Hlavní obsah

O vlásek unikli smrti. Do očí zubaté se podívali Sandra Bullock, Orlando Bloom i Sharon Stone

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okamžik, kdy se člověku před očima promítne celý život, nechce prožít nikdo! Stává se to prý totiž ve chvíli, kdy je člověk v bezprostředním ohrožení života. Tyto slavné tváře si podobnou zkušeností prošly.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Stačí chvilka nepozornosti, náhlá zdravotní komplikace nebo zkrátka jen ocitnout se v nesprávný čas na nesprávném místě. Život je křehký a jeho cenu si člověk uvědomí až ve chvíli, kdy o něj málem přijde. Hollywoodské hvězdy byly (některé i opakovaně) smrti blíž než kdokoli jiný. Chuť probouzet se do nových zítřků jim to nevzalo – jejich odhodlání je naopak ještě větší.

Rachel Bilson

Když bylo herečce Rachel Bilson šestnáct let, potulovala se s pochybnou partou kamarádů a bylo jen otázkou času, než se stane průšvih. Nastal záhy, když se rozjařená skupinka vydala v noci na výlet autem. „Na dálnici jsme vjeli do protisměru,“ svěřila se. „Museli nás z auta vyřezávat. Můžeme být šťastní, že jsme všichni přežili. Byla jsem několik dní v kómatu,“ přiznala herečka pro noviny Mirror. Odnesla si i trvalé následky. Od té doby trpí silnými migrénami a ztrátou paměti. Scénáře se musí učit těsně předtím, než jde před kameru.

Sandra Bullock

Stačilo málo a oscarová herečka Sandra Bullock už by nebyla mezi námi. Krátce předtím, než šel do kin jeden z jejích nejpopulárnějších snímku Slečna Drsňák, totiž čelila obrovskému nebezpečí! Se svým tehdejším přítelem Bobem Schneiderem se právě chystala na dovolenou. Letěli soukromým letadlem. Místo pohodového letu však přišel nečekaný zvrat – letoun sklouzl z dráhy. Souhrou šťastných náhod se jí nic nestalo. Paradoxem je, že o rok dřív natočila s Benem Affleckem komedii Živelná pohroma, kde právě taková nehoda svede hlavní hrdiny dohromady.

Harrison Ford

Představitel Indiany Jonese Harrison Ford má dobrodružství v krvi. K jeho největším zálibám patří řízení letadla. To se mu ale v roce 2015 stálo málem osudným. Usedl do svého starého letounu z dob druhé světové války a chtěl se sám proletět. Po zhruba 20 minutách letu si ale Ford všiml poruchy motoru. Naštěstí nezpanikařil a podařilo se mu nouzově přistát. Možná i díky tomu, že něco podobného se mu stalo už v roce 1999, kdy havaroval s vrtulníkem. Že by si ale herec uvědomil své možnosti a do letadla ve svém věku usedal už jenom jako pasažér, o tom nemůže být řeč. Další havárie následovala o dva roky později.

Orlando Bloom

Když bylo krasavci z filmu Piráti z Karibiku jednadvacet let, málem přišel o život! Přiznal se k tomu na Instagramu v roce 2021. Umístil tam fotografii z roku 1998, kdy mu záda „zdobil“ chránič. „To jsem já asi čtvrt roku poté, co jsem spadl ze třetího patra a rozdrtil si páteř. Jen o vlásek jsem unikl smrti a ochrnutí,“ napsal v popisku a dodal: „Každý den jsem vděčný za své končetiny, které mi umožňují posouvat své hranice a žít.“ Pro časopis GO Orlando Bloom prozradil detaily nehody. Šplhal na terasu, ale utrhl se okap, kterého se držel. „Čtyři dny jsem stál tváří v tvář myšlence, že do konce života budu připoután na invalidní vozík. Doktor mi řekl, že si není jistý, jak vážné poškození míchy mám. Pamatuji si, jak mi to oznamoval. Zíral jsem do stropu a myslel na to, že na stropy budu koukat do konce života.“

Sharon Stone

V roce 2001 byla herečka hospitalizována kvůli velké bolesti hlavy. Příčinou bylo krvácení do mozku. Musela okamžitě podstoupit operaci. I když nedávali lékaři Stone vysoké šance na uzdravení, zotavila se, má ale celoživotní následky. „Stále beru léky. A aby fungovaly a já neměla záchvaty, musím spát osm hodin v kuse. I proto mě nechtějí zaměstnávat,“ vysvětluje herečka. Nebylo to však poprvé, co stála Sharon Stone tváří v tvář smrti. V dětství ji zasáhl blesk! „Byla jsem doma, měli jsme vlastní studnu. V kuchyni jsem plnila vodu do žehličky a jak do studny praštil blesk, zasáhlo mě to. Odhodilo mě to na ledničku,“ svěřila se v podcastu Bretta Goldsteina. I po všem, čím si herečka prošla, se snaží brát život s humorem. Své vyprávění zakončila: „Říkám si, jak asi umřu příště. Pravděpodobně to bude hodně dramatické a šílené!“

Načítám