Hlavní obsah

Kunín bílý Smetanový jogurt

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie483 kJ
Bílkoviny2,9 g
Tuky10,2 g
Sacharidy3,3 g
Sůl0,1 g
SAFA7,1 g
Vláknina0 g
Cukry3,3 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o smetanový jogurt, obsah tuku a energetická hodnota je proto poměrně vysoká a při redukční dietě není vhodné tento jogurt zařazovat ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je polotučný bílý jogurt, který obsahuje výrazně méně tuku a energie.