Hlavní obsah

Tady bude horko! Slavní bráchové, na které je radost pohledět, a navíc jsou talentovaní

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepojí je jen úspěšná kariéra, ale i stejné příjmení a atraktivní zevnějšek. Kteří slavní bratři mají tak dobře namíchané geny, že by se mohli předhánět v počtu fanynek?

Článek

Ve dvou se to prý lépe táhne. Anebo rovnou ve třech? Podívejte se s námi na herce a zpěváky, kteří by si mohli říct „můj brácha má fakt pěkného bráchu“, a dejte nám vědět, kteří sourozenci jsou podle vás nejžhavější.

Bratři Hemsworthovi – trio nejen z marvelovek

U koho jiného začít než u australských bratrů Hemsworthových. Ačkoli je nejvíc slyšet o prostředním Chrisovi (39), který hraje už víc než deset let Thora v marvelovkách (a kvůli roli superhrdiny poctivě posiluje), a nejmladším Liamovi (32), kterého můžete znát z filmů Hunger Games (2012-2015), herectví se věnuje i nejstarší Luke (41).

Právě on byl tím, kdo se dal jako první na kurzy herectví, a když mu jeho mentorka tehdy řekla, že má šanci v showbyznysu uspět, protože vypadá trochu jako Brad Pitt (58), jen se zasmál a řekl, že přivede bratry. Luke Hemsworth se objevuje v populárním sci-fi seriálu Westworld (2016-2022), jeho mladší bráchové ho ale v popularitě jednoznačně předehnali.

Víte, že byl Chris Hemsworth v Praze a pochutnával si na trdelníku?

Foto: Profimedia.cz

Věříme, že představování není nutné, ale pro jistotu – vlevo je Chris, vpravo Liam a uprostřed nejstarší LukeFoto: Profimedia.cz

Bratři Evansovi – superhrdinové

Dělí je od sebe dva roky. Nebýt toho, že Chris (41) nosí často vousy, mohli byste si je snadno splést. Chris je starší a filmu se věnuje přes dvacet let. Mezi jeho nejvýraznější role patří ty v marvelovkách – hrál v dílech o Fantastické čtyřce a od roku 2011 ztvárňuje Kapitána Ameriku. Když odhlédneme od světa superhrdinů, v příštím roce se objeví ve snímku Pain Hustlers s Emily Blunt (39).

Mladší Scott (39) jde v jeho šlépějích a v příštím roce se mihne v očekávaném filmu Barbie, v Hollywoodu ale zatím stále zůstává „tím druhým Evansem“.

Foto: Profimedia.cz

Mezi známé hollywoodské fešáky patří i Scott a Chris Evansovi (zleva)Foto: Profimedia.cz

Bratři Francovi – dva herci a jeden výtvarník

Amerického herce a režiséra Jamese Franca (44) asi není třeba představovat. Za film 127 hodin (2010) byl nominovaný na Oscara a za snímky James Dean (2001) a Úžasný propadák (2017) získal Zlatý glóbus – mimochodem, poslední jmenovaný film sám režíroval.

Věděli jste ale, že hraje i jeho mladší bratr Dave (37)? Svou kariéru zahájil menšími rolemi, ale místo v oboru si nakonec našel. Vidět jste ho mohli ve filmech Hra o život (2016), Sousedi (2014-2016), Jump Street 21 (2012), ale i v Úžasném propadáku, kde hrál po boku slavnějšího sourozence. Bráchové s příjmením Franco jsou přitom tři – i Tom (42) si pár filmových rolí vyzkoušel, nakonec ale zůstal u výtvarného umění, které vystudoval.

Foto: Profimedia.cz

Herec James Franco (vlevo) má o sedm let mladšího bratra Davea, se kterým už si i společně zahrálFoto: Profimedia.cz

Bratři Jonasovi – muzikanti z disneyovek

Zapomenout nesmíme ani na bratrský boy band s obrovskou fanouškovskou základnou. Kevin (34), Joe (33) a Nick (30) Jonasovi založili v roce 2005 kapelu a nejspíš by to nedotáhli tak daleko, nebýt projektů značky Disney, jako byl film Camp Rock (2008) s Demi Lovato.

Úspěšní bratři natočili několik alb, v roce 2013 ale kapelu rozpustili. Nick a Joe následně vydali sólová alba, jednotlivě se jim ale tolik nedařilo. Před třemi lety proto kapelu vzkřísili a vydali album Happiness Begins (2019) s písní Sucker, která atakovala první místa v hitparádách. Mimochodem, tohle trio má ještě čtvrtého bráchu Frankieho (22), který v kapele není.

Foto: Profimedia.cz

Kevin, Joe a Nick (zleva) jedou jako Jonas Brothers dálFoto: Profimedia.cz

Bratři Sprousovi – dvojčata

Dylan (30) a Cole (30) Sprousovi jsou takové Olsenky v kalhotách. I oni začínali jako dětské herecké hvězdy – ve svých šesti letech hráli po boku Adama Sandlera (56) ve filmu Velký táta (1993), kde se střídali v roli malého Juliana. Později je proslavil sitcom Sladký život Zacka a Codyho (2005-2008), který se dočkal pokračování Sladký život na moři (2008-2011).

Když poskočíme do přítomnosti, tihle bráchové už dávno nejsou děti a bok po boku nehrají. Colea zaměstnává natáčení populárního seriálu Riverdale (2017-2023) a objevil se i ve filmech Za sny až na Mars (2022) nebo Tři kroky od sebe (2019). Ani Dylan se herectví nevzdal – vidět jste ho mohli v hororu Dismissed (2017) nebo komediálním seriálu Holky z vejšky (2021).

Foto: Profimedia.cz

Bratři Sprousovi (zleva Cole a Dylan) letos oslavili třicáté narozeninyFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kteří bratři jsou podle vás ti nej?
Hemsworthovi
90,4 %
Evansovi
3,1 %
Francovi
2,2 %
Jonasovi
1,6 %
Sprousovi
2,7 %
Celkem hlasovalo 5493 čtenářů.

Načítám