto pěti věcí si zakládáte vy? Nebo je k uspokojení potřebujete úplně všechny?

Článek

Mechanismus sexuální odezvy v mozku (bez ohledu na pohlaví) má dvě základní části. Jedná se o sexuální akcelerátor (systém, který si všimne všech sexy věcí a vyšle signál, kterým osloví mozek) a sexuální brzdu (systém, který naopak vyhodnocuje potenciální hrozby a vysílá zprávu o tom, že na sex není vhodná chvíle). Která svatá pětice patří k sexuálním akcelerátorům u žen?

1. Ženy chtějí předehru

Někdy se stane, že se na sex duševně i tělesně připravíte ještě před tím, než partner přijde z práce. Tomu pak stačí jen sundat si kalhoty a jít na věc. Jenže když není nálada ani vhodná chvíle, věci se zpomalují a drhnou – a bez adekvátní předehry se největší ženská erotogenní zóna (mozek) neuvolní. Už v 60. letech 20. století začali američtí výzkumníci William H. Masters a Virginie E. Johnson svět poučovat o tom, že žena potřebuje od prvotního vzrušení až po uspokojivý orgasmus zhruba 20 minut, z toho většina padne na mazlení. Chápou to muži? Jak kteří!

2. Více líbání

Studie vědců z Oxfordské univerzity naznačuje, že líbání nám pomáhá odhadnout potenciální partnery. Sexuologové Rafael Wlodarski a Robin Dunbar, jejichž závěry uveřejnily časopisy Archives of Sexual Behaviour a Human Nature, vytvořili online dotazník, ve kterém víc než 900 dospělých odpovídalo na otázky o důležitosti líbání v krátkodobých i dlouhodobých vztazích. Odpovědi z průzkumu ukázaly, že ženy hodnotí polibky jako daleko důležitější než muži. Jejich prostřednictvím hodnotí kompatibilitu s partnerem a prohlubují milostné pouto. Pro muže je kontakt rtů se rty spíše signálem k zahájení sexuálního styku.

3. Sexuální rozmanitost

Ke konci roku 2021 se v časopise Journal of Sexual Medicine objevila studie z Německa, která se zabývala sexuální spokojeností žen a zkušenostmi s dosahováním orgasmu. Zúčastnilo se jí 1641 sexuálně aktivních žen ve věku 18 až 75 let, žijících v heterosexuálních vztazích. Odhalila, že pocity lásky a blízkosti a větší počet sexuálních praktik (rozmanitost) zvyšují pravděpodobnost sexuální spokojenosti a prožití (vícenásobných) orgasmů. Zapomeňte tedy na staré známé „šup sem, šup tam“ a hrajte si! Použijte ruce, prsty, jazyk, rty a sexuální hračky – od peříček až po anální dilda.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Ženy potřebují víc mazlení a líbání než mužiFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

4. Dominantnější milenec

Otroctví a disciplína, dominance, podřízenost, sadismus a masochismus získávají na popularitě kvůli tomu, že se často vyskytují ve filmech. Tým z katedry psychologie na Québecké univerzitě v Trois-Rivières se rozhodl zjistit, jestli je tohle skutečně něco, po čem ženy a muži prahnou. Povolal 1500 vysokoškolských studentů, aby seřadili 55 sexuálních fantazií a popsali své vlastní oblíbené. 53,3 % mužů fantazírovalo o tom, že je někdo sexuálně ovládá, k tomu samému se ale přiznalo celých 64,6 % žen. Že by většina žen toužila po dominantním samci?

5. Třít vulvu a klitoris

Kanadská sexuoložka Jessica O’Reilly se na svém blogu zmiňuje, že její klientelu tvoří většinou ženy, jež dosahují vyvrcholení ne přímo penetrací, ale třením vnější strany vulvy nebo přímo klitorisu. Pro prapůvodní obyvatelky Venuše ostatně poštěváček není jen malý bod mezi nohama. Jde o velký orgán, který zevnitř obepíná pochvu. A nezapomínejte používat lubrikant. Když jsou sexuální hrátky mokré a kluzké, orgastická odezva přichází snadněji!

Nikdy ale nezapomínejme, že každý člověk je originál, a tak to, co platí na většinu populace, nemusí zrovna platit na vás, a naopak. Vždy je to o komunikaci a vzájemném pochopení. 

Je to vše? Zcela jistě ne

O tom, že sexuálnímu životu rozhodně nesvědčí rutina, není třeba dlouze diskutovat.

  • Ženy tak touží po sexu na zajímavých místech, chtějí opustit bezpečí ložnice.
  • Je středa večer a to znamená sex? Překvapte ženu v úterý ráno nebo v sobotu po obědě. Vyvarujte se sexuálnímu rozvrhu.
  • Líbat na krk, sáhnout na prsa a pak už přímo do klína? A proč ne, když to funguje? Ale také to nudí, tak se vyvarujte stereotypu.

Reklama

Načítám