Hlavní obsah

Celebrity a jejich světové rekordy: Kdo umí nejvíc selfie?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi celebritami je i pár takových, které si svými činy vysloužily zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Ne vždy se ovšem jejich neuvěřitelné výkony týkají práce. Překvapí vás, že nejvíc selfie během tří minut neudělala jejich královna Kim Kardashian (40), ale drsňák, od kterého byste to nejspíš nečekali.

Článek

Nikoho asi moc nešokuje, že třeba populární album Thriller zpěváka Michaela Jacksona (✝50) má zápis v Guinnessově knize rekordů jako nejprodávanější na světě. Jenže známé tváře si svůj zápis vysloužily i méně tradičními aktivitami. Mrštným jazýčkem i tleskáním.

Dwayne Johnson (48)

Rekord, jehož držitelem je americký herec, by člověk čekal spíš od nějaké modelky nebo celebrity z rodu Kardashianů či Hiltonů. Ale chyba lávky. Vysloužil si ho Dwayne Johnson, který v roce 2015 udělal na premiéře filmu San Andreas režiséra Brada Peytona (42) největší počet selfie fotek s fanoušky během tří minut. Uznali mu jich 105, ale ve skutečnosti jich stihnul ještě víc. Ovšem některé snímky musely být vyřazeny, protože nesplňovaly pravidla, jako je celá hlava, zaostření apod. Zápis herci už nikdo nevezme, ale v roce byl jeho rekord překonán jedním Američanem, který stihl za stejnou dobu pořídit 168 fotek.

Foto: Profimedia.cz

Herec obíhal fanoušky jako splašenýFoto: Profimedia.cz

Beyoncé (39)

Počet fotek je jedna věc, ale ocenění kvality či obsahu je věc druhá. V tom se Johnson nemůže zpěvačce Beyoncé rovnat. Ta zbořila svůj Instagram, když v roce 2017 zveřejnila fotografii s těhotenským bříškem a oznámením, že čeká dvojčata. Během tří hodin získala fotografie pět milionů lajků a teď jich má přes jedenáct milionů. Na trůně ale zpěvačka nevydržela. Postupně ji předběhly další celebrity, jako je třeba Kylie Jenner (23). A v roce 2020 to všem natřelo obyčejné vejce, v květnu bylo u jeho fotografie přes 54 milionů lajků. Beyoncé ale nemusí smutnit, drží totiž také rekord v největším počtu nominací na cenu Grammy pro ženskou umělkyni, celkem jich má na kontě 79!

Foto: Profimedia.cz

Touto fotkou zpěvačka nasbírala obrovské množství lajkůFoto: Profimedia.cz

Betty White (99)

Jestli se dá někdo nazvat termínem opravdový nezmar, pak je to americká herečka a komička, která v příštím roce oslaví sté narozeniny. Proslavila se například účinkováním v televizním seriálu The Golden Girls (1985–1992) a vidět jste ji mohli třeba ve filmu Ztracený Valentýn (2011). V roce 2018 byla oceněna za nejdelší televizní kariéru, která trvá od roku 1939. Jejím dosud posledním počinem bylo nadabování jedné z postaviček animované pohádky Toy Story 4: Příběh hraček v roce 2019.

Foto: Profimedia.cz

Za rok stoletá herečka v roce 2018, asi má fenomenální genyFoto: Profimedia.cz

Eminem (48)

Známý rapper má pořádně mrštný jazyk a také slušnou vyřídilku a Guinnessův svět rekordů ho za to náležitě ocenil. Do jedné písně s názvem Rap God, tedy Bůh rapu, v délce šesti minut a čtyř vteřin, se mu podařilo nacpat neuvěřitelných 1 560 slov. A to dosud nikdo nepřekonal. V průměru to dělá rychlost 4,28 slov za vteřinu. Po takové náloži jednomu asi pořádně vyschne v krku.

Foto: Profimedia.cz

Eminemovou největší zbraní je ultrarychlá vyřídilkaFoto: Profimedia.cz

Angus T. Jones (27)

Seriál Dva a půl chlapa (2003–2015) mu vydělal pořádný balík, ale i přesto se od něj herec a představitel Jakea v roce 2012 distancoval. Přidal se k církvi adventistů sedmého dne a označil sitcom za špínu a vyzval fanoušky, aby ho nesledovali. Jenže potom změnil názor a do závěrečné série se vrátil. A není divu. V roce 2010 byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako dětský herec, který dostával největší peníze za jednu epizodu seriálu. Tenkrát to dělalo 250 tisíc dolarů za jeden díl, což je dnes v přepočtu přibližně 5,5 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Nejdřív seriál pomluvil, ale pak se do něj vrátil. Peníze jsou penízeFoto: Profimedia.cz

David Hasselhoff (68)

Americký herec a zpěvák je v Guinnessově knize rekordů rovnou dvakrát. V roce 2011 byl zapsán jako nejsledovanější muž v televizi. V době největší slávy ho totiž jako záchranáře Mitche Buchannona v seriálu Pobřežní hlídka (1989–2001) viděla týdně až 1,1 miliarda diváků. Ze stejného roku má i další zářez. Dosáhl tehdy nejvyšší vzdálenosti při katapultování pomocí reverzního bungee, šlo o sedmdesát metrů. Při reverzním bungee skoku se začíná na zemi.

Foto: Profimedia.cz

David Hasselhoff se výzev nebojíFoto: Profimedia.cz

Vanna White (64)

Když máš radost a víš o tom, tak si zatleskej, říká dětská písnička. Jako hosteska v pořadu Wheel of Fortune, tedy Kolo štěstí, měla herečka radost opravdu mnohokrát. Za třicet let účinkování v show získala v roce 2013 rekord za nejčastější tleskání. Soutěžící tak povzbudila minimálně 3 480 864krát. To musí být mozoly jako po práci na poli!

Foto: Profimedia.cz

Potlesk je její životFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám