Hlavní obsah

Kvíz: Mick Jagger slaví 80, plánuje party století a bude se ženit. Ověřte si, co o něm víte

Foto: Nils Petter Nilsson - GettyImages.com

Foto: Nils Petter Nilsson - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ví, jak napsat světový hit, jak udělat nezapomenutelnou show, jak udělat ženu šťastnou i jak si udržet věčné mládí. Frontman jedné z nejúspěšnějších kapel všech dob slaví 80. narozeniny a na oslavu prý pozve všechny své ženy, děti i přátele. Jak dobře ho znáte?

Článek

Mick Jagger je geniální hudebník, šereda, kterému ženy vždy ležely u nohou, a člověk s neutuchající životní energií. Do důchodu se zatím nechystá a svůj životní milník hodlá oslavit na obrovské party, na kterou je pozváno bezmála 300 lidí.

A pozor, dost možná nepůjde jen o oslavu významného jubilea. V médiích se spekuluje, že se zasnoubil s o 44 let mladší baletkou Melanií Hamrick. Víte, kolikátá by to byla jeho manželka? Otestujte se v našem kvízu.

1. Že u muže takového talentu muselo být od dětství jasné, čím bude? Nenechte se mýlit, Mick Jagger k hudební kariéře původně nemířil. Chtěl být, a jeho otec si to moc přál, podle rodinné tradice:
2. Když se řekne Rolling Stones, každý si nejspíš vybaví Micka Jaggera a kytaristu Keitha Richardse. Jsou spoluautory většiny písní a v souvislosti s jejich vztahem se mluví o lásce a nenávisti zároveň. Víte, jak se poznali?
3. Jagger slaví letos 80. A jeho kapela slavila zajímavé jubileum loni. Víte, v kterém roce Rolling Stones vznikli?
4. Na kontě mají Jagger a Richards přes 400 autorských písní, zpočátku ale hráli songy převzaté. Manažer je dokonce musel zamknout v pokoji a pustil je, až když měli hotovou píseň. Od té doby psali hit za hitem. Který byl první mezinárodní?
5. Kapela byla srovnávána s Beatles a fanynky si hodné (Brouci) a zlé kluky (Valící se kameny) spravedlivě dělily. Když ke svému 125. výročí vydal magazín Billboard žebříček nejlepších hudebních interpretů všech dob, bylo to Beatles vs. Rolling Stones. Kdo vyhrál?
6. Mick Jagger už čtyřicet let jede i sólo. V roce 2011 se stal součástí skupiny, kde kromě něj účinkoval například Dave Stewart z Eurythmics nebo syn Boba Marleyho Damian. Jak se jmenovala?
7. Bouřlivák, který v praxi předvedl, jak má vypadat sex, drogy a rock 'n' roll, se pyšní i šlechtickým titulem sir. Víte, který britský ministerský předseda byl jeho fanoušek a královně ho navrhl?
8. Mick Jagger je znám jako velký milovník, jeho postelí prý prošlo na 4 000 žen. S pěti z nich má osm dětí. Kolikrát byl ženatý?
9. Na pódiu umí udělat show jako málokdo, i proto se udržuje ve formě, běhá a dodržuje životosprávu. Víte, jaké další pohybové aktivitě propadl?
10. Které z následujících tvrzení o Micku Jaggerovi není pravdivé?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Jerry Hall
Rock

Načítám