Hlavní obsah
Pilos Tvarohový dezert s rozinkami a vanilkovou příchutí
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 644 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 5 g |
Sacharidy | 19 g |
Sůl | 0,07 g |
SAFA | 4,2 g |
Vláknina | 0,5 g |
Cukry | 14 g |
Jedná se o tvaroh se smetanou a ochucující složkou. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku a velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho zařazovat ve větším množství do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama