Hlavní obsah

Rozchody slavných po padesátce: nejen Pavla Tomicová, ale i Zlata Adamovská či Antonio Banderas

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Prožijete spolu spousty let, vychováte děti, překonáte řadu životních překážek, vybudujete si společný život. A najednou přijde rozvod! Nečekaný, šokující, bolestný a ve věku, kdy už se někdo těší konečně na klid. Konec vztahu aktuálně prožívá například herečka Pavla Tomicová a herec Ondřej Malý. Nejsou ale jediní, komu krachlo manželství po padesátce.

Článek

Během let společného soužití samozřejmě přicházejí různé manželské krize. A ne vždy je páry dokážou překonat. Rozvody celebrit, které jsou spolu pár týdnů či let, plní stránky magazínů celkem často. Ať už je na vině neuvážená nevěra, nevybouřenost či neochota na vztahu pracovat, takové krachy veřejnost tolik nepřekvapují.

Ale když krach vztahu zasáhne dvojici, která za sebou má desítky společných let, platí za stabilní pár hodný inspirace a oběma již dávno není dvacet, třicet, ani čtyřicet, je to minimálně překvapivé. Jenže i po padesátce a letech společného života bohužel mohou dojít síly. Kteří slavní mají takový rozchod za sebou?

Pavla Tomicová a Ondřej Malý

Brali se před více než 19 lety a od té doby nedal jeden bez druhého ani ránu. Na veškeré společenské akce a události chodili ruku v ruce, často spolu dokonce i hráli. Třeba ve filmu Vlastníci nebo v Deníčku moderního fotra, kde ztvárnili rodiče hlavního hrdiny v podání Jiřího Mádla. Vychovávali spolu syna Adama, kterého má Tomicová z prvního vztahu, a také společnou dceru Anežku.

Jenže teď je jejich manželství u konce. Malý si našel výrazně mladší milenku, herečku Kristýnu Kociánovou, s kterou už má dokonce miminko. A trápení spojené s rozchodem je pravděpodobně i příčinou toho, proč Tomicová v poslední době výrazně zhubla. Herečka, pro níž byly typické spíš plné křivky, shodila neuvěřitelných 35 kilo. Tahle dieta ale asi není to, co si celý život přála.

Foto: Profimedia.cz

Ještě donedávna platili za jeden z nejstabilnějších a spokojených párů českého showbyznysuFoto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská a Radek John

On byl uznávaný novinář, ona jedna z nejoblíbenějších hereček. Navíc oba skvěle vypadali, vychovávali spolu dvě krásné děti, prostě ukázková rodina.

V roce 2010, po 26 letech manželství, ale přišel totální šok. Ukázalo se, že John už několik let žije dvojí život a s milenkou má navíc dceru (tehdy již sedmiletou), o jejíž existenci neměla Adamovská ani potuchy. Neváhala ani chvíli a požádala o rozvod.

Navíc je důkazem toho, že ani rozvod po tolika letech a věk začínající číslicí pět není překážkou nové lásce. Tu našla po boku herce Petra Štěpánka, kterého si v roce 2013 vzala.

Foto: Profimedia.cz

I Adamovská s Johnem platili před lety za ukázkový párFoto: Profimedia.cz

Jiří Paroubek a Zuzana Paroubková

Brali se v roce 1979 a rozvod přišel v roce 2007. Tedy po 28 letech společného života! Bývalý premiér se zamiloval do o 22 let mladší tlumočnice Petry a začal pálit mosty.

Zahodil letité manželství, ženu, která mu stála po boku v průběhu celé jeho politické kariéry a s níž má syna Jiřího. A začal budovat novou rodinu, mladou milenku si hned v roce 2007 vzal a o dva roky později se jim narodila dcera Margarita Eliška. A v roce 2017 přišel konec, Petra Paroubková manžela opustila a konal se drsný rozvod. Se vší ostudou, kterou si dovedete představit – s praním špinavého prádla na veřejnosti, vzájemným obviňováním přes média, s hádkami o vše možné. Skoro by se chtělo říct, že boží mlýny opravdu melou.

Foto: Lukáš Táborský / Právo / Profimedia

Zuzanu Paroubkovou opustil manžel kvůli mladší tlumočnici Petře, údajně se ale prý rozešli jako přáteléFoto: Lukáš Táborský / Právo / Profimedia

Antonio Banderas a Melanie Griffith

Jemu bylo v době rozvodu 55, jí 58 a měli za sebou 19 let společného manželství. Pravda ale je, že soužití to bylo divoké. Ona bojovala se závislostí na drogách, on ji údajně podváděl, kde se dalo.

Ovšem co se týče rozvodu, mohli by tihle dva být vzorem pro všechny, kteří si jím procházejí. Zvládli ho se ctí a s elegancí, bez veřejného obviňování, dodnes spolu očividně skvěle vycházejí a neřeknou o druhém křivého slova. Cení si sebe navzájem nejen profesně, ale i lidsky. Griffith prohlásila, že ať už jejich manželství skončilo jakkoli, Banderas jí byl oporou v dobách, kdy by jiní dávno utekli. On zase prohlásil, že Griffith je žena, kterou miloval, miluje a vždy milovat bude, už jen proto, že spolu mají dceru Stellu.

Foto: Profimedia.cz

Ani tohle hvězdné manželství nevydrželo navěky, silný vztah ale podle všeho anoFoto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger a Maria Shriver

Brali se v roce 1986 a mají spolu čtyři děti – Katherine, Christinu, Patricka a Christophera. Dlouhé roky platil akční hrdina a politik Arnold Schwarzenegger za spořádaného manžela a otce a se svou manželkou Marií tvořili krásný hollywoodský pár.

Jenže v roce 2011, když jemu bylo 64 a Marii Shriver 56, prasklo na svalovce, že má s jejich hospodyní nemanželského syna. Stejně starého, jako je jejich nejmladší Christopher! A tuhle zradu prostě Maria nedokázala překousnout a trvala na rozvodu, i když Schwarzenegger všeho litoval a moc stál o to, aby se k němu žena vrátila. To se nestalo, a to ani když samotný rozvod trval neuvěřitelných deset let. Manželé si totiž dělili majetek v hodnotě více než 400 milionů dolarů a to už nějaký čas zabere. Rozchod se tak konal v roce 2011, ale oficiálně byli rozvedeni teprve loni.

Foto: Profimedia.cz

Ani Terminátor nedokázal udržet letité manželstvíFoto: Profimedia.cz

Björn Ulvaeus a Lena Kallersjö

Švédský textař, hudební skladatel, zpěvák a hlavně člen legendární kapely ABBA se nečekaně rozvedl loni, a to po 41 letech společného života s hudební publicistkou Lenou. Co přesně bylo důvodem rozvodu, není jasné, ani jeden z páru o příčinách nemluvil. A ani tady nečekejte žádné veřejné praní špinavého prádla, oba prohlásili, že se rozchází jako důvěrní přátelé, kteří budou nadále rodiči a prarodiči, a právě společní potomci je to, co je bude navždy spojovat.

Foto: Profimedia.cz

Rozvod po 41 letech manželství? To už čekal málokdoFoto: Profimedia.cz

Michal Horáček a Rut Horáčková

Úspěšný český textař, skladatel, producent a spoluzakladatel sázkové kanceláře Fortuna Michal Horáček se poprvé ženil v roce 1976. Vzal si novinářku Rut Horáčkovou, s níž má syna Filipa a dceru Ruth. V roce 2010, po téměř 34 společných letech, se rozvedli. Je až děsivé, že rozvod tak dlouhého manželství trval pouhých 30 minut – oba se totiž předtím dohodli o majetkovém vyrovnání, víc než rok už spolu nežili ve společné domácnosti a děti měli dospělé.

I v tomto případě byla za rozchodem nová láska, Horáček se totiž zakoukal do scénografky a kostýmní výtvarnice Michaely Hořejší, jíž si v roce 2012 vzal a má s ní dceru Julii.

Foto: Profimedia.cz

I tohle manželství zkrachovalo po mnoha letechFoto: Profimedia.cz

Život přináší různé trable a někdy na nich láska prostě ztroskotá. Jinak tomu nebylo ani v době Koronavirové krize. Kteří slavní se v karanténě rozešli? 

Reklama

Načítám