Hlavní obsah

Hollandia jogurt krémový vanilka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie441 kJ
Bílkoviny3,1 g
Tuky3,1 g
Sacharidy16 g
Sůl0,12 g
SAFA1,5 g
Vláknina0,1 g
Cukry15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ochucené jogurty zařazujte do jídelníčku v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.