Hlavní obsah

Pilos Tvarohový dezert s rozinkami a vanilkovou příchutí

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie644 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky5 g
Sacharidy19 g
Sůl0,07 g
SAFA4,2 g
Vláknina0,5 g
Cukry14 g

Jedná se o tvaroh se smetanou a ochucující složkou. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku a velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho zařazovat ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.