Hlavní obsah
Raciolky jablko a skořice
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 630 kJ |
Bílkoviny | 6,2 g |
Tuky | 2,1 g |
Sacharidy | 83,8 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,5 g |
Vláknina | 2,2 g |
Cukry | 26,8 g |
Jedná se o ochucené pufované rýžové chlebíčky. Jedná se především o zdroj sacharidů a malého množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Nevýhodou tohoto výrobku je však vyšší obsah cukru, nízký obsah vlákniny a velmi vysoký glykemický index. Proto tento výrobek do jídelníčku raději pravidelně nezařazujte, je však zcela jistě vhodnější než sladké pufované výrobky s polevou, které obsahují mnoho tuku. Pokud budete tento výrobek konzumovat, jezte ho v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin (např. bílým jogurtem), čímž docílíte snížení glykemického indexu.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny a nižším obsahem cukru, které mají nižší glykemický index. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo.
Postranní panel
Reklama
Reklama