Hlavní obsah

Co přiznala Jana Švandová v podcastu Bubliny? Bývala prý pěkné éro, pěstovala marihuanu a zkazila Balzerovou

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jana Švandová se v podcastu Bubliny rozpovídala o tom, jaký je její recept na život. Odmítá se nudit, nikdy nepřestala pracovat a obklopuje se mladými lidmi. Občanský průkaz jí platí až do roku 2058 a počítá s tím, že si pak na úřad ve 105 letech přitančí pro nový. Povídaly jsme si o divokém mládí i nafouknuté bublině, kdy jí bulvár vymyslel milence - co na to tehdy řekl její manžel?

Článek

Původně být herečkou nechtěla, lákala ji archeologie. Nakonec vystudovala herectví na JAMU v Brně a uspěla jak na divadle, tak ve filmu a televizi, a to i v zahraničí. Měla přezdívku Babeta podle filmu s Brigitte Bardot. Autor její biografie Nesmíš to nikdy vzdát (2011) Petr Čermák ji zase nazývá českou Marylin Monroe. Je potřetí vdaná, má syna a je pyšnou čtyřnásobnou babičkou.

Jana Švandová (76) přijala pozvání do podcastu Bubliny a před rozhovorem se omlouvala, že je trochu unavená. V noci totiž přijela z divadelního zájezdu na Moravu, dopoledne hlídala vnučku, v poledne dělala rozhovor v rádiu a odpoledne přijela k nám do Seznamu. Zdrchaně ale rozhodně nepůsobila a já se musela ujistit, že jsem si její věk zapsala správně.

Bubliny s Janou ŠvandovouVideo: Proženy.cz

Prduch v nejlepší formě

Platila za sexbombu, mívala přezdívku Babeta a i nabídky rolí hodně ovlivnil její přitažlivý vzhled. „Na role žen za pultem jsem byla příliš sexy,“ směje se dnes. Zeptala jsem se jí, jak si v mládí představovala svůj důchod. „Že budu chodit do kavárny Slavia, plést tam čepici a jíst dortíky a pít kafíčko.“ Skutečnost je taková, že je stále velmi pracovně vytížená, a je tedy spíš pracující důchodce (prduch) než odpočívající babička, jak si v mládí představovala. Jako o dámu v middle age, tedy od 40 let do nekonečna, je stále velký zájem.

Foto: Proženy.cz

Milým hostem podcastu Bubliny byla herečka Jana ŠvandováFoto: Proženy.cz

Divočina s Eliškou Balzerovou

Jana Švandová vystudovala herectví v Brně a se spolužáky z ročníku, Jiřím Bartoškou, Bolkem Polívkou nebo Eliškou Balzerovou, se kamarádí dodnes. Říká, že kdyby za dob jejich vysokoškolských studií existovaly sociální sítě a bulváry, byly by jich plné listy.

Bývala prý pěkné éro, proto ji přemístili na pokoj k Elišce Balzerové, která platila za slušnou dívku. A jak to dopadlo? Jana ji převychovala a pořádaly spolu divoké večírky, kde se servírovala afrodiziaka. A také pěstovaly marihuanu.

Na Floridu mezi seniory? Nikdy

Autor její biografie o ní říká, že nejen mladě vypadá, ale má i mladou a pozitivní náturu a čtenářkám v knize předává recept na život. „Snažím se být mezi mladými lidmi. Kdysi jsme si na Floridě chtěli pořídit byt, mám moc ráda teplo, moře a slunce. Jeli jsme se tam podívat, ale nakonec jsme to zavrhli. Nemůžu žít mezi důchodci, potřebuju kolem sebe mladého ducha.“

Nerada si na cokoli stěžuje, nesnáší nudu, užívá si života a evidentně to funguje. Když si nedávno šla pro nový občanský průkaz, překvapila ji platnost do roku 2058, kdy jí bude 105 let. Jak řekla úřednice: „Paní Švandová, u vás člověk nikdy neví.“

Jana Švandová a vymyšlený milenec!

Jana Švandová je potřetí vdaná, prvním manželem byl plastický chirurg, druhým filmový producent a současný manžel pracuje jako developer. Dělá ji šťastnou tím, že je s ním legrace a je tolerantní. Ve vztazích je férová a jak říká, když se zamilovala jinde, vždycky se přiznala a odešla. I ona ale zažila nepříjemnou nafouknutou bublinu, a to když jí bulvár přisoudil mladého milence v době, kdy už žila se svým třetím mužem. O koho se jednalo a jak nepříjemnou situaci řešila? Dozvíte se v našem podcastu.

Načítám