Hlavní obsah

Charlotte Gottová dnes slaví 17, talent zdědila po tátovi jako mnoho dalších dětí známých otců

Foto: ČTK / Šimková Veronika, Profimedia.cz

Foto: ČTK / Šimková Veronika, Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Zatím se zdá, že ze čtyř dcer nejoceňovanějšího českého zpěváka podědila nejvíc talentu. Charlotte Ella Gottová dnes slaví 17. narozeniny a na veřejnosti odmalička vystupuje s lehkostí: hraje i zpívá stejně jako táta. Které další hvězdy mají pokračovatele i po svém skonu?

Článek

Je to už neuvěřitelných 17 let, co se na titulních stranách objevila fotografie šťastného Karla Gotta s Ivanou (tehdy ještě Macháčkovou) a malou Charlottkou před porodnicí. Nebyly jí ještě ani dva roky, když se její rodiče tajně vzali v Las Vegas, a ve čtyřech letech (už společně s mladší sestrou Nelly) nafotila svou první kampaň pro výrobce dětského oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z prvních fotografií malé Charlotty Elly.Foto: Profimedia.cz

Už tehdy bylo jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu a o Charlottě ještě uslyšíme. Už za tatínkova života s ním zpívala: jejich hlasy znějí například v písni Když draka bolí hlava, což je úvodní song stejnojmenné pohádky (2018). Opravdovým hitem se ale stala jejich společná píseň Srdce nehasnou – Karel Gott se v ní loučil se svými blízkými i fanoušky.

A že má talent po tatínkovi, dokázala Charlotte Ella i loni v červnu, kdy vystupovala na dvou koncertech Pocta Karlu Gottovi. S Darou Rolins (50) tam například zazpívala slavný song Zvonky štěstí. Kdo další ze slavných otců má důstojné pokračovatele i po smrti?

Natálie Grossová (20)

Foto: Profimedia.cz

Politika Natálii Grossovou moc netáhne, mnohem bližší je jí svět showbyznysu.Foto: Profimedia.cz

Stanislav Gross (†45) zemřel v roce 2015. Zabila ho nevyléčitelná amyotrofická laterální skleróza, tedy degenerativní onemocnění míchy, kdy postupně přestávají fungovat všechny svaly. Nebyla to žádná hvězda pop music, ale politik: působil jako ministr vnitra, předseda politické strany a stal se premiérem. Jeho jméno s přidanou koncovkou -ová však na stránkách časopisů a novin žije i nadále.

Jeho dcera Natálie je totiž hudebně nadaná a za roli Sáry v muzikálu Ples upírů si v roce 2018 vysloužila i nominaci na Cenu Thálie. Hrála i v muzikálu Čarodějka, přezpívala slavnou píseň Ivety Bartošové (†48) Léto, objevila se v seriálech Přístav, Modrý kód či Slunečná. A nadaná je i její sestra Denisa (25), která nejen tančí a fotí, ale i zpívá: poslechněte si slavný hit v jejím podání.

Jan a Jiří Dlouzí (16)

Foto: Profimedia.cz

Jiří (vlevo) a Jan (vpravo) s maminkou, herečkou Petrou Jungmanovou (51).Foto: Profimedia.cz

Jejich otec, Vladimír Dlouhý (†52), který zemřel v roce 2010 na rakovinu žaludku, byl geniální herec. A úžasný herec je i jejich strýc, Vladimírův bratr Michal Dlouhý (54). A tak by bylo vlastně divné, kdyby tato dvojčata herecký talent nepodědila.

Oba jdou v tatínkových šlépějích a Jan má za sebou první větší filmovou roli v televizní komedii Ruce v záruce (2022) Jiřího Vejdělka (50). Letos v únoru rozšířili řady herců seriálu Ulice.

Paris Jackson (25)

Foto: Profimedia.cz

Publicita není cizí ani dceři krále popu Paris Jackson.Foto: Profimedia.cz

Její otec nebyl nikdo jiný než král popu Michael Jackson (†50). A vypadá to, že dcera s kočičíma očima po něm zdědila od všeho kousek. Trochu zpívá, trochu hraje, občas pobuřuje a je za rebelku (třeba když měla období, kdy se odmítala holit, nebo když veřejně prohlašovala, že byl její otec zavražděn…). Ale nejvíc se věnuje modelingu. V roce 2018 byla například tváří slavné značky Calvin Klein.

Oskar Hes (24)

Foto: Profimedia.cz

Oskar Hes se v jistém smyslu určitě potatil.Foto: Profimedia.cz

Jeho maminkou je tanečnice Marcela Karleszová (59) a tatínek byl slavný choreograf a tanečník Richard Hes (†50), který zemřel v roce 2014 na rakovinu slinivky.

A Oskar po rodičích talent rozhodně zdědil. Je hodně pohybově nadaný, ale našel se především v herectví. Hrál třeba ve snímku Dukla 61 (2018) a v seriálu Pustina (2016), získal hlavní roli v připravované minisérii Král Šumavy a také ve filmu Bratři (2023) a řádí i na divadelních prknech.

Sean Lennon (47)

Foto: Profimedia.cz

Podoba s otcem i matkou je dechberoucí!Foto: Profimedia.cz

Jediný syn Johna Lennona (†40) a Yoko Ono (90) po obou rodičích určitý talent rozhodně zdědil. Je to totiž muzikant, skladatel, producent a multiinstrumentalista.

Bylo mu pouhých pět let, když jeho otce, člena legendární kapely Beatles a ikonického hudebníka, zastřelil šílený fanoušek.

Když se podědí talent, je to rozhodně výhra. A nemusí to být jen po tatínkovi. Co když je syn slavný jako máma? Úspěšné ženy a jejich nadaní synové – třeba Hana Gregorová a Ondřej Brzobohatý anebo Chantail Poullain a Vladimír Polívka!

Reklama

Načítám