Hlavní obsah

Matthew McConaughey a Kate Hudson aneb Hvězdy nejlepší romantické komedie po dvaceti letech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejlepší romantická komedie? To je film Jak ztratit kluka v 10 dnech. I když je to neuvěřitelné, letos v lednu uplynulo 20 let od premiéry. Jak se změnily hlavní postavy a komu roli předpověděl věštec?

Článek

Nikdy nepodceňujte sílu romantických komedií! Zmíněný zamilovaný snímek jsem viděla snad milionkrát a otevřeně musím přiznat, že ovlivnil to, proč jsem si zvolila práci redaktorky v ženském médiu.

Jak ztratit kluka v 10 dnech

Děj se točí okolo Andie Anderson (Kate Hudson), která pracuje v ženském časopisu Composure. Je to pro ni spíš přestupní stanice k „pravé novinařině“, jíž by se chtěla opravdu věnovat. Mezitím má na starosti rubriku Jak na to. A jejím dalším úkolem je přijít na to, proč se s její kolegyní každý přítel celkem rychle rozejde, a vznikne z toho téma „Jak ztratit kluka v 10 dnech“. Rozhodne se tedy sbalit nějakého muže a přijít na to, co dělají dívky špatně.

Na druhé straně je Ben Berry (Matthew McConaughey) a snaží se pro sebe získat klienta, který hodlá inzerovat v reklamní agentuře, kde pracuje. Nechce ho přenechat kolegyním, a proto se vsadí s šéfem, že do týdne přiměje nějakou ženu, aby se do něj zamilovala. Jak si určitě domyslíte, osud splete dohromady právě tyhle dva. Ona ho chce co nejvíc odehnat, on chce zase za každou cenu, aby se do něj zamilovala.

Milá oslava 20. výročí

V lednu uplynulo 20 let od premiéry a výročí se rozhodli oslavit i oba hlavní protagonisté včerejším živým vysíláním na Instagramu, kde na natáčení zavzpomínali:

Byl to osud?

Také si nedokážete jako Bena představit nikoho jiného než Matthewa McConaugheyho? Roli vzal proto, že mu to předpověděl věštec na chodníku. Náhodný muž jej zastavil a zeptal se, zda mu může předpovědět budoucnost. Pak na herce vychrlil, že ví, že právě zvažuje roli v romantické komedii. Přesvědčoval ho, že by ji měl přijmout, protože to bude bomba. Herec si říkal, zda muže náhodou nevyslalo filmové studio, aby ho trochu popohnali… Ale ať to bylo, jak bylo, účast na natáčení potvrdil hned následující den.

Filmový polibek a skvělá chemie

Na plátně má tahle dvojice skvělou chemii a oba herci se shodli, že filmový polibek byl – s respektem k jejich současným partnerům – hezký zážitek! Spousta scén vznikla i díky improvizaci. Není tudíž divu, že si pár tihle dva zahráli ještě jednou, a to v dobrodružné komedii Bláznovo zlato (2008). 

Poté oba pokračovali, a stále pokračují, ve své herecké kariéře. On se po letech vymanil z kolonky hezouna a zahrál si například ztrhaného detektiva v seriálu Temný případ (2014) a za ztvárnění muže umírajícího na AIDS v Klubu poslední naděje (2013) získal Oscara. Kate Hudson zazářila v komedii Válka nevěst (2009), v muzikálu Nine (2009) a můžete ji vidět po boku Daniela Craiga v nové detektivce Na nože: Glass Onion.

Trojnásobní rodiče

A co osobní život? Kate Hudson je od roku 2016 ve vztahu s hudebníkem Dannym Fujikawou a v říjnu 2018 porodila třetí dítě – dceru Rani Rose. Herečka má ještě dva syny: Rydera má s exmanželem Chrisem Robinsonem, otcem Binghama je frontman skupiny Muse Matthew Belamy. Matthew McConaughey je ženatý od roku 2012 s brazilskou modelkou Camilou Alves a mají tři děti.

Jak šel čas s hlavními hrdiny

2003

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson a Matthew McConaughey na premiéře Jak ztratit kluka v 10 dnechFoto: Profimedia.cz

2008

Foto: Profimedia.cz

Opět spolu v komedii Bláznovo zlatoFoto: Profimedia.cz

2011

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson na premiéře filmu Tvůj snoubenec, můj milenec, kdy čekala druhého syna. Matthew McConaughey na festivalu, který otvíralo životopisné drama Bernie, natočené podle skutečných událostíFoto: Profimedia.cz

2017

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson právě natáčela film Music a byla kvůli němu na ježka. Matthew McConaughey v této době pracoval na filmu Plážový povaleč Foto: Profimedia.cz

2023

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson na předávání cen kritiků v Los Angeles v lednu 2023 a Matthew McConaughey v létě 2022Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám