Hlavní obsah

Místo treter pudr a mikrofon: Proslavil je sport a poté uspěli i v showbyznysu. Komu se to podařilo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Patřil k světové špičce, a protože si nechtěl vybrat jen jedinou atletickou disciplínu, dělal jich hned deset. Po skončení sportovní kariéry se z něj stala hvězda televizní obrazovky. Roman Šebrle, dnešní oslavenec, není rozhodně jediný sportovec, který uspěl i v showbyznysu.

Článek

Profesionální sportovci v showbyznysu? Proč ne! Vypadají výborně a umějí o sebe dbát, jsou to cílevědomí dříči, mnozí se rádi předvedou, a navíc jsou často zvyklí mluvit na kameru. Je jen přirozené, že některé zaujme po konci sportovní aktivní kariéry svět médií a zábavy. Často začínají tak, že komentují sportovní zápasy a utkání, a mnozí se dostali mnohem dál – třeba až k vlastní reality nebo talk show.

Roman Šebrle

Dnes slaví 48. narozeniny jeden z nejúspěšnějších českých sportovců. Jako první na světě překonal v desetiboji hranici 9 000 bodů. Od mládí hrál fotbal, po skončení profesionální kariéry se dal na golf. A když jej v roce 2014 oslovila Jitka Obzinová z televize Prima, myslel, že je o něj zájem ve sportovním pořadu. Bylo to ale v hlavním zpravodajství! Výzvu přijal a stal se součástí moderátorské dvojice s Gabrielou Laškovou (rozenou Kratochvílovou). Nedávno sice oznámil, že je rozvedený, ale jinak jeho hvězda září dál: hrál bojovníka ve velkofilmu Jan Žižka a před pár dny se fotil na titulní stranu Playboye.

Foto: Profimedia.cz

Gabriela Lašková nebyla jediná kráska, která s Romanem Šebrlem tvořila moderátorskou dvojici. Moderoval i s Evou Perkausovou a nyní se Soňou PorupkovouFoto: Profimedia.cz

Olga Šípková

Tuto úspěšnou a sympatickou ženu mají fanoušci spojenou se sportovním aerobikem, který proslavila a přivedla k němu mnoho žen, dost možná i mužů. Královna aerobiku, několikanásobná mistryně České republiky, Evropy i světa si poté otevřela síť fitness center. Byla zvyklá mluvit, vedla skupinové lekce, před kamerou se nestyděla – a její projev byl navíc vždy velmi milý a kultivovaný. A tak není divu, že začala moderovat pořad Sama doma v České televizi, Ráno na gauči v Televizi Seznam nebo zpravodajské pořady na TV Barrandov. Prošla si ale i těžkým obdobím, kdy se léčila antidepresivy, a nyní se věnuje především koučinku.

Foto: Profimedia.cz

Dnes se jmenuje Olga Studničková Šípková – jejím druhým manželem je psycholog a sportovec Milan StudničkaFoto: Profimedia.cz

Aleš Valenta

Málokterý světový akrobatický lyžař je ve své zemi tak populární jako tenhle sympaťák u nás. Povedl se mu totiž husarský kousek: jako první na světě skočil trojité salto s pěti vruty, získal olympijské zlato a stal se hvězdou. Vyhrával Světové poháry, startoval na třech zimních olympiádách. A jak se dostal k moderování? Jeho ženou je moderátorka Elen Černá a možná dostával doma soukromé lekce. Každopádně už v roce 2008 uváděl Sportovce roku, následně měl svůj pořad na Frekvenci 1, moderoval Auto Moto Revue a na ČT Déčko má pořad Lvíčata.

Foto: Profimedia.cz

Sympatický projev Aleše Valenty mají rádi velcí i malí diváciFoto: Profimedia.cz

Dwayne „The Rock“ Johnson

Patří mezi nejlépe vydělávající a nejpopulárnější herce dnešní doby, na Instagramu ho sleduje 348 milionů lidí. Sportu se intenzivně věnuje už mnoho let a podle toho také vypadá: Je to hora svalů! Na střední škole dělal atletiku a americký fotbal, poté následoval rodinnou tradici a stal se mimořádně úspěšným profesionálním wrestlerem – hodily se mu přitom svaly i komediální talent. Po pár letech začal ovšem víc a víc koketovat s herectvím a diváky okouzlil jako král Škorpion nejdříve ve filmu Mumie se vrací a posléze ve vlastním filmu.

Foto: Profimedia.cz

Ač se živí hraním, v posilovně tráví The Rock stále spoustu času. Taková figura v padesáti není zadarmo!Foto: Profimedia.cz

Caitlyn Jenner

Profesionální celebrita, kterou dnes zná celý svět a jejíž vlastní i nevlastní děti se proslavily v reality show Držte krok s Kardashians. Narodila se jako Bruce Jenner, ale v roce 2015 podstoupila operaci na změnu pohlaví a stala se Caitlyn Jenner. Ještě jako Bruce se v minulosti aktivně věnovala sportu. Největší úspěchy slavila v desetiboji: v roce 1975 utvořila světový rekord a o rok později vyhrála olympiádu v Montrealu! Následně se pokoušela živit herectvím a účastnila se reality show. Nejvíc se ovšem Caitlyn proslavila svým coming outem, kdy se definovala jako transgender žena.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdou showbyznysu se Caitlyn Jenner stala díky dětem a změně pohlavíFoto: Profimedia.cz

Jason Statham

Než si ho všiml režisér Guy Ritchie a obsadil ho do filmu Sbal prachy a vypadni, věnoval se bojovým uměním, byl vášnivým fotbalistou a členem britského národního potápěčského týmu – v roce 1990 soutěžil za Anglii na hrách Commonwealthu. Nejdříve se živil tím, že prodával na tržnici, později se stal modelem a právě tam ho objevil uznávaný režisér. Dnes je z něj hvězda první velikosti – září v sérii Rychle a zběsile nebo Expendables: Postradatelní. Zábavný kvíz: Vyznáte se v sérii Rychle a zběsile?

Foto: Profimedia.cz

Sportovní talent se Jasonu Stathamovi v akčních trhácích hodíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám