Hlavní obsah

Nej účesy podzimu 2022: Objem jako Cindy, drdol jako Pamela a s ofinou podle Anne Hathaway omládnete

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jak na to, aby se vlasy staly vaší opravdovou korunou krásy? Podívejte se na aktuální trendy podle přehlídek a slavných žen a inspirujte se. Jaké účesy zrovna frčí?

Článek

Hledáte inspiraci, jak se učesat? Podívejte se na následující tipy podle slavných žen a módních přehlídek a tento podzim nebudete mít o nápady nouzi. Najdete zde nápady pro dlouhé vlasy i mikádo a jeden účes vám přijde zvlášť vhod, pokud si necháváte dorůstat ofinu!

Objem jako Cindy Crawford

Foto: Profimedia.cz

Cindy Crawford v roce 1996Foto: Profimedia.cz

Naposled byly takové účesy in v devadesátkách. Velké vlny, objem od hlavy – prostě hříva, jakou nosívala Cindy Crawford (56) a okouzlovala tak v reklamě na Pepsi v roce 1992. Jak na to? Vlasy foukejte do objemu a ještě teplé natočte na velké natáčky na suchý zip anebo použijte kulmu s větším průměrem. Kadeře pak přehoďte na jednu stranu a objem dodejte ještě pomocí suchého šamponu. Legendární topmodelka vlasy takto nosí celá léta, poslední dobou předvedla podobný styling i Kim Kardashian (41).

Sponky jako školačka

Foto: Profimedia.cz

Inspirace z přehlídky Chanel na podzim a zimu 2022Foto: Profimedia.cz

Vlasy vyfoukané dohladka a podtočené, pěšinka na stranu a sponka. Snazší už to být nemůže! Ozdobte vlasy pomocí sponek a užijte si look à la školačka. Když to schvaluje i Chanel… Takový účes skvěle podtrhne elegantní outfit a žádné uvolněné prameny přitom nepadají do obličeje. Můžete to vyzkoušet jak s dlouhými vlasy, tak i s mikádem. Takový styling je mimořádně šikovný i ve chvíli, kdy si necháváte dorůstat ofinu!

Rovný a ulíznutý culík jako modelky

Foto: Profimedia.cz

Inspirace z přehlídky Bronx and Banco na podzim a zimu 2022Foto: Profimedia.cz

Ještě jednodušší než modelkovský drdol je ulíznutý culík. Ideální varianta pro dny, kdy jsou vlasy trochu mastnější a vy si je nestíháte umýt. Nevýhodou účesu je jen to, že u pěšinky zdůrazní případné odrosty. To můžete ale jednorázově vyřešit kamuflážními spreji či prášky, které nanesete přímo k pěšince. Jen si dejte záležet na výběru správného odstínu.

Vlnky jako od Chanelu

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel Foto: Profimedia.cz

Je zjevné, že vlnky vytvořené trojkulmou z módy jen tak nevyjdou. Pokud tento nástroj nevlastníte, zkuste vlasy zaplést do větších copánků a nechat lokýnky vlnit přes noc. Ráno je stačí rozplést, konečky uhladit krémem na vlasy nebo olejíčkem, ke kořínkům nastříkat sprej pro objem – a trendy účes je na světě! Video: Jak vytvořit vlny trojkulmou?

Drdol jako Pamela Anderson

Vedle ulíznutých drdolů a culíků tady máme protipól – parádní „nadýchaný výčes“. Právě takový, jaký s oblibou nosívala na přelomu tisíciletí Pamela Anderson (55). A v poslední době si ho neoblíbil nikdo jiný než Kim Kardashian. Tento drdol má něco do sebe, ovšem potřebujete na něj mít dlouhé vlasy nebo zvolit příčesky a hodně objemu. A nepůjde to ani bez pramínků, které lemují obličej.

Ofina jako Anne Hathaway

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway na přehlídce Michaela Korse v září 2022Foto: Profimedia.cz

Když přišla Anne Hathaway (39) v tomto outfitu i účesu na newyorský týden módy, všichni v ní viděli mladou Andy Sachs z filmu Ďáběl nosí Pradu (2006). Tahle herečka snad nestárne! K jejímu mladistvému vzhledu rozhodně přispěla i delší ofina, která krásně rámuje obličej. Ve spojení s ledabylým culíkem je to jeden z nejvíc trendy účesů! Sice na něm není nic světoborného, ale je mimořádně slušivý. Nemáte chuť si jít hned ustřihnout ofinu?

Reklama

Načítám