Hlavní obsah

Dakota Johnson potřebuje 14 hodin spánku. Tady jsou hereččiny tipy pro krásu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka a modelka, která na sebe poprvé upozornila v lehce skandálním, erotikou nabitém filmovém hitu Padesát odstínů šedi, oslaví na podzim 35. narozeniny. Jaké jsou její zbraně proti stárnutí a čím si udržuje ve formě vlasy, pleť a postavu? Její návyky a libůstky vás možná překvapí.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Dakota Johnson, dcera neméně okouzlující herečky Melanie Griffith, patří bezesporu k ženám, které udávají trendy, ať už v péči o tělo, nebo pokud jde o módu. Netají se tím, že se o sebe stará víc než pečlivě a záleží jí na tom, aby vypadala co nejlépe. V rozhovoru pro americký časopis InStyle mimo jiné prozradila, že potřebuje spát každý den aspoň deset hodin, ale nedělá jí problém dopřát si i čtrnáct. „Nejsem schopná fungovat na sto procent, v práci ani osobním životě, pokud se pořádně nevyspím. Deset hodin je nezbytné minimum,“ uvedla.

Spánek pomáhá zvládat hyperaktivitu

Kvalitní spánkový režim je podle jejích slov důležitý pro zdraví i psychickou pohodu. Uvedla, že zásadně nepoužívá budík, protože většinou není nucena vstávat v určitou hodinu. Pracovní rozvrh si přizpůsobuje, pokud je to jen trochu možné, podle potřeb těla, kterému se prý snaží bedlivě naslouchat. „Záleží na tom, co se zrovna v mém životě děje. Pokud nemám hned po ránu nějaké profesní povinnosti nebo mě čeká volný den, spím tak dlouho, jak to jen jde. Spánek je pro mě prioritou číslo jedna,“ říká Dakota Johnson.

Tento rituál jí údajně pomáhá udržovat se v duševní pohodě. Od dob dospívání totiž trpí depresemi, se kterými se několik let léčila, bojuje též s ADHD. Pravidelný denní režim je v tomto případě zcela zásadní.

Meditace, jóga a správné dýchání

Dalším tipem slavné herečky pro udržení svěžesti a krásy je každodenní wellness péče. Jak vypadá v jejím podání? „I když mám nabitý program, mezi natáčením, společenskými akcemi, rozhovory a focením si každý den najdu čas jen sama pro sebe. Vždycky. V tom všem shonu potřebuju chvíli klidu, kdy se věnuju meditaci, zacvičím si jógu nebo napustím vanu, na obličej nanesu pleťovou masku a užiju si dlouhou koupel. Medituju dvakrát denně, to si nenechám vzít. Už nějaký čas se věnuju dýchacím technikám, které dokážou zklidnit mysl a pomáhají mi se zvládáním úzkostí. Takže občas se mi stane, že se uprostřed dne zastavím a řeknu si: ‚Bože, co je tohle za svět, v jednom kuse se honíme…‘ To si pak jednoduše vlezu do vany. Voda mě dokonale uklidní,“ prozradila.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo ví, že Dakota Johnson se léčila s depresemi a trpí rovněž poruchou pozornosti. Potíže jí pomáhá zvládat dlouhý spánek a meditaceFoto: Profimedia.cz

Bez stresu a plánování

Dakota Johnson se věnuje rovněž producentské práci, což jí podle vlastních slov pomohlo dokázat organizovat lépe svůj vlastní čas. Snaží se, aby byl smysluplně využitý. Nerada prý plánuje důležité věci dlouho dopředu, od dovolené po rodinné oslavy. „Nenaplněná očekávání, časový tlak a podobně, to vše je jen zdrojem obrovského stresu,“ je přesvědčena.

Považuje se za nekonfliktního člověka, pro kterého je důležité souznění s nejbližšími. „Podobně jsme naštěstí nastaveni všichni v rodině. Vzájemně se nestresujeme, bereme věci tak, jak přicházejí, a necháváme se překvapovat vším hezkým, co nás potkává. Trávit čas s těmi, které mám ráda a cítím se s nimi dobře, je pro mě úplně nejdůležitější,“ uvedla Dakota Johnson v rozhovoru pro InStyle.

Načítám