Hlavní obsah

Opočenský jogurt vanilka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie447 kJ
Bílkoviny4,2 g
Tuky5 g
Sacharidy9,8 g
Sůl0,13 g
SAFA3,3 g
Vláknina0 g
Cukry8,5 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ovocné jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.