Hlavní obsah

Nenaplněná láska: Sandra Bullock a Keanu Reeves se milovali, ale roky mlčeli. A pak už bylo pozdě…

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární a mimořádně sympatičtí herci Sandra Bullock a Keanu Reeves spolu natáčeli opakovaně. Na stříbrném plátně to mezi nimi pořádně jiskřilo a fanoušci často spekulovali, jestli za tím není něco víc. A třebaže po sobě toužili, jejich láska zůstala nenaplněná.

Článek

Oba patří mezi největší hollywoodské hvězdy. Chemie mezi nimi je na plátně téměř hmatatelná. Poprvé se plamínek vášně rozhořel v roce 1994, kdy bok po boku natáčeli akční trhák Nebezpečná rychlost. Výsledkem byl nejen úspěšný film se třemi nominacemi na Oscara (dvě proměnil), ale i zrod obrovského přátelství. V té době se oběma představitelům hlavních rolí honilo hlavou, že by mezi nimi mohlo být i něco víc. Ze studu však mlčeli. A když pak vyšla pravda najevo, bylo pozdě… Dávné a jen tušené příběhy nenaplněné lásky nepřestanou fascinovat a také inspirovat. Co se mezi dvěma oblíbenými herci vlastně událo?

Byla to láska na první pohled

Od prvního shledání na sebe pěli ódy. V jednom rozhovoru Keanu Reeves, který je jinak skoupý na slovo, na adresu Sandry Bullock uvedl: „Má úžasnou energii. Kamkoli jde, tam to rozzáří. Její společnost jsem si nesmírně užil. Je to skvělá žena.“ A sympatická brunetka nezůstala pozadu – moderátorce Ellen DeGeneres se na konci roku 2018 svěřila: „Uvažovala jsem nad tím, jak je Keanu Reeves rozkošný. A také jak je to krásný muž. Při natáčení pro mě bylo opravdu hodně těžké, abych dokázala zůstat vážná. Když se na mě podíval, vždycky jsem se hloupě zazubila.“

Foto: Profimedia.cz

Poprvé se Sandra Bullock a Keanu Reeves setkali v roce 1994 při natáčení akčního snímku Nebezpečná rychlost. I po filmování si zůstali blízcí, a tak se nabízí otázka, proč to nepřerostlo v něco vícFoto: Profimedia.cz

Další natáčení city upevnilo

Sandřino prohlášení fanoušky nenechalo v klidu, a proto netrpělivě očekávali hercovu reakci. Tím spíš, když jeho kolegyně dodala: „Nikdy jsem s ním nechodila, protože na mně asi bylo něco, co se mu nelíbilo.“ Platonických vztahů mezi slavnými je víc než dost, a tak by ani jednostranná náklonnost nebyla nic zvláštního. Tak jak to tedy bylo?

Příznivci obou hvězd si museli počkat, než do show Ellen DeGeneres zavítal i Keanu Reeves. Stalo se tak v květnu 2019, kdy přiznal, že jejich náklonnost byla vzájemná! „Evidentně nevěděla, že jsem do ní také zamilovaný,“ povzdechl si. Herečka to však pravděpodobně podvědomě tušila, protože když spolu v roce 2006 natáčeli romantický film Dům u jezera, prohlásila: „Tu roli vzal hlavně kvůli mně. Potřebuje mě.“ Byl to prý tehdy jen vtip, ale kdoví, kde je pravda…

Foto: Profimedia.cz

Fantasy drama Dům u jezera stále patří k nejoblíbenějším romantickým filmůmFoto: Profimedia.cz

Bála se, že ho ztratí

Jak známo – mezi přátelstvím a láskou je jen tenká hranice. Tu ale ani jeden nikdy nepřekročil. Herečka měla totiž strach, že kdyby jim milostný vztah s Keanu Reevesem nevyšel, přišla by v jeho osobě nejen o partnera, ale navíc i o kamaráda. A to nechtěla dopustit. „Mám však pocit, že se kamarádí s každou ženou, se kterou kdy chodil. Není nikdo, kdo by o něm řekl něco špatného. Mohlo nám to tedy vydržet. Nevím. Ale nemuseli jsme to nikdy řešit. Jdeme paralelní cestou, podporujeme se, zajdeme na večeři a spolupracujeme,“ vysvětlila Sandra Bullock pro časopis Esquire koncem roku 2021.

Šťastní po boku někoho jiného

Ať tak, či onak, život obou herců šel dál. Ona v roce 2010 adoptovala syna Louise a o pět let později dceru Lailu a po několika nevydařených vztazích (například s Matthewem McConaugheym nebo Ryanem Goslingem), jednom rozvodu a nedávné smrti partnera Bryana Randalla je v současnosti sama. On sice děti nemá, zato je šťastný po boku umělkyně Alexandry Grant.

Nejsou v tom sami

Podobně jako tento slavný pár jsou na tom i jiné hollywoodské hvězdy. Například Jennifer Aniston ve speciálním dílu seriálu Přátelé přiznala, že to pořádně jiskřilo mezi ní a představitelem Rosse. „V první řadě jsem byl do Jen zamilovaný,“ svěřil se David Schwimmer a ona bez váhání reagovala: „A bylo to vzájemné!“ Oba byli v té době ale zadaní, a tak nebyl prostor city prohlubovat.

Načítám