Hlavní obsah

Klobása krůtí trvanlivá

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 600 kJ
Bílkoviny15 g
Tuky35 g
Sacharidy2 g
Sůl2,6 g
SAFA15,75 g
Vláknina0 g
Cukry0,4 g

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků. Obecně je však v těchto výrobcích velmi vysoké množství tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje také velké množství soli a řadu přídatných látek. Z těchto důvodů tuto klobásu do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada potraviny

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.