Hlavní obsah

Facky, pláč a nesnášenlivost. Ve filmu vášnivé scény, v životě nenávist. Herecké dvojice, které se nemohly vystát

Foto: Bob Riha Jr, Gettyimages.com

Foto: Bob Riha Jr, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojic, které se do sebe během natáčení zamilovaly, známe mnoho. A pak tu jsou ty druhé, o nichž se tolik nemluví. Herci, kteří se navzájem nemohli vystát, a pro režiséry se jejich společné obsazení stalo noční můrou.

Článek

Jak to také může při natáčení vypadat, s velkou dávkou humoru a nadsázky skvěle předvádějí v šesté epizodě seriálu Vytoč mého agenta (ke zhlédnutí na Prima +, seriál nyní vysílá i Prima) Gabriela Marcinková s Jiřím Langmajerem. Na place mají hrát zamilované, ale moc jim to nejde, protože se mimo kameru nesnášejí, neustále se hádají a odmítají spolupracovat, natož předvádět milostnou scénu…

Důkazem, že seriál ani trochu nepřehání, jsou i mnohé známé dvojice ze slavných filmů či seriálů, které se také zrovna nemusí. U nich je to, na rozdíl od Jiřího Langmajera a Gabriely Marcinkové, ale realita.

Ryan Gosling a Rachel McAdams

Před kameru tyhle dva svedlo natáčení jednoho z nejromantičtějších milostných příběhů všech dob. Snímek Zápisník jedné lásky chytl za srdce miliony žen po celém světě a nikdo nepochyboval, že to mezi hlavními představiteli Ryanem GoslingemRachel McAdams pořádně jiskřilo i ve skutečnosti. Bylo to tak, vždyť nakonec spolu tři roky chodili, i když ne hned od začátku natáčení.

Jak prozradil režisér filmu Nick Cassavetes pro televizní stanici VH1, nejdřív se nemohli vystát. „Opravdu spolu nevycházeli,“ prozradil. Došlo to tak daleko, že Ryan požadoval, aby mu obstarali jinou kolegyni. Spor prý nakonec vygradoval obrovskou hádkou, kdy na sebe oba herci křičeli tak, že všichni kolem raději potichu zmizeli. „Situace se pak trochu uklidnila a zbytek natáčení už probíhal o něco klidněji,“ řekl režisér.

Meryl Streep a Dustin Hoffman

I natáčení slavného snímku Kramerová versus Kramer z roku 1979 provází nepříliš známý skandál. Tehdy se tu ještě neznámá začínají herečka Meryl Streep ocitla po boku již slavného kolegy Dustina Hoffmana. A jak až po letech přiznala pro The New York Times, užila si s ním tenkrát své. „Hned v prvním záběru mého prvního filmu mi naprosto bez varování vlepil šílenou facku,“ řekla.

Atak byl prý zcela nečekaný, Dustin údajně chtěl, aby její zlost na něho byla opravdová. Později ale novináři spekulovali, že si tím vybíjel svůj vztek, protože se v té době skutečně rozváděl se svou první ženou Anne. Pravda je, že ti dva spolu pak už nikdy netočili.

Patrick Swayze a Jennifer Grey

Navzdory tomu, že spolu ztvárnili jednu z nejikoničtějších mileneckých dvojic všech dob, tihle dva spolu v reálu vůbec nevycházeli. On ji měl za nezkušenou hysterku, ona zase prosila studio, aby s ním nemusela hrát. „Sklouzávala do hloupých nálad a nutila nás točit scény znovu a znovu,“ napsal Swayze ve svých pamětech z roku 2010 The Time of My Life. „Byla hrozně emocionální a na každou kritiku reagovala pláčem,“ dodal.

Jejich napjatý vztah potvrdila i Jennifer ve svých memoárech Out of the Corner. Svěřila se, že s Patrickem měla už velmi špatnou zkušenost při natáčení filmu Rudý úsvit z roku 1984 a odmítala s ním točit. Nechala se nakonec přesvědčit, ale litovala. Až do jeho smrti se nikdy neudobřili.

Julia Roberts a Nick Nolte

Společně si v roce 1994 zahráli ve snímku Zbožňuju trable Julia RobertsNick Nolte. Ona tu ztvárnila ambiciózní reportérku, on novinářské eso, které na mladou kolegyni hledí spatra. Ve filmu se do sebe nakonec zamilovali, ale v reálu se moc v lásce neměli. Neustále se prý při natáčení dohadovali, Roberts nemohla snést údajný šovinismus Nolteho, vysmívala se mu a popichovala ho.

On prý byl jejím chováním natolik otrávený, že si nemohl pomoci a oplácel jí stejnou mincí. „Od chvíle, kdy jsme se poznali, jsme dávali jeden druhému zabrat a lezli jsme si na nervy,“ přiznala kdysi Julia v rozhovoru pro The New York Times.

Leonardo DiCaprio a Claire Danes

Ve filmové verzi nejslavnějšího milostného příběhu všech dob Romeo a Julie z roku 1996 si zamilovaný pár zahráli Leonardo DiCaprioClaire Danes. Ve skutečnosti to mezi nimi ale vůbec nejiskřilo a v zákulisí se jeden druhému vyhýbali. Claire vadily Leonardovy vtípky a hašteření a měla ho za dětinského. To Kate Winslet si je při natáčení slavného Titaniku naopak užívala a dodnes jsou s DiCapriem nejlepší přátelé.

Načítám