Hlavní obsah

S námi zhubnete! Víme, jak na štíhlá a pevná stehna! Krásné a tvarované tělo jako tanečnice už brzy

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý týden naší výzvy S námi zhubnete začínáme tréninkem nohou. Díky této sérii je budete mít krásně tvarované a štíhlé jako tanečnice. Video s instrukcemi od trenérky vás čeká níže!

Článek

Začněte druhý lednový týden aktivně! V rámci naší výzvy S námi zhubnete jsme pro vás připravili trénink na spodní polovinu těla. Celá série V ponožkách je bez pomůcek, ale tady nám to prominete – židli má doma každý. Vezměte si ji k ruce jako opěrný bod a jde se cvičit. Pokud si ale chcete trénink trochu ztížit, klidně židli vynechte, aspoň budete muset udržovat balanc a zapojíte do hry víc svalů.

Pevná a štíhlá stehna

Sen o štíhlejších stehnech možná sní spousta žen. Tato partie patří k oblíbeným, pokud jde o tréninky, a my věříme, že si sérii, kterou připravila trenérka Kristýna Kozubíková, užijete. Trénink ve stoje u židle je zaměřený na celé nohy, ale ponejvíc na vnější strany stehen. Posledním cvikem však zapojíte celé nohy a také vnitřní stehna, která jsou často problematickou partií, rád se tam ukládá tuk.

Jak cvičit nohy?

Záleží, co je vaším cílem. Jestli chcete, aby vám svalová hmota rostla, cvičte silově a s váhami. Univerzální návod na štíhlejší stehna ale neexistuje. „Každý má jinou stavbu těla, ale když je budete cvičit, v každém případě je zpevníte. Pokud je vaším cílem mít je štíhlejší, doporučuju se zaměřit u cvičení na více opakování s menší zátěží a pomalejší vytrvalostní běh,“ doporučuje Kristýna Kozubíková.

„To, zda budete, nebo nebudete mít štíhlé nohy, záleží na postavení celého těla. Žena s typem postavy hruška nikdy nebude mít úplně štíhlá stehna, protože se jí tam přirozeně ukládá víc tuku. Zato se může pyšnit plochým břichem a většinou i pěknými rameny, která může cvičit s váhami, a přesto nikdy nebudou působit chlapsky,“ vysvětluje trenérka. „Cvičte ale nejen kvůli estetice, ale i pro dobrý pocit, lepší fyzičku a vnímejte to především jako recept na dlouhověkost a investici do stáří.“

Cviky na stehna pro ženy (ve videu)

  1. Dřepy
  2. Mrtvý tah
  3. Noha k lokti
  4. Kmitání nohou
  5. Vytáčení těla
  6. Diamantový dřep

Série V ponožkách: Cvičení na stehnaVideo: Proženy.cz

Za půjčení oblečení do videa děkujeme následujícím značkám top i legíny GoldBee. Za poskytnutí prostor k natáčení děkujeme Prostoru 39, Řehořova 33/39, Praha 3; www.Prostor39.cz; @prostor39.

  • Každý cvik provádějte 45 sekund a odcvičte celou sérii na jednu nohu. Celkově udělejte tedy čtyři série
  • Soustřeďte na zapojení plosek nohou, a když je noha ve vzduchu, mějte ji v napětí až do špičky
  • Myslete na vzpřímené držení těla, neprohýbejte se v zádech a držte pevný střed těla
  • Hlídejte si správné postavení kyčlí vůči židli (nastudujte ve videu)
  • Židle slouží jako opora, ale neopírejte se o ni celou silou a snažte se spíš trénovat stabilitu

S námi zhubnete: dvoutýdenní výzva

Nový rok, nový začátek? Pokud je vaším plánem ozdravit svůj životní styl a k tomu shodit pár nadbytečných kil, jste tu správně! Naše dvoutýdenní výzva vám pomůže dosáhnout vašich cílů. Její součástí jsou články ohledně zdravějšího jídelníčku ve spolupráci s odborníky a také tréninková videa na doma s názvem V ponožkách, která zvládnou i začátečníci.

1. týden:

Úterý 2. 1. - Dejte si za cíl ujít aspoň 10 tisíc krokůodlehčit jídelníček.

Středa 3. 1. - Cvičíme zadek! Udělejte dvě série.

Čtvrtek 4. 1. - Cvičíme břicho! Navíc ujděte 10 tisíc kroků svižnou chůzí.

Pátek 5. 1. - Posilujeme záda! K tomu si připojte i video na zadek ze středy.

Sobota 6. 1. - Připravte si zdravou snídani a dejte si pohov od alkoholu. Odcvičte všechny tři předchozí lekce jako trénink na celé tělo.

Neděle 7. 1. - Vyrazte na procházku alespoň o 15 tisíc krocích a dejte si dvakrát výstup do kopce nebo výstup do schodů. Dbejte na zdravou stravu.

2. týden:

Pondělí 8. 1. - Cvičíme čtyři série tréninku na nohy se židlí.

Úterý 9. 1. - Dbejte na pitný režim, vynechte slazené nápoje a ujděte 10 tisíc kroků svižnou chůzí. Odcvičte trénink na záda z pátku.

Středa 10. 1. - Cvičíme ruce! Navíc přidejte video na břicho ze čtvrtka. Vypijte 3 litry tekutin za den.

Čtvrtek 11. 1. - Zaměřte se na zdravé svačiny a vyrazte na svižnou procházku o 15 tisících krocích.

Pátek 12. 1. - Cvičíme pas! K videu přidejte ještě trénink na záda z prvního týdne, stačí jedna série.

Sobota 13. 1. - Začněte den zdravou snídaní a odcvičte všechna videa z 2. týdne.

Neděle 14. 1. - Ujděte aspoň 10 tisíc kroků a dejte si vanu s koupelovou solí pro relax svalů.

Související témata:

Načítám