Hlavní obsah

Jak o sebe pečuje herečka Ivana Jirešová? Nedá dopustit na růžovou vodu a ultrazvukovou špachtli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahlédli jsme do koupelny a kosmetické poličky další známé herečky. Hodit se budou, mimo jiné, určitě i tipy, jak dohnat v jemných vlasech objem, protože to trápí spoustu žen. A Ivana Jirešová má esa v rukávu! Jaká je její skincare rutina a oblíbené denní líčení?

Článek

Ivana Jirešová září pozitivní energií. Nejvíc ji proslavila role Lucie v Ordinaci v růžové zahradě - kde stále účinkuje společně s Petrem Rychlým. Vystupovala také v pořadu Tvoje tvář má známý hlas (2016) a zpívat ji můžete vidět v muzikálu Sladké mámení aneb Kvítek mandragory v Divadle Broadway. Současně nás také přes televizní obrazovky provází světem, dělá totiž průvodkyni v pořadu Bedekr společně s hercem Martinem Písaříkem. Jak se o sebe herečka stará nejen na cestách?

Co je pro vás v péči o pleť nejdůležitější?

Důkladně se odlíčit, než jdu spát, ať se děje, co se děje, aby pleť mohla dýchat. A pak kvalitní krémy. Mám suchou pleť, takže ty s sebou nosím všude, i když lezu po horách.

Jak vypadá vaše odličovací rutina?

Před lety jsem kvůli alergiím používala výhradně micelární vodu od Biodermy. Teď mám zase doporučení, že musím mít něco mastnějšího, abych pokožku tak nedřela. Oblíbila jsem si odličovací máslo, které je hezky mastňoučké. Když nejsem doma a nemám s sebou odličovadlo, mám skleničku kokosového oleje. A ten když dáte na tampónek s vodou, tak sundá i řasenku.

Co následuje po odlíčení pleti?

Ráno i večer používám růžovou vodu, kterou přestříkám obličej. Dávám si anti-age sérum a to si zapracuju ultrazvukovou špachtlí. Pak následuje pleťový a také oční krém, ten si dávám vždycky.

Co jste se ohledně péče o sebe naučila od maminky?

Moje maminka se hrozně ráda koupala, a když vyšla z vany, celá se namazala a to dělám také. Každý měsíc si zašla na kosmetiku a já chodila jako malá s ní. Tohle si moc nedopřávám, nemám na to čas. Jdu tak jednou za půl roku na mezoterapii, kdy se mikrojehličkami do pleti vpraví kyselina hyaluronová pro hydrataci, a mám chvíli klid.

Jak vypadá vaše denní líčení?

Já se líčím minimálně. Make-up používám až poslední roky, kdy se mi začaly dělat pigmentové skvrny. Dávám si podklad pod make-up, protože pak mi lépe drží, hlavně třeba v rámci natáčení cestopisu a v horkém počasí. Make-upy míchám, třeba dva tmavší se světlejším, protože jsem zjistila, že jak mám pigmentové flíčky, tak je pro mě lepší si odstín namíchat.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Jirešová preferuje jemnější líčení a na oči používá často hnědé stínyFoto: Profimedia.cz

Protože mám mohutnější „brežněvovské“ obočí, mám u sebe vždycky řasenku na obočí, aby se mi nekroutilo. Nemám ráda třpytivé stíny, používám spíš matnější odstíny do hněda, k tomu linku, kterou ještě zafixuju tmavým stínem, aby se mi neobtiskávala. Tvářenky mám ráda krémové, protože mám pocit, že ty pudrové mi zvýrazňují vrásky. To samé s pudrem - na kameru to vypadá dobře, ale já se pak cítím, že mám všude vrásky. A nechybí rtěnka, i když dobrou je těžké najít, protože buď nevydrží, nebo rty úplně svírá a dělá vrásky.

A našla jste takovou?

U Sisley a Diora. Staré značky v tom umí chodit. Těm matným, které sice slibují velkou výdrž, se vyhýbám, protože mě bolí na puse.

Říkala jste, že se vám tvoří pigmentové skvrny, jak je řešíte?

Zkoušela jsem kdeco, byla jsem dokonce asi před pěti lety na peelingu, jak vám to dřou skoro do krve. Trošku to zmizelo, ale bylo to hrozné. Teď si to spíš hlídám, mažu se krémem s SPF. Celkově je to teď trochu lepší, ale nemůžu přesně určit, čím to je. Řekla bych, že je to i tím, jak se člověk cítí. Jelikož jsem byla vyčerpaná, tak mi to hodně vyskákalo. Když jsem ale v klidu, víc spím a celkově o sebe pečuju, je to lepší.

Takže každý den používáte krémy s ochranou proti sluníčku?

Když točíme cestopis u moře, tak ano, to si dávám vrstvy padesátky. Mám takovou celou ranní rutinu před natáčením i s cvičením.

A popíšete nám ho?

Mám problémy s plotýnkou, tak si rozložím karimatku a cvičím podle toho, jak jsem unavená a jak jsem na tom s časem. Když ho moc nemám, dám aspoň dvacet minut, ale když nechvátám, zacvičím si klidně hodinovou lekci jógy nebo dechová cvičení - která jsou dobrá i na peristaltiku. Protože když jsem v cizí zemi, tak si potřebuju srovnat zažívání. Také jsou skvělá na paměť, což se hodí, když si celý den přeříkávám texty. Pak se upravím a v osm jdu na snídani. A jsem hrozně unavená, protože jsem už dvě hodiny pořád něco dělala…

Foto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Takhle to Ivaně Jirešové slušelo na Muži roku 2022Foto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Jógu cvičíte každý den?

Ne, ale měla bych, protože s těmi zády je to čím dál náročnější. Přiznám po pravdě, že se mi nechce vstávat každé ráno o hodinu dřív kvůli cvičení. I když podle rehabilitační sestry by mi stačilo patnáct minut.

Bez jaké kosmetiky se na cestách neobejdete?

Určitě potřebuju promašťovací krém. Měla jsem roky klasický zelený Skin Food od Weledy a to je záchrana, kterou používám jak na pleť, tak i na ruce, dám si ho klidně někdy i přes make-up. Vždycky musím mít také krém na tělo, lesk nebo balzám na rty a řasenku. A suchý šampon, přes to nejede vlak.

Beauty oblíbenci Ivany Jirešové

Jak se staráte o vlasy?

Mám je hodně jemné, což je potíž. Když jezdím Bedekr, musím si je sama upravit a moc to neumím. Mám skvělý fén Dyson, který mi při úpravě hodně pomůže. Základem je kvalitní šampon a kondicionér. Spoléhám se na kvalitní vlasové produkty a stylingové přípravky, které umí vlasy obalit, a tím nabydou.

Co vám na objem nejvíc funguje?

Suchý šampon a pak když použiju dobrou vlasovou pěnu, která nezatěžuje. Když to pak vyfoukám pomocí fénu, tak mi vydrží objem aspoň čtyři hodiny. Není to nic moc, ale aspoň něco.

Jaký je podle vás nejhorší prohřešek v péči o pleť?

Neodličování a pak používání masek, které vás stahují a štípou, z toho mám osypky.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na tiskové konferenci k muzikálu Sladké mámení aneb Kvítek mandragory, kde hraje postavu Sylvie RichterovéFoto: Profimedia.cz

Jaké je vaše beauty motto?

Nikdy není dobré mít výraznou pusu a zároveň oči, což učím i svoji dceru. Buďto si udělám jasně rudou rtěnku, která září, nebo tmavší oči a rty jemné. Babička mi také vždycky říkávala, že žena musí mít krásné a čisté nehty a vonět. A že méně je více.

Načítám