Hlavní obsah

Demi Moore slaví 60: Máma ji prodala za 500 dolarů, bojovala se závislostmi a teď je konečně šťastná

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejkrásnějších hollywoodských hereček, trojnásobná máma a třikrát rozvedená dáma, která byla hvězdou filmu Duch a celý život bojovala s alkoholem a drogami. Demi Moore slaví 60. narozeniny. V minulosti odhalila tělo, nyní duši.

Článek

Když se řekne Demi Moore, někdo si ji vybaví v romantickém Duchovi, jiný jako drsnou G. I. Jane a další si nepředstaví ani tak její obličej, jako její dokonalé tělo ve Striptýzu. Dnes slaví 60. narozeniny. Bude obklopena dcerami, bývalým mužem a o menu se dost možná postará její současný partner. Snad konečně našla štěstí.

Milující rodinné zázemí? Určitě ne

Vzpomínáte s nostalgickou slzou v oku na své dětství? Demi Moore zcela jistě ne. Její biologický otec opustil matku ještě v těhotenství a ji vychovával otec nevlastní. Na denním pořádku byly opilecké rvačky rodičů a neustálé stěhování, protože si otčím nedokázal udržet práci. Z káčátka, které šilhalo, vyrostla krásná dívka a její matka ji ráda brala s sebou do baru, aby měly větší úspěch u pánů. Nakonec ji jednomu prodala za 500 dolarů. Ponižující a traumatizující zážitek si s sebou herečka nese celý život.

Foto: Profimedia.cz

S odhalováním neměla Demi Moore problém, ale nikdy nepůsobila vulgárněFoto: Profimedia.cz

Není divu, že se brzy osamostatnila. Mnozí slavní začínali v modelingu a i ona zkusila svoje štěstí jako fotomodelka. A jak to tak v Los Angeles chodí, nakonec začala koketovat s herectvím a přitom se v 18 letech poprvé vdala – vzala si zpěváka Freddyho Moora. Po pěti letech se rozvedli, ale ona už si nechala jeho příjmení.

Po řadě menších rolí přišla větší v dramatu Eliášův oheň, kde hrála neurotičku Jules, a ač „se hodilo“, že i ve skutečnosti si rozumí s alkoholem a drogami, režisér filmu Joel Schumacher ji donutil, aby se dala do pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Film Eliášův oheň vypráví osudy sedmi spolužáků z univerzity. Demi Moore je nahoře uprostředFoto: Profimedia.cz

Slávu i velkou lásku si užívala naplno

Začalo se blýskat na lepší časy. V roce 1987 se poznala s Brucem Willisem, který ji okouzlil, jaký byl gentleman. Po pár měsících byla svatba a stali se rodiči. Brzy po sobě se jim narodily tři dcery: Rumer, Scout a Tallulah. A během druhého těhotenství vznikla legendární odhalená fotka na obálku Vanity Fair.

Foto: Profimedia.cz

Tato těhotenská fotka patří mezi ikonické, od té doby si stejnou nechala udělat spousta žen. Demi Moore je ale jen jednaFoto: Profimedia.cz

V 90. letech se jí velmi dařilo i v práci. Romantický thriller Duch nebo drama Pár správných chlapů byly trháky i kritikou oceňované snímky, za Striptýz či G. I. Jane sice ovace nesklízela, ale rozhodně na sebe jimi velmi upozornila a dostala za ně výborně zaplaceno.

Foto: Profimedia.cz

Výtvarnice Molly a bankovní úředník Sam (Patrick Swayze) byli po uši zamilovaní, ale rozdělil je nájemný vrahFoto: Profimedia.cz

Druhý rozvod

Bohužel se ukázalo, že s Brucem Willisem mají jinou představu o tom, jak si rozdělit v rodině role. On chtěl být ten, kdo vydělává, ona se měla starat o děti. Patřila ale v té době k nejúspěšnějším herečkám a nechtěla se kariéry snů vzdát. Rozvod byl bolestný pro oba, ale dnes patří k nejlepším přátelům a podařilo se jim vytvořit dcerám milující prostředí. Když jí vyšla před třemi lety autobiografie Život naruby, byl to právě Bruce Willis, kdo ji podpořil – a jeho pověst rozhodně neutrpěla. Zato třetí manžel dopadl hůř…

Foto: Profimedia.cz

Ač Demi Moore a Bruce Willis netvoří pár, fungují nadále jako rodiče. Účastní se nejen důležitých událostí v životě svých dcer, ale často se podporují vzájemněFoto: Profimedia.cz

Do třetice všeho dobrého?

Pět let po druhém rozvodu si vzala Ashtona Kutchera. A třebaže jejich vztah na první pohled připomínal pohádku, museli se vyrovnat s mnoha krizemi. A věkový rozdíl rozhodně nebyl jediný problém. Ona sice po boku o 16 let mladšího partnera zářila, ale jejich vztah velmi brzy poznamenalo, že v šestém měsíci těhotenství přišli o miminko. Ona trpěla a dávala si to za vinu. Později se řešily jeho opakované nevěry, měl ji také přemluvit, aby zkusili sex ve třech. A začala zase pít – podle Ashtona Kutchera prý totiž alkoholismus neexistuje, je to čistě věc umírněnosti, a ona si s ním chtěla dát sklenku vína u večeře, chtěla být pohodová manželka…

Ve své autobiografii je opravdu otevřená a čekalo se, jak Ashton Kutcher zareaguje na tyto intimní detaily z jejich manželství. Ten to prý měl v úmyslu, ale nakonec si uvědomil, že mu to nestojí zato, je naprosto šťastný se svou ženou Milou Kunis a dětmi.

Nakonec se rozešli a herečku rozvod i následný boj o majetek psychicky vyčerpal, propadla dalším závislostem, trpěla poruchou příjmu potravy a byla na dně. Pracovní nabídky se nehrnuly, mluvilo se o jejích vztazích se zajíčky, o plastikách…

Foto: Profimedia.cz

Vztahu Ashtona Kutchera a Demi Moore se moc šancí nedávalo, oni byli ale dlouhé roky velmi šťastníFoto: Profimedia.cz

Jak žije Demi Moore dnes?

Nakonec se dala i díky podpoře rodiny do pořádku. Září po boku o 13 let mladšího šéfkuchaře Daniela Humma, na společenských akcích je za módní ikonu.

Foto: Profimedia.cz

Se švýcarským šéfkuchařem a restauratérem působí Demi vyrovnaně a spokojeněFoto: Profimedia.cz

A ač už tolik nehraje, je módní inspirací na každé akci, kde se objeví. My její styl milujeme, je pokaždé jiná a její outfity mají nápad a šmrnc. A na módním mole boduje jako modelka!

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore si potrpí na úžasné a nápadité detaily, kterými oživuje černý kostým, a má vybroušený styl, jakým umí nosit šaty od návrháře i casual outfityFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám