Hlavní obsah
Křehké kukuřičné tyčinky
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 551 kJ |
Bílkoviny | 8,2 g |
Tuky | 1,1 g |
Sacharidy | 79 g |
Sůl | 0,7 g |
SAFA | 0,1 g |
Vláknina | 3,9 g |
Cukry | 1,6 g |
Jedná se o extrudovaný výrobek z kukuřičné krupice a rostlinného oleje. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jedna tyčinka má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou. Nevýhodou extrudovaných výrobků je vyšší glykemický index, tento výrobek má navíc nízký obsah vlákniny, slouží proto především jako rychlý zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, proto ho do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně a doplňte ho nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky z celozrnné mouky nebo s přídavkem otrub, které obsahují vyšší množství vlákniny a mají nižší glykemický index.
Postranní panel
Reklama
Reklama