Hlavní obsah

Jitka Čvančarová jako rudá bohyně, Katy Perry jako z divokého muzikálu: Slavné ženy a retro móda

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Říká se, že móda se neustále vrací. A ano, určité trendy z módního výsluní na čas zmizí, aby se pak s velkou slávou vrátily. Ale retro, to je něco úplně jiného. Inspirovat svůj outfit kompletně starou dobou je odvážné, ale může se to vyplatit. Důkaz? Tyhle slavné dámy!

Článek

Každá doba má nějakou svou módní podobu a obecně platí, že to, co se nosilo před mnoha desítkami let, už dnes nefrčí. Možná se vrací nějaký ten prvek, svůj comeback zažily například ledvinky, overaly či kalhoty do zvonu. Ale obléct se komplet od hlavy až k patě třeba v duchu 50., 60. nebo 70. let? Ani to nemusí být špatný nápad, pokud máte odvahu a módní cit – jako tyhle slavné dámy.

Dita Von Teese

Nejslavnější burleska, neuvěřitelně sexy žena a také velká znalkyně retro módy. To je ve zkratce Dita Von Teese, která si doslova libuje v módě 50. let.

A pozor, nejen na jevišti, kde k její povinné výbavě patří nejrůznější korzety, podvazky a podobně. I v soukromí je věrná retru. Šaty či kabáty, pro něž je typická široká sukně v mididélce a hodně vyprofilovaný pas, jsou jejím nejoblíbenějším stylem. A jak by také ne – jejím dokonale ženským křivkám tyhle střihy opravdu sluší!

Foto: Profimedia.cz

Jestli je někdo expert na retro módu, je to Dita Von TeeseFoto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová

Jitka Čvančarová není žádná velká propagátorka retro módy, ale i ona se čas od času v něčem, co připomíná staré doby objeví. V roce 2016 například vynesla tyhle úžasné červeno-černé šaty z dílny české značky Lazy Eye, která se inspiruje módou od 30. do 70. let. Herečka vypadala báječně, sklidila velkou pochvalu, a možná i proto pak v minulosti podobné šaty, byť v jiných barevných provedeních, opakovaně oblékla.

Foto: Profimedia.cz

I téhle herečce retro hodně slušíFoto: Profimedia.cz

Margot Robbie

Takhle to australské herečce slušelo letos v září, když z newyorského hotelu odcházela na večerní vystoupení. Inspirovala se módou 30. let, ke které puntíky, velké zdobné límce, obšité kapsičky a výraznější knoflíky rozhodně patří. A že je mimo, se rozhodně říct nedá. Naopak jí to velmi slušelo!

Foto: Profimedia.cz

Puntíky k retru patří a téhle herečce určitě slušíFoto: Profimedia.cz

Scout Willis

Tohle jsou sedmdesátky jak vyšité! Dcera Bruce WilliseDemi Moore se nedávno objevila na pochůzkách po Los Angeles ve velmi retro outfitu, který možná někteří z vás i pamatují. Široké kalhoty, pletená vesta, sandály dohněda a košile s typicky špičatým límečkem, to je klasická móda 70. let.

Uznáváme, že elegantní a sexy to moc není, ale když potřebujete pohodlí a volnost pohybu, tak proč ne. Vždyť móda je hra!

Foto: Profimedia.cz

Pletená vesta, košile se špičatým límečkem a široké kalhoty, retro jako vyšitéFoto: Profimedia.cz

Katy Perry

Zpěvačka Katy Perry je velká milovnice módy a nebojí se experimentovat, a hlavně miluje barvy. Důkazem jsou i tyhle oranžové šaty s velkým květinovým potiskem, v nichž v roce 2019 vyrazila do ulic Los Angeles.

I tohle jsou typické sedmdesátky, jen víc ženské, sexy a elegantní. A to, že Perry nepodcenila ani doplňky, které se také nesly v retro duchu, už je jen třešnička na dortu.

Foto: Profimedia.cz

I Katy Perry vsadila na 70. létaFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Lady Gaga je velký módní chameleon, není snad nic, co by nevyzkoušela, nebo z čeho by měla strach. Proslavily ji naprosto šílené a extravagantní modely a boty na děsivé platformě. Už mnohokrát ale prokázala, že umí být i za elegantní dámu a sexy femme fatale.

A někdy vsadí i na retro a snad nikdy to není chyba. Dokázala to v roce 2018 v New Yorku, kde se objevila v krásných minišatech, které stylově doplnila i retro účesem.

Foto: Profimedia.cz

Tahle zpěvačka se v módě nebojí ničehoFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám