Hlavní obsah

Baby je k nepoznání, její matka se proslavila v seriálu: Co se stalo s herci z Hříšného tance?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hříšný tanec patří mezi filmovou klasiku. I když jsme ho viděli stokrát, pokaždé nás stejně dostane. Možná jste ale nevěděli, že se dočká pokračování. A ve své roli Baby se vrátí Jennifer Grey. Jak se změnili hlavní herci 35 let od premiéry?

Článek

Je to pravda, pokračování Hříšného tance se začne natáčet následující jaro. A vrátí se i hlavní hrdinka Frances Houseman, které nikdo neřekl jinak než Baby, v podání Jennifer Grey. Herečka prozradila, že se vrátí i další známé tváře. Také uvedla na pravou míru, jak to bude s postavou Johnnyho, kterého hrál nenahraditelný Patrick Swayze. Herec před třinácti lety zemřel na rakovinu slinivky a ve filmu ho nikdo nahrazovat nebude.

Tvůrci jsou zatím tajemní jako hrad v Karpatech a blíže nechtějí specifikovat takřka nic. Nicméně divákům dali příslib, že se objeví některé známé tváře, a že nebude chybět ani skvělá hudba, tanec a romance.

Tak zatím pojďme alespoň zavzpomínat, jak se od dob natáčení změnila Baby, její matka, otec nebo sestra Lisa.

Jennifer Grey (62)

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Grey v Hříšném tanci (1987) a v roce 2019Foto: Profimedia.cz

Sedmnáctiletou Baby hrála Jennifer Grey v šestadvaceti letech. Tehdy se o roli ucházela i třeba Winona Ryder nebo Sarah Jessica Parker. Herečka teď vypadá jinak, ale není to jen kvůli věku. Podstoupila plastiku nosu, která jí změnila výraz a spoustu lidí ji vůbec nepoznávalo. Později přiznala, že plastiky lituje a že jí zničila kariéru, protože kvůli tomu přišla o svojí identitu. A je fakt, že další filmový trhák se nekonal, i když natočila spoustu filmů. Svoje taneční umění pak zúročila v americké taneční soutěži Dancing with the Stars, kterou v roce 2010 vyhrála.

Jako spousta celebrit i ona vydala paměti. Popisuje v nich svou kariéru i osobní život. Mimo jiné i bouřlivý románek s Johnny Deppem v roce 1988, který ji prý po dvou měsících požádal o ruku. Předtím chodila ještě s Matthew Broderickem, se kterým byla taky zasnoubená. Od roku 2001 byla pak provdaná za herce Clarka Gregga, má s ním jednu dceru, avšak loni se rozvedli.

Patrick Swayze (†57)

Foto: Profimedia.cz

Patrick Swayze jako Johnny Castle a v době, kdy bojoval s rakovinouFoto: Profimedia.cz

Herec musel Jennifer Grey domlouvat, aby roli vzala, věděl, že film bude úspěch. Před kamerou to totiž mezi nimi skvěle fungovalo. V zákulisí to už bylo horší. Dvojice se totiž potkala už při natáčení filmu Rudý úsvit v roce 1984 a Jennifer Grey nemohla hercovo chování vystát. Pak si prý ale vše vyříkali a jak to dopadlo, už všichni víme. Byl z toho trhák, ke kterému Swayze složil i písničku She's Like the Wind. Herec byl až do své smrti ženatý s herečkou, spisovatelkou a tanečnicí Lisou Niemi. S rakovinou bojoval dva roky a v 57 letech jí podlehl.

Kelly Bishop (78)

Foto: Profimedia.cz

Kelly Bishop v roce 1987 a 2020Foto: Profimedia.cz

Maminka Baby? Jmenovala se Marjorie a hrála ji Kelly Bishop. Hříšný tanec ji nijakou závratnou popularitu nepřinesl, mnohem více ji proslavila role v neuvěřitelně populárním seriálu Gilmorova děvčata, kde hrála nóbl matku Emily Gilmore. Možná jste ale nevěděli, že svoji kariéru začínala jako profesionální baletka.

Jerry Orbach (†69)

Foto: Profimedia.cz

Jerry Orbach v Hříšném tanci a v roce 2004 při natáčení seriálu Zákon a pořádekFoto: Profimedia.cz

Představitel táty Baby, lékaře Jakea Housemana, začínal jako divadelní herec na Brodwayi, odkud se přesunul k filmové a také televizní produkci. Dlouhá léta totiž hrál detektiva v seriálu Zákon a pořádek, který můžete znát i z našich obrazovek. První díl byl vysílán v roce 1990, herec natáčel až do své smrti v roce 2004. Zemřel na rakovinu prostaty, když mu bylo 69 let.

Jane Brucker (64)

Foto: Profimedia.cz

Jane Brucker jako Lisa a v roce 2017Foto: Profimedia.cz

Starší sestra Baby, protivná Lisa, byla hereččinou nejvýraznější rolí, poté se už herectví příliš nevěnovala. Na kontě má jen čtyři filmy a pár seriálů. Místo před kamerou se našla za ní, věnuje se psaní scénářů. Víc toho o ní ale nezjistíte, své soukromí si střeží.

Reklama

Načítám