Hlavní obsah

Na Ivu Janžurovou spadly kulisy, Jeremyho Rennera přejela rolba: Děsivé úrazy slavných

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete být zdraví, v kondici, klidně i mladí, a přesto se snadno ocitnete na hraně života. Děsivý úraz může potkat kohokoli kdykoli. A své o tom vědí i tihle slavní.

Článek

Je to jen pár dnů, co se svět strachoval o hvězdu filmu Avengers: Endgame Jeremyho Rennera, který se vážně zranil při odklízení sněhu. A nyní zveřejnila svůj nedávný pád ze schodů i herečka Busy Philipps. Kteří slavní měli smůlu a jejich úrazy opravdu děsí?

Busy Philipps

Nejspíš ji znáte ze seriálu Dawsonův svět nebo Machři a šprti. Ale stačilo málo a už by si v žádném snímku nezahrála! Loni v říjnu se totiž zřítila ze schodů, ale až dnes v rámci novoročního hodnocení uplynulého roku zveřejnila záběry z bezpečnostní kamery, které pád zachytily. V příspěvku tvrdila, že poté, co letěla vzduchem a tvrdě dopadla na zem, nechápala, že není po ní. Jen zázrakem se jí nic nestalo, ovšem pocit, že stačilo málo a mohla být mrtvá, s ní prý silně otřásl.

Foto: Profimedia.cz

Herečka po pádu ze schodů sama nemohla uvěřit, že jí nic neníFoto: Profimedia.cz

Jeremy Renner

Je nutné doufat, že pro oblíbeného amerického herce známé přísloví „jak na Nový rok, tak po celý rok“ neplatí. Právě na Nový rok totiž pomocí sněžné rolby odklízel sníh před domem v pohoří Sierra Nevada, aby ze závějí vyprostil auto svého známého, který ho přijel na svátky navštívit. Jenže když z vozu vystoupil, rolba se dala sama do pohybu a přejela ho. Utrpěl poranění hrudníku a také ortopedická zranění a musel podstoupit operaci. Vypadá to ale, že bude v pořádku, alespoň podle fotky z nemocnice, kterou sdílel na Instagramu. Při té příležitosti poděkoval všem blízkým i fanouškům za podporu a projevy lásky.

Foto: Profimedia.cz

Po nehodě při odklízení sněhu skončil Jeremy Renner v nemocnici ve vážném stavuFoto: Profimedia.cz

Jan Musil

Že stát se může komukoli cokoli, svědčí i vážný úraz známého moderátora. Jen tři dny před Štědrým dnem roku 2018 šel do garáže, aby přinesl květináč na vánoční hvězdu. Jenže když lezl po žebříku, podklouzlo mu to a zřítil se. Při pádu si zlomil páteř, devět žeber a propíchl si plíci. Po příjezdu do nemocnice se okamžitě podrobil náročné operaci a ani po ní nebylo jasné, zda bude znovu chodit. Naštěstí se ale díky své bezmezné víře, urputnosti a také skvělé práci fyzioterapeutů stal téměř zázrak: v březnu 2019 udělal pár prvních kroků bez chodítka či berlí!

Foto: Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Vánoce roku 2018 byly pro moderátora hodně těžkéFoto: Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Michael Schumacher

Jeho blízcí i fanoušci se o něj nejspíš strachovali pokaždé, když usedl za volant formule 1. Sport, ve kterém exceloval, rozhodně nepatří k nejbezpečnějším. Jenže automobilové legendě se stal osudný úraz až po ukončení sportovní kariéry. 29. prosince 2013 si užíval s rodinou lyžování ve Francii, při sjíždění neupravené sjezdovky ale upadl, narazil hlavou do skály a ani helma nezabránila děsivému zranění. Poranil si mozek a skončil v kómatu. Absolvoval několik operací hlavy a na jaře 2014 ho začali lékaři probouzet. Fanoušci jásali nad zprávou z června 2014, podle níž byl v bdělém stavu a pokračuje rehabilitace. Od té doby se ale svět nic nového nedozvěděl, a jaký je stav hvězdy F1, ví asi jen jeho rodina.

Foto: Profimedia.cz

Je to už devět let od fatální nehody na lyžíchFoto: Profimedia.cz

Iva Janžurová

Byla to už 57. repríza představení Marie Stuartovna v pražském Stavovském divadle, kde měla roli královny Alžběty. Závěr hry se ale v dubnu 2002 proměnil v horor. Když totiž oblíbená herečka nakráčela na jeviště, aby přednesla závěrečný monolog, z desetimetrové výšky se na ni zřítila jedna z bočních kulis. Vážila šílených 400 kilo! Nejdřív volala o pomoc, pak omdlela a všichni v sále se samozřejmě obávali nejhoršího. Ve střešovické vojenské nemocnici se ale naštěstí ukázalo, že herečka měla neuvěřitelné štěstí. Byla jen ošklivě potlučená a pohmožděná, ale neměla jedinou zlomeninu ani jiné vážnější zranění. I tak si ale léčba vyžádala několik týdnů.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená herečka utekla hrobníkovi z lopaty před plným divadelním sálemFoto: Profimedia.cz

Jan Čenský

Na rok 2020 určitě nezapomene ani ikonický pohádkový princ. Obyčejná projížďka na kole se totiž proměnila v boj o život. Herec totiž přepadl přes řídítka a následný pád mu způsobil opravdu těžká zranění: po nárazu se mu od mozku odchlípla mozková plena a také si vyhodil klíční kost. Skončil v nemocnici a i jemu léčba a rekonvalescence zabraly několik týdnů.

Foto: Profimedia.cz

I „princ“ Jan Čenský měl obrovské štěstíFoto: Profimedia.cz

Osud zkrátka nezajímá, zda jste celebrita, nebo ne. A tak i pro slavné ženy je velkým strašákem například rakovina prsou. Život bez prsou: Slavné ženy, které prodělaly operaci kvůli nádoru či genetické hrozbě

Související témata:
Michael Schumacher
Jeremy Renner

Načítám