Hlavní obsah

Zimní pohádka aneb Pleteniny v hlavní roli

Foto: Lukáš Mohorko

Foto: Lukáš Mohorko

Reklama

Přeneste se do světa minimalistických kombinací, harmonických barev i hřejivých materiálů a vychutnejte si kouzelnou atmosféru zimních dní v maximálním pohodlí. Úpletové variace splňují všechny požadavky hygge stylu, oblékněte je na toulky lesem nebo jako uniformu do města.

Článek

Venku přituhuje, a tak je nejvyšší čas osvojit si umění zimního vrstvení. A protože nejdůležitějším prvkem této skládačky jsou pleteniny, nesmějí ve vašich outfitech chybět. Základ módních kreací, které vám chceme představit, tvoří stylové šaty, žebrované kalhoty i svetry s copánkovým vzorem. Čím je doplnit?

Pohodlí na prvním místě 

Úpletová dvojka v podobě nohavic a crop topu dnes boří mýty o tom, co se nosí na ven a co na doma. V tomto kombu se můžete klidně natáhnout na gauč, ale když k němu přidáte prošívaný kabát a huňatou šálu, vyrazte bez problému do ulic. Ostatně aktuální trendy volají po pohodlí.

Foto: Lukáš Mohorko

Na foto: šála Anamé, 1690 Kč; kabát F&F, 1199 Kč; top H&M, 899 Kč; rukavice Reserved, 249 Kč; kalhoty H&M, 899 Kč; boty CCC, 999 KčFoto: Lukáš Mohorko

Netradiční styling  

Lámete si hlavu nad tím, jak ozvláštnit pletené šaty? Pořiďte si nákrčník, nebo rovnou dva, a začněte s vrstvením! Místo kozaček na podpatku vsaďte na zateplené pohorky s kožíškem. A jestli je vám od nohou věčná zima, přidejte ještě ponožky a nechte je stylově vykukovat z bot.

Foto: Lukáš Mohorko

Na foto: nákrčník s rolákem H&M, 749 Kč; nákrčník se zipem H&M, 599 Kč; šaty F&F, 449 Kč; ponožky Calzedonia, 139 Kč; boty CCC, 899 KčFoto: Lukáš Mohorko

Jeden odstín šedi 

Monochromatický look funguje s pleteninami skvěle. Na pestré barvy však zapomeňte a soustřeďte se raději na minimalistické tóny neutrální šedé. Jednoduché kalhoty spárujte s roztomilým svetrem s bambulkami a na hlavu nasaďte baret, který dodá vašemu kompletu nádech francouzské elegance.

Foto: Lukáš Mohorko

Na foto: baret Zara, 449 Kč; svetr Zara, 799 Kč; kalhoty F&F, 349 Kč; válenky H&M, 399 KčFoto: Lukáš Mohorko

Dotek extravagance 

Jestliže si potrpíte na originalitu, naučte se kombinovat kousky z běžné konfekce s těmi od prémiových značek. Kabát s detailem chlupatých rukávů pozvedne každý outfit na vyšší úroveň. Spolu s úpletovou vestou, zimní minisukní a bavlněnými punčoškami tvoří dokonalou souhru.

Foto: Lukáš Mohorko

Na foto: kšiltovka H&M, 399 Kč; úpletová vesta F&F, 399 Kč; kabát Anamé, 4990 Kč; rukavice Reserved, 259 Kč; sukně H&M, 899 Kč; punčocháče Calzedonia, 429 Kč; kozačky Reserved, 1799 KčFoto: Lukáš Mohorko

Minišaty v zimě 

Máte ve své skříni volnější šaty na ramínka? Oblékněte pod ně svetr s dlouhým rukávem a unosíte je i v prosinci. Chce to však ještě jednu vrstvu navrch. Investujte do nadčasového teddy kabátu, který připomíná beránčí srst. Vždyť už se několik sezon hřeje na módním výsluní!

Foto: Lukáš Mohorko

Na foto: svetr Reserved 649 Kč; šaty H&M, 899 Kč; kabát F&F, 1199 Kč; punčocháče Calzedonia 429 Kč; ponožky Calzedonia, 139 Kč; boty CCC, 999 KčFoto: Lukáš Mohorko

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Lukáš Mohorko
  • Modelka - Valentina T. (Crush models)
  • Styling - Barbora Havlíková
  • Vizáž - Jana Zimandlová

Velké poděkování patří československému vlčákovi Bohoušovi, známému též pod jménem Frey Z Rudého Údolí, který trpělivě pózoval před objektivem jako profík. Děkujeme i jeho majiteli Tomáši Novotnému za asistenci při focení.

Reklama

Načítám